Hoe kan ik kopen Tickets voor de Italiaanse treinen voordat ik naar Italië?

Posted on

Hoe kan ik kopen Tickets voor de Italiaanse treinen voordat ik naar Italië?

Als u een reis naar Italië van plan bent en van plan om te reizen met de trein, kunt u uw treinkaartjes te kopen op voorhand. Terwijl u kunt kopen meestal Italiaanse treinkaartjes direct op het station in Italië, is het meestal handiger om ze het van tevoren te kopen. Dit is gedeeltelijk te wijten aan lange rijen bij de loketten op sommige stations – u niet wilt dat uw trein missen omdat het ticket lijn niet snel genoeg ging bewegen!

Het kopen van Italiaanse Treinkaartjes Online

U kunt schema’s controleren en kaartjes kopen op Trenitalia , de Italiaanse nationale trein plaats. Hoewel je krijgt de mogelijkheid om te registreren op de site, hoeft u niet te doen om tickets te kopen. Begin met het selecteren of u one-way of reis heen en terug, vervolgens begint te typen in het station van herkomst. Een pop-up menu van steden en stations zal verschijnen. Bijvoorbeeld, kunt u ervoor kiezen om routes uit “Roma Termini” of van alle Rome stations zoeken door “Roma (Tutte le Stazioni)” als u meer flexibiliteit. Doorloop dezelfde stappen om uw aankomst stad / station te selecteren. Selecteer de datum en tijd van uw gewenste vertrek (vergeet niet dat in Italië, perioden staan aangegeven dag-maand-jaar en tijden zijn op een 24-uurs schema (bijv. 14:00 wordt getoond als 14) Selecteer vervolgens het aantal passagiers en klik op “zoeken”.

Selecteer de gewenste trein uit de lijst met resultaten.

Zorg ervoor om te controleren of u verplicht bent om overstappen. Zodra je de reis hebt gekozen, wordt u gevraagd om reisklasse (1e of 2e) te selecteren. Omdat kwaliteit, comfort en netheid zo sterk kan variëren op Trenitalia treinen, is het moeilijk te zeggen of het de moeite waard om het verschil te betalen voor de eerste klas reizen – het kan mooier zijn of het kan grotendeels dezelfde als tweede klasse; Het net hangt af van de trein.

U kunt betalen voor uw tickets met een creditcard of PayPal. U zult per e-mail binnen enkele ogenblikken van bevestiging van de betaling een ontvangst en een e-ticket, in PDF-formulier. Als u tickets koopt voor meer dan één persoon, zullen er meerdere tickets binnen dezelfde PDF. U kunt afdrukken van de PDF-pagina’s, maar je hoeft niet als je een smartphone of tablet met Wi-Fi dat werkt in Italië. In dat geval kunt u alleen de PDF openen op uw telefoon of apparaat wanneer de conducteur benadert. Hij of zij zal de QR-code op uw PDF scannen en u zult klaar zijn. U kunt worden gevraagd om een ​​identiteitsbewijs met foto, maar dit is meestal niet het geval.

Belangrijke opmerking : De meeste Frecce (snelle trein) en intercity Italiaanse treinkaartjes worden alleen verkocht binnen vier maanden na de daadwerkelijke reisdatum (en soms minder), zodat u meestal niet in staat zijn om tickets meer dan vier maanden op voorhand te kopen. Hetzelfde geldt voor tickets op Italo.

Italiaanse regionale Treinkaartjes

Tenzij uw plannen zijn ingesteld in steen, we meestal niet raden het kopen van regionale trein tickets van tevoren als er geen korting. Ze kunnen gemakkelijk worden gekocht op het station loket of een automaat. Hierdoor kunt u meer flexibiliteit, als uw plannen kunnen veranderen.

Als u regionale trein tickets online kopen zullen ze voor een bepaalde datum en tijd. Regionale treinkaartjes zijn goedkoop, je kunt ze op het station te kopen, en ze zijn goed voor twee maanden.

Gereserveerde zitplaatsen zijn niet beschikbaar op de regionale treinen (korte afstanden op treinen die stoppen op meer stations). Als eerste klasse beschikbaar is, kan het de moeite waard de extra kosten zijn als je op reis bent in de spits of met bagage want er is meestal meer ruimte in de eerste klasse.

Belangrijke opmerking over de regionale treinkaartjes: Als u een papieren treinkaartje, moet u deze valideren te voren voordat je boord van de trein, tenzij het ticket heeft een specifieke datum, tijd en treinnummer erop. U kunt een boete krijgen aan boord als uw ticket niet is gevalideerd (ja, ik heb het zien gebeuren vele malen). Zie hoe u uw treinkaartje in Italië te valideren.

Italo, Italië’s Private Dienst van de Trein

Als u op reis tussen de grote steden, kunt u kijken naar Italo, de particuliere treindienst dat de nationale spoor systeem gebruikt. De hogesnelheidstreinen zijn nieuw en nogal pluche in vergelijking met Trenitalia, en er zijn verschillende klassen van service beschikbaar. Maar Italo is alleen een optie voor langere reizen van de ene grote stad naar de andere, dus je kunt niet aan een kleinere steden gebruik van deze service te krijgen.

Eurail Italië Passes

Italië rail passes moeten worden gekocht voordat je naar Europa, binnen zes maanden na de datum waarop u van plan bent om het te valideren. Bekijk de prijzen van of koop een Eurail Italië Pass door middel van Rail Europe .