Hoe om te achterhalen of u moet een Britse Visa

Posted on

 Heeft u een visum voor het Verenigd Koninkrijk?
Heeft u een visum nodig hebt op uw paspoort naar het Verenigd Koninkrijk in te voeren? Met alle huidige immigratie zorgen en Brexit de dreigende voor Groot-Brittannië in de toekomst niet al te distantiëren, wil je niet om eventuele fouten die kunnen krijg je gestuurd verpakking voordat je zelfs hebt ingesteld voet op Britse bodem te maken. Raak niet in paniek. Het is niet echt zo moeilijk, zolang je weet wat je nodig hebt om van tevoren te doen.

Of u nu een visum voor het Verenigd Koninkrijk nodig heeft, hangt af van waar je vandaan komt en waarom u komt. Hier zijn de feiten als van september 2018.

toeristenvisa

Als je een onderdaan van de Verenigde Staten, Canada of Australië of legaal wonen in die landen, hoeft u niet nodig om een aanvraag voor een toeristenvisum te krijgen voordat u het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Visa, meestal voor een bezoek van maximaal zes maanden worden toegekend bij binnenkomst, wanneer u uw paspoort te tonen, zolang u voldoet aan de immigratieambtenaar, dat het doel van uw bezoek aan het Verenigd Koninkrijk Immigration Rules.

Er zijn geen kosten voor dit soort visum verleend bij binnenkomst.

Dezelfde regels gelden voor de burgers van de meeste, maar niet alle, Zuid-Amerikaanse en Caribische landen, evenals Japan.

Als je een strafblad hebben of je hebt al eerder geweigerd naar het Verenigd Koninkrijk, is het waarschijnlijk een goed idee om een ​​aanvraag voor een visum voordat u te laten zien van een een luchthaven of haven van binnenkomst, alleen maar om veilig te zijn.

student Visa

Als u van plan om te studeren voor maximaal zes maanden, moet u te wenden op voorhand voor een korte termijn studie visum. In 2018, dit visum kost £ 97 voor een korte cursus voor maximaal zes maanden en £ 186 voor 11 maanden als u een cursus Engels.

Als u 16 jaar of ouder en het nemen van een universitaire opleiding of een langere studie Natuurlijk moet je een aanvraag voor een Tier 4 Algemene Student Visa  met behulp van het Britse puntensysteem. Dit visum kost £ 348 (in 2018). Je hebt ook de Healthcare toeslag (£ 150 per jaar van de studie) betalen wanneer u van toepassing zijn. Verschillende regels gelden voor kind studie visa en visa voor studenten met personen ten laste.

Lees meer over in aanmerking te komen en de regels voor de student visa.

work Visa

De regels die gelden voor het werk visum hangt af van wat voor soort werk je gaat doen, uw rol in uw organisatie, en hoe lang je komt te werken in het Verenigd Koninkrijk. Als je uit een Commonwealth land en ten minste één van uw grootouders was een Britse burger, dan kunt u in aanmerking komen voor een Britse Voorouders Visa dat is goed voor vijf jaar. De Healthcare Toeslag wordt ten laste van mensen die naar het Verenigd Koninkrijk te werken.

Ontdek meer over het werk visa.

Andere Special Visa

U krijgt een speciaal visum, indien nodig:

  • Je neemt deel aan een familielid, die een Britse burger of permanent gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, voor een langer verblijf.
  • U komt naar het Verenigd Koninkrijk om te trouwen.

Mensen die geen behoefte hebben Britse visumwebsite

Als u een burger van een land dat lid is van de Europese Unie (EU) , de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland, hoeft u geen visum nodig om te bezoeken, wonen of werken in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat zal snel veranderen (zie de EU Settlement Scheme, hieronder) U moet een paspoort of Europese legitimatiebewijs mee te nemen. Als je aankomt in het Verenigd Koninkrijk als een diplomaat of op de officiële overheid business voor uw land zal u geen visum nodig. Familieleden toetreden u of reist met u waarschijnlijk zal men wel nodig.

Impact van Brexit

Met ingang van september 2018, had het visum regels die gelden voor de EU en de EER-burgers niet veranderd, maar ze zijn waarschijnlijk veranderen of binnen 2018. Lees aangepast worden over de EU Settlement Scheme

De EU Settlement Scheme

Als u woont in het Verenigd Koninkrijk als EU-burger en wensen voor onbepaalde tijd te blijven, moet je een aanvraag voor vaste status te kunnen als normaal te houden, na Brexit.

Om verleden december 2020 te blijven, moet u een aanvraag voor vaste of pre-status van gevestigd . Het programma voor het aanbrengen zal volledig worden geopend in maart 2019, en je zult ave toe te passen vóór 30 juni 2021.

U kunt zich aanmelden voor e-mail updates om te weten wanneer de inschrijving wordt geopend.

The Settlement Scheme-status heeft (vanaf september 2018) niet is besloten voor de burgers van Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein.

Burgers van Ierland en hun families hebben verlaten voor onbepaalde tijd in het Verenigd Koninkrijk te blijven en hoeft niet te gelden voor de afwikkeling.

De Healthcare Toeslag
In april 2015 de Britse regering geïmplementeerd nieuwe regels voor de gezondheid toeristen die naar het Verenigd Koninkrijk om de vrije National Health Service (NHS) gebruik te voorkomen. Komt u voor de lange termijn studie of om te werken, een deel van uw visumaanvraag proces is betaling van een toeslag voor de gezondheid. De vergoeding geldt voor elk jaar van uw verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het duur mag lijken, het is veel goedkoper dan de particuliere ziektekostenverzekering voor dezelfde periode en het u toestaat om de NHS te gebruiken op dezelfde manier als Britse burgers en ingezetenen deze kunt gebruiken.

Heeft een Britse Visa geeft me toegang tot de rest van Europa?

Nee dat doet het niet. Het grootste deel van de EU, samen met landen buiten de EU die lid zijn van de EER, zijn lid van een verdrag dat het vaststelt Schengengebied. (Schengen is de stad in Luxemburg waar het verdrag werd ondertekend.)

Binnen de grenzen van Schengen, bezoekers met een Schengenvisum, kunnen vrij reizen, van het ene land naar het andere, zonder grenscontroles. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland afgemeld voor dit deel van het Verdrag van Schengen. Dus als je ofwel bezoekt, krijgt u een aparte Schengen visum nodig om te reizen in Europa en IJsland, alsmede een Brits visum.

Kijk hier voor een volledige lijst van landen die momenteel in het Schengengebied.

Hoe kan ik meer

Als je nog steeds niet zeker weet of je een visum nodig hebt, een bezoek aan de Britse zeer handig online vragenlijst Heb ik een Britse Visa . Het is een stap-voor-stap vragenlijst die u zal leiden tot definitieve antwoorden op het visum voorwaarden voor burgers van uw land en de soorten visa die beschikbaar zijn.

Als het niet blijken dat je er een nodig hebt, moet u er rekening ten minste drie maanden voor uw verzoek kan worden behandeld. U kunt zich aanmelden voor, en meestal betalen voor een visum online op Visa4UK . Je moet buiten het Verenigd Koninkrijk zijn wanneer u van toepassing zijn. Als alternatief kunt u een aanvraag voor een visum op een Britse visumaanvraagcentrum in uw eigen land.