Hoe maak je koffie bestellen in een Franse of Parijs Cafe

Posted on

De taal van Café au Lait, Espresso, Café Americain, Café Deca en Meer

Hoe maak je koffie bestellen in een Franse of Parijs Cafe

Franse cafés serveren enkele van de beste koffie ter wereld, maar ieder van ons heeft zijn eigen voorkeuren en een taalbarrière kon voorkomen dat u bestellen van de juiste koffie op het menu. Als u geen cafeïne kan hebben, kan dit nog belangrijker zijn.

Ontdek hoe u koffie in Frankrijk te bestellen, of het nu een café au lait of een espresso. Hier is een overzicht van de fundamentele koffie stijlen in Frankrijk, evenals veelgebruikte koffie termen.

De Franse koffiedranken

Un café  ( kaf-ay ) is een klein kopje sterke zwarte koffie met iets toe te voegen, maar het is sterk als het wordt gebrouwen als een espresso. Als je in Frankrijk geweest voor enige tijd, zou je mensen bestelden we horen un petit caféun café eenvoudigun café noirun petit noirun café uiten , of  un express . Of de ober zou kunnen zeggen één van deze uitdrukkingen als hij of zij wil om duidelijk te maken wat je wilt.

Un café Serré (kaf-ay se-ray) een sterkere espresso.

Un café au lait (kaf-ay oh-lay) is een Franse koffie stijl die is populair in Amerika, want het is geserveerd in New Orleans’  Café du Monde . In Frankrijk, dit is gewoon een grote kop express koffie met gestoomde melk, en het is bijna altijd geweldig. U krijgt soms de koffie geserveerd in de beker, met een pitcher van gestoomde melk te gieten in als je wilt.

Als u meer koffie wilt of hebben ten onrechte bestelde een petit café , moet je vragen om du lait, s’il vous plaît (due-lay, zie voo play) .

Frans conventies: De Fransen zullen een take café au lait  bij het ontbijt, maar niet na de lunch of diner wanneer ze zullen altijd drinken un café. Tenzij u specifiek vragen, zal het café komen na de dessert.

De Fransen zullen ook vaak een gewone croissant en dunk het in de koffie bij het ontbijt.

Andere termen hiervoor zijn café crème  ( ka-fay kremm ), of gewoon un crème die komen met crème hoewel de crème is vrij dun.

Un café allongé (kaf-ay a-lon-jay)  is uitdrukkelijk verdund met water.

Un café décafféiné  ( kaf-ay day-kaf-ay-nay ) is cafeïnevrije koffie. U zult nog steeds nodig hebben om hen te vertellen dat u wilt melk (lait) of crème (crème) bij de koffie. Het wordt soms afgekort tot un Deca

Un café noisette  ( kaf-ay nwah-zett ) is espresso met een scheutje room erin. Het heet “noisette”, Frans voor hazelnoot, vanwege de rijke, donkere kleur van de koffie. U kunt ook gewoon vragen om une noisette.

Un café Américain  ( kaf-ay ah-kan-ree-kan ) wordt gefilterd koffie, vergelijkbaar met traditionele Amerikaanse koffie. Het wordt ook wel c AFE filtré (  ( kaf-ay feel-tray)

Un café Léger  ( kaf-ay lay-jay ) is een espresso met het dubbele van de hoeveelheid water.

Un café glacé (kay-ay  glas-ay) is ijskoffie, maar dit is ongebruikelijk is te vinden in de traditionele Franse cafés.

Andere Franse koffie termen

Hier zijn andere termen die zal van pas komen bij het bestellen van koffie of een bezoek aan een Frans café:

Sucre  ( soo-kreh ) – suiker. Caf é s zal ofwel suiker op de tafel of brengen twee blokjes verpakt suikers op de schotel bij de koffie. Aangezien de Franse koffie is sterk, kunt u vragen om meer, dus vraag om Plus de sucre, s’il vous plaîtPloo duh soo-khruh, zie voo play .)

Franse conventie: De Fransen hebben vaak de blokjes suiker en dompel het in de beker, wachten tot het vullen met koffie dan eten.

Édulcorant  – ( ay-doohl-co-ronn ) – zoetmiddel

Chocolat chaud  – ( shoh-ko-lah vertonen) – warme chocolademelk

Un thé  (Tay) – zwarte thee

Un thé vert  (Tay Verr) – groene thee

Une tisane (tee-zan)une infusie  (een-oef-zee-on) – kruidenthee

Waar kunt u uw koffie te drinken

Er zijn bepaalde conventies in Frankrijk die u moet volgen. Als je haast hebt, of wilt u een goedkoper drankje, dan drink je petit café aan de bar met de lokale bevolking die dit verkiezen. Let er ook op dat de prijs voor een kopje koffie bij een tafel buiten meer zou kunnen zijn; na alles wat je bent waarschijnlijk om daar te zitten voor een lange tijd.

En tot slot een woord van waarschuwing:  Un Luikse koffie  is niet te drinken, maar eerder een dessert: een koffie-ijs ijscoupe.