Hoe kan ik geld wisselen in China

Posted on

Hoe kan ik geld wisselen in China

Wanneer je aankomt in China, het eerste wat je hoeft te doen is om uw Amerikaanse dollars inwisselen voor de tegenwaarde in het Chinees geld. De munteenheid in China heet de renminbi of Chinese yuan (CYN), en het wijzigen van uw geld in CYN is een relatief eenvoudig proces.

Er zijn verschillende plaatsen waar je kunt geld te wisselen in China, waaronder de luchthaven, een aantal grote hotels, de meeste lokale banken, en uitwisseling kiosken. Weet dat het makkelijker is om te wisselen contanten, rechtstreeks in China in plaats van via een reischeque of creditcard, dus het is belangrijk dat je vooruit te plannen en breng genoeg geld met je mee. U vindt het misschien moeilijk om Amerikaanse dollars te trekken zodra u aankomt.

Je moet ook al uw uitwisseling bonnen en zorg ervoor dat u kiest voor een af te drukken als u een gebruiken ATM tot het afsluiten van contant geld. Als u van plan bent om het even welke Chinese munt in een andere valuta te wijzigen aan het einde van uw reis, zult u het ontvangstbewijs nodig hebt om dit te doen. Als u niet de ontvangst hebben, de uitwisseling toonbank zullen weigeren om uw geld te wisselen van CYN.

Waar Exchange Money in China

Hoewel er een aantal locaties aan vreemde valuta in China, de meest handige optie voor reizigers is om naar een uitwisseling balie op de luchthaven bij aankomst in het land. Deze tellers accepteren doorgaans zowel contant geld en reischeques en rekenen een nominale vergoeding voor de transactie, maar verder hebben dezelfde koers als elke andere methode.

U kunt echter ook ruilen US dollar voor CYN bij banken in de grote steden, maar ook bij vele lokale hotels. Hoewel beide bieden dezelfde wisselkoers, zal het hotel waarschijnlijk meer in rekening brengen voor de transactie. Daarnaast zal alleen grote takken van de banken buitenlandse valuta te bieden, maar er zal meestal een teken in het Engels reclame een bank die deze dienst aanbiedt zijn.

Exchange kiosken zijn relatief nieuw in China met hokjes beginnen te verschijnen in de grote steden in het hele land. Deze kiosken lijken op geldautomaten, maar hebben een groot Engels bord dat zegt “Exchange”, waardoor ze gemakkelijk te identificeren en te gebruiken op de weg.

De beste methode voor het wisselen van geld: Cash

Het maakt niet uit welke locatie u ervoor kiest om uw geld te wisselen, zult u willen ervoor zorgen dat u doen voordat je hoofd naar het platteland om kleinere steden te bezoeken. Het zal niet gemakkelijk zijn om een ​​bank met een buitenlandse valuta teller buiten de grote steden te vinden, dus zorg ervoor dat je genoeg CYN voordat u vertrekt naar de kleinere steden.

Bovendien, contant geld is veel gemakkelijker om te wisselen dan een reischeque, aangezien banken in China kan en zal de dienstverlening aan klanten te weigeren als ze niet willen om de geldigheid van de cheque te controleren. Echter, zal de Chinese bankiers altijd te aanvaarden en uit te wisselen contant geld.

Budget voor uw reis naar behoren door een goede planning hoeveel geld je nodig hebt voor elke dag van de reis en het brengen van de juiste hoeveelheid contant geld te wisselen. Dit kan ook gedaan worden in de VS voordat u vertrekt. De meeste Chinese reizen websites raden 2.000 CYN per dag als je alleen reist (om rekening te houden voor de accommodaties, drie maaltijden, vervoer, en eventuele bijkomende kosten), wat neerkomt op ongeveer $ 300.

Andere tips en betalingsmethoden

Als China snel moderniseert, hebben andere betaalmethoden mogelijk geworden voor internationale reizigers met inbegrip van het gebruik van debetkaarten op lokaal geldautomaten en diverse mobiele betaalmethoden zoals Alipay en WeChat.

U kunt trekken uit geld uit geldautomaten in de grote steden (en zelfs een aantal kleinere steden), maar je moet overleggen met uw Verenigde Staten bankinstelling vóór uw reis naar een idee van wat de kosten zullen zijn als en als je zelfs komen in aanmerking voor geld naar het buitenland te trekken. het misschien een beetje duurder dan die geld van een bank, maar het gemak alleen is de extra kosten waard.

Bij het maken van aankopen in winkels, kunt u bijna altijd betalen met WeChat of Alipay, maar geen van deze apps buitenlandse creditcard of bankpas transacties momenteel te ondersteunen, zodat je nodig hebt om een ​​Chinese kaart te krijgen om ze te gebruiken. Aan de andere kant, is Apple Pay gebruikt in China, maar het is slechts op een beperkt aantal retailers in het land geaccepteerd. Veel plaatsen, vooral de grotere steden, zal ook accepteren credit cards, maar geld is nog steeds vaker gebruikt.