Hoe kan ik Zakkenrollers vermijden in Parijs – een aantal cruciale Te nemen voorzorgsmaatregelen

Posted on

Hoe kan ik Zakkenrollers vermijden in Parijs - een aantal cruciale Te nemen voorzorgsmaatregelen

Statistisch gezien, Parijs is over het algemeen een zeer veilige stad, vooral bij het vergelijken van de lage gewelddadige criminaliteit niveaus die in grote Amerikaanse stedelijke gebieden. Helaas, zakkenrollerij blijft een probleem in de Franse hoofdstad, met name in drukke gebieden zoals de metro en rond populaire toeristische attracties, zoals de Eiffeltoren en de Sacre Coeur in Montmartre. Zakkenrollers is bekend dat ze sterk opereren in gebieden bezocht door toeristen en het gebruik van tamelijk voorspelbare strategieën om rip off van de niet op de hoogte.

Leren over deze strategieën, het nemen van een paar toetsen voorzorgsmaatregelen en waakzaam te blijven te allen tijde zal een lange weg te gaan in het helpen om een ​​onaangename of zelfs beangstigende ervaring te vermijden. Dit zijn de belangrijkste regels om te onthouden als je uit op de eerste dag van het verkennen van de stad in te stellen.

Neem Alleen de Bare Essentials Tijdens Sightseeing

Als algemene regel geldt, laat het grootste deel van uw waardevolle spullen in een kluis bij het hotel of appartement waar u verblijft. Het is niet nodig om uw paspoort of andere zaken van waarde te brengen, samen met je in de straten van Parijs. Neem langs een alternatieve vorm van identificatie en breng langs slechts een kopie van de belangrijkste pagina’s van uw paspoort. Bovendien, tenzij je het dragen van een gordel geld, het is over het algemeen verstandig om niet meer te houden dan ongeveer 50 of 60 euro in contant geld bij je.

Maak je zakken leeg en draag je koffers Correct

Voordat zakkenrollers de kans krijgen om in alle rust uw zakken leeg, over te dragen kostbaarheden als contant geld of mobiele telefoons om een ​​zak met interne compartimenten.

Draag nooit uw portemonnee of tas op een shoulder– dit maakt het te gemakkelijk voor zakkenrollers om het– vegen met name in drukke omstandigheden, waar heb je minder kans om het te voelen. Sling uw zak over je borst in kriskras stijl in plaats daarvan, en houdt het dicht bij je en zichtbaar. Als u een rugzak draagt, moet je nooit waardevolle spullen in buiten rits compartimenten te houden.

U denkt misschien dat je iemand het openen van hen voelen, maar zakkenrollers zijn experts in wezen glad en heimelijke, en ze werken vaak in groepen.

Pas op voor ATM / Cashpoint oplichting

ATM machines kunnen zijn favoriete plekken voor potentiële oplichters en pickpocketers. Blijf uiterst waakzaam bij het opnemen van geld en geen hulp voor iedereen die wenst te “leren om de machine te gebruiken” of die zich bezighoudt u in gesprek tijdens het ingeven van uw pincode niet bieden. Als je niet kan achterhalen hoe de machine te gebruiken, nooit accepteren “help” of advies over hoe het te gebruiken, ook niet. Typ in uw code in totale privacy en vertel iedereen slepende te dicht bij zich terug te trekken. Als zij volharden in zweven of anderszins agressief gedragen, annuleert uw operatie en ga zoek een andere ATM.

Pas op voor Crowding en afleiding

Vooral in plaatsen als de Parijse metro, maar ook in gebieden rond populaire toeristische attracties (inclusief lijnen), zakkenrollers werken vaak in groepen. Een lid van een “team” kunnen proberen om je af te leiden door zich in gesprek, vragen om geld of het tonen van u een klein sieraad, terwijl een ander geldt voor uw zak of tas. In zeer drukke omstandigheden, kan zakkenrollers profiteren van de verwarring. Zorg ervoor dat uw waardevolle spullen veilig in een opgeslagen geld riem of in binnenkant compartimenten van de zak je bij je hebt, en houd hem dicht bij u, bij voorkeur waar u het volledig kan zien.

Toen in de metro, kan het best zijn om plaatsen te vermijden die het dichtst bij de deuren, omdat sommige zakkenrollers de strategie van het grijpen zakken of kostbaarheden en het verlaten van de metro auto net als de deuren sluiten goed te keuren.

Wat als ik ben geweest pickpocketed in Paris?

De Amerikaanse ambassade adviseert dat de slachtoffers van zakkenrollers in Parijs onmiddellijk te schreeuwen voor de politie als ze zich bewust zijn van het misdrijf als het gebeurt te worden. Als er geen hulp komt (helaas een waarschijnlijke scenario), het over het algemeen best om direct het hoofd voor het dichtstbijzijnde politiebureau om aangifte. Vervolgens onmiddellijk verslag van het verlies van belangrijke kostbaarheden aan uw ambassade of consulaat.

Let op : Deze tips waren deels afkomstig van een artikel over de  Amerikaanse ambassade in Parijs website , maar moet niet worden beschouwd als officiële advies. Raadpleeg uw ambassade of het consulaat pagina voor de huidige veiligheidsvoorschriften en richtlijnen van uw thuisland voor Parijs en de rest van Frankrijk.