Hoe om te gaan winkelen in Bali

Posted on

Hoe om te gaan winkelen in Bali

Wilt u Bali’s kunst en fantastische cultuur huis te brengen? U kunt, door een bezoek aan vele verkooppunten van het eiland om te winkelen – van straatverkopers tot traditionele markten te glimmende winkelcentra. De small-town workshops in Centraal Bali en Zuid-Bali churn uit tal van inventarisatie voor Bali toeristen met geld om te verbranden, kunst, huishoudelijke artikelen, sieraden, kleding en snuisterijen, dan heb je ze allemaal in Zuid- en Centraal-Bali boetieks, markten en winkelcentra.

Zelfs upscale westerse merken krijgen hun dag in de Balinese zon, met Westerse merken als DKNY en Armani vechtend voor een plaatsje tussen de lokale high-end merken zoals Uluwatu kant en Animale kleding.

Wat te kopen

Als gevolg van eeuwenlange erfgoed van Bali als een land van royalty’s en hoge cultuur, een aantal steden in het binnenland beschikken over goed ontwikkelde ambachtelijke gemeenschappen die gespecialiseerd zijn in een of meer ambachten. Batubulan, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn steenhouwen industrie, terwijl Sidemen is beroemd om zijn fijne textiel. In het centrum van Bali, winkelend publiek op de hoogte ga naar Celuk voor goud en zilverwerk en bezoek Mas aan houten sculptuur te schaffen.

Je hoeft niet te ver van uw manier om uw handen te krijgen op fine-Celuk gemaakte oorbellen of enkele meters van Sidemen doek te gaan. volledige gamma van artsy waren Bali’s kunnen worden gekocht in de buurt van uw hotel, op de vele winkelcentra en winkelcentra gelegen in het eiland met veel verkeer toeristische gebieden, met name de steden van Kuta en Ubud.

Balinese maskers

Artisans van het Centraal Bali stad Singapadu carve topeng (maskers) voor culturele dansers en Balinese tempels; Deze handgemaakte, opensperrend vlakken te zien in performances over Bali. Deze maskers worden over het algemeen in opdracht voor de traditionele doeleinden, maar veel voorbeelden vinden hun weg naar kunstmarkten en winkelcentra in Zuid-Bali en Ubud.

Sieraden

Al generaties lang de stad van Celuk blonk uit in de productie van zilveren en gouden sieraden. Het toerisme heeft nieuw leven ingeblazen de lokale ambachtelijke, omdat de bezoekers nu kunt bladeren uit een breed assortiment van winkels langs de hoofdweg van de stad, alle Hawking ringen, oorbellen, armbanden, broches, en meer, in zowel traditionele als moderne ontwerpen. U kunt dieper in het dorp aan de werkelijke ambachtslieden te ontmoeten, en eventueel onderhandelen over een lagere prijs. Lokale sieraden merken zoals Prapen en Mario Silver verkopen hun Celuk-en-klare bling in Kuta, Ubud en ver daarbuiten.

In Denpasar, kunt u tal van goud en zilver dealers langs de kruising van Jalan Hasanuddin en Jalan Sulawesi vinden.

Beeldhouwwerk

Bali’s ambachtslieden hebben lange tijd ervaring in het werken in hout en steen – de oude Balinese creëerde tal van beeldhouwwerken van overvloedige lokale grondstoffen voor gebruik in hun traditionele ceremonies. Lokale beeldhouwen in steen (eigenlijk gemaakt van zandsteen) en houtsnijwerk roepen traditionele hindoemythen, maar moderne thema’s en stijlen zijn toegang tot meer en meer schapruimte in de winkels.

Huishoudelijke

Mede dankzij groeiende vraag van vakantie Australian huisvrouwen, hebben veel Balinese ambachtslieden bleek te karnen uit smaakvol ontworpen huis items die Aziatische flair toe te voegen aan elke keuken. Bezoek Balinese warenhuizen als Matahari en Centro Lifestyle voor uw fix, of ze kopen tegen groothandelsprijzen van verkooppunten zoals Genève , Krisna Bali , en Biarritz .

Fabrics

De textielmarkt op Jalan Sulawesi in de hoofdstad van Bali Denpasar verkoopt zowel traditionele als moderne stoffen tegen groothandelsprijzen. Batik, kant, rayon – noem maar op, het is hier. Het eindproduct (met bijbehorende hoge mark-ups) kunnen worden gekocht op elk luxe winkelcentrum in Zuid-Bali.

Waar te gaan winkelen

Het merendeel van de winkels van Bali zijn te vinden in Zuid-Bali (in het bijzonder Kuta, Legian en Denpasar) en Centraal-Bali (in het bijzonder Ubud). De doelgroep voor een van beide regio is heel anders, met enige overlap tussen.

Zuid-Bali

In Zuid-Bali, shoppers op zoek naar goedkope souvenirs, mode, sieraden, badmode, en handwerk. Bali toeristen die verblijven in Zuid-Bali zijn verwend: ze kunnen hun shopping spree beginnen bij Kuta Square, het belangrijkste winkelgebied van de toeristische stretch, dan gaat u ofwel upmarket (de Matahari warenhuis, geschikt in Kuta Square, of een van de luxe winkels winkelcentra binnen Kuta of Legian) of downmarket (uitlaten zoals Genève of Kampung Bali).

Central Bali

Terwijl in Centeral Bali, kijk voor kunst en wellness-producten, zoals etherische oliën, zepen, en wierook. Als u de waarde lage prijs voor de hoge kwaliteit, dan moet je stoppen door de Ubud Market en een ontspannen kijkje: haar krappe gangen verkopen veel goedkope kunstwerk, met de hand gesneden houten souvenirs en kleurrijke sarongs en batiks.

De straten verwijderd van het centrum van de stad uitstraalt – Jalan Raya Ubud en Jalan Monkey Forest – zijn bezaaid met boetieks met exclusieve zepen, sieraden, en jam.

Trek er nog verder uit naar de ambachtelijke dorpen rondom Ubud, en u kunt uw kunst fix te krijgen tegen groothandelsprijzen, als je weet hoe om goed te onderhandelen. Mas is een houtbewerking stad; voornoemde Celuk goud en zilver centrale; en Batubulan is het centrum voor metselwerk.

Winkelen Tips

Doe je huiswerk. Ten eerste, erachter te komen hoeveel uw objecten van begeerte kosten in Bali een vaste prijs winkels. Zodra je dit hebt gedaan, kun je naar een Bali markt en onderhandelen met vertrouwen tegemoet. Indien de prijzen in de vaste prijs winkels voldoen aan uw budget, kunt u de koop-op-de-markt deel geheel overslaan.

Zorg ervoor dat u het mee naar huis nemen. Niet alles te koop in Bali veilig kan worden teruggenomen naar de VS gekopieerde dvd’s, wapens, dierenhuiden, en alcoholische dranken kunnen in beslag worden genomen, of kunnen worden onderworpen aan zware boetes, bij aankomst stateside.