Hoe krijg ik naar Parijs Charles de Gaulle of de luchthaven Orly? Ground Transport Opties

Posted on

Hoe krijg ik naar Parijs Charles de Gaulle of de luchthaven Orly? Ground Transport Opties

Parijs heeft een uitstekend openbaar vervoer systeem, en dit omvat efficiënt en relatief goedkoop shuttling passagiers van de belangrijkste luchthavens naar het centrum van de stad. Goed gewapend met informatie over het aansluiten van uw terminal met vervoer over land, moet je geen problemen met het krijgen van de luchthaven naar de stad.

Vervoer naar de stad vanaf luchthaven Roissy-Charles de Gaulle

U kunt naar Parijs van de belangrijkste internationale luchthaven Roissy / Charles de Gaulle, per trein (RER), bus, shuttle of taxi.

Via Forensentrein (RER)

De RER lijn B (stadstrein) vertrekt iedere 15 minuten van terminals 1 & 2 en komt in het centrum van Parijs binnen 30 minuten. De treinen rijden van 5 uur-12: 15 uur op 8,40 euro, dit is de goedkoopste optie, maar is minder handig als je veel bagage.

 • Van Terminal 1 , neem een lijn 2 Aéroports de Paris shuttle bus (gratis) af te wijken van de poort 22. U stapt uit bij Roissypole-Terminal 3 en volg de borden naar het RER.
 • Van Terminals 2A en 2B , neem een lijn 3 Aéroports de Paris shuttle bus (vertrek gates 8 bij 2A en gate 6 aan 2B) en stap uit bij de “TGV / RER” stop.
 • Vanaf Terminals 2C, 2D, 2E en 2F , volg de borden “Paris par train” totdat u de RER ticketing gebied te bereiken.
 • Vanaf Terminal 3 , neem het voetpad (ongeveer 1/4 mijl) en volg de “Paris par train” borden.

De RER B stopt bij de volgende stations in Parijs:

  • Gare du Nord (Merk op dat dit ook het centrum voor de verbinding met de Eurostar en de Thalys internationale spoordiensten)
  • Chatelet-les-Halles (dit is een belangrijk verbindingspunt met de metro)
  • Saint-Michel / Notre Dame
  • Luxemburg
 • Port-Royal
 • Denfert-Rochereau

Bussen, touringcars en Shuttles

Roissybus is een express bus die elke 15 minuten, 06:00-11 vertrekt: 12:00, van Charles de Gaulle luchthaven terminals 1,2 en 3 en komt een uur later in de buurt van het metrostation Opera in het 9e arrondissement.

Een enkeltje kost 8,90 euro . Volg de borden naar “Roissybus” en de aanschaf van een ticket van een RATP leverancier in de buurt van het hek voor het instappen. De bus is uitgerust met ruimte voor bagage.

 • Roissypole bus lijnen 350 en 351 vertrekken vanuit Charles de Gaulle terminals 1 en 2. Bus # 350 gaat naar Gare de l’Est in het noordoosten van Parijs. Lijn 351 gaat naar de Nation metro station in het zuidoosten. Van de terminals 1 of 2, borden met vervoer. Vanaf terminal 3, neem een gratis pendeldienst naar terminals 1 of 2.

Air France exploiteert twee shuttles  “Le Bus Direct” die vertrekken vanaf Charles de Gaulle terminal 2 elke 15 minuten en serveer 5 stops in Parijs. Volg de borden naar “Le Bus Direct” bij terminal 2, of neem een gratis pendeldienst naar terminal 2.

 • De eerste shuttle rijdt 5:45-23:00 en stopt bij Etoile (op de Champs-Elysées, 1 Avenue Carnot) en Porte Maillot (Blvd. Gouvion St. Cyr), zowel in West-Parijs. De reis duurt ongeveer 35 minuten.
  Prijzen: Zie de website voor de huidige prijzen
 • De tweede shuttle rijdt 6:00-21:00 en stopt bij Gare de Lyon en Montparnasse in Parijs. De reis duurt 50 minuten. Voor actuele prijzen,  zie de officiële website .
 • Taxi’s kunnen gemakkelijk worden gevonden buiten elke terminal op Charles de Gaulle. Gemiddeld tarieven naar het centrum van Parijs kost 40 euro.

Vanaf de luchthaven Orly:

Er zijn verschillende opties voor het vervoer naar Parijs van de luchthaven Orly:

 • De RER B (voorstedelijke trein) wordt aangesloten op de luchthaven Orly via de Orlyval luchthaven trein . Volg de borden van Orly Ouest en Orly Sud naar “Orlyval”, vervolgens uit het Antony station, verbinding maken met de RER B richting Parijs. Indien nodig, kunt u vervolgens aan te sluiten op de Parijse metro op stations Denfert Rochereau, Saint-Michel, Chatelet-les-Halles, of Gare du Nord.
  Vertrek: elke 7-10 minuten, 6:00-23:00
  Prijs:  Zie de website voor de huidige prijzen
 • De RER C (voorstedelijke trein) wordt aangesloten op de luchthaven Orly via shuttles die vertrekken vanaf de Porte de Rungis station. Vanaf de luchthaven, neem dan een shuttle naar Porte de Rungis, dan is de RER C naar Parijs.
  Vertrek: Shuttles voor Porte de Rungis vertrekken iedere 15 minuten, 05:45 AM-23:15; van de poort G- quai 1 op Orly Sud en vanaf de aankomst niveau Orly Ouest.
  Prijs:  Zie de website voor de huidige prijzen
 • De Orlybus is een directe bus gerund door de RATP (metro) die Orly Airport naar Denfert Rochereau in het zuiden van Parijs.
  Vertrek: Elke 15 minuten, 5:35-23:00 van Orly Sud en Orly Ouest. Reis duurt ongeveer 25 minuten.
  Prijs:  Zie de website voor de huidige prijzen

Bussen en taxi’s:

 • Air France shuttles vertrekken vanaf Orly Ouest en Orly Sud en stoppen bij metrostations Porte d’Orleans, Montparnasse en Invalides.
  Vertrek: Elke 15 minuten, 6:00-23:30
  Prijs:  Zie de website voor de huidige prijzen
 • Taxi’s vertrekken regelmatig van Orly Sud en Orly Ouest. het gemiddelde tarief naar Parijs is 20-30 euro.

Noodzaak om treinkaartjes of vliegtickets boeken van en naar Parijs? Begin je zoektocht hier:

 • Zoek treintickets in Frankrijk en Europa via Rail Europe (boek direct)
 • Vind vluchten en reispakketten naar TripAdvisor (boek direct)