Hoe om te genieten van het Louvre

Posted on

 Hoe om te genieten van het Louvre

Het Louvre Museum in Parijs is immens, en men kon een week door te brengen verkennen van de exposities. De meesten van ons hebben niet dat soort van tijd, dus hier is een korte handleiding over hoe je het meeste uit een van ‘s werelds top kunstmusea te krijgen.

World-Class Museum

Het Louvre Museum is prachtig, een groot klassiek gebouw in het centrum van Parijs huisvesting een van ‘s werelds grootste kunstgalerijen. Als je het uitgestrekt end-to-end, het zou bestaan uit meerdere voetbalvelden.
Het was oorspronkelijk een vesting, maar werd in de grote Renaissance stijl herbouwd vanaf 1546 in het kader van François I als een koninklijk paleis. Latere vorsten toegevoegd, het houden van de stijl van het origineel. In 1793, het Louvre geopend als een openbare kunstgalerie tijdens de Franse Revolutie.

Oorspronkelijk was het paleis gehuisvest persoonlijke kunst van de Franse koning. Echter, met Napoleon razende door Europa, plundering van de paleizen en eigendom van de koninklijke familie en de aristocratie en het nemen van de kunstwerken als oorlogsbuit, het Louvre snel de status van ‘s werelds grootste kunstgalerie bereikt. Het is dus niet verwonderlijk dat vandaag de dag het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld. Bereid je voor dat je het meeste uit uw bezoek te krijgen.

Hoe om te genieten van het Museum

  1. Kies een goede dag en tijd. Het is het beste om te gaan wanneer het Louvre het minst waarschijnlijk lange rijen hebben. ‘S ochtends vroeg in de week het beste werken. Van oktober tot maart kunt u krijgen in vrij om de permanente tentoonstellingen (maar niet de speciale tentoonstellingen) op de eerste zondag van de maand, maar zelfs tijdens het buiten het seizoen, kan de lijnen lang zijn. Het Louvre is ook gratis op Bastille Day (14 juli), maar het is meestal verpakt. Ook interessant woensdag en vrijdag als gevolg van de verlengde openingstijden als de galerijen zijn minder druk en u kunt dwalen door in uw eigen tempo, stoppen waar u wilt.
  2. Ga door de Louvre Mall. Hoewel u via de glazen piramide net als iedereen in te voeren, kunt u ook naar de kassa door middel van het Louvre mall (toegang aan de Rue de Rivoli) onder het museum. Dit bespaart u een van de twee lijnen die je zou kunnen wachten. Soms, echter, is er een lijn hier ook om binnen te komen. Of koop je ticket op voorhand online, dat is de beste oplossing om je te redden in de rij. Maar vergeet niet dat je te committeren aan een datum als het ticket is alleen geldig op die dag. Koop je ticket online  om tijd te besparen.
  3. Bestel een audiogids . Als je niet bekend bent met een groot deel van de collectie, om de audiogids, die wordt geleverd in verschillende talen.
  4. Bestudeer de kaart. Om de Mona Lisa te zien, hoofd recht voor de Italiaanse schilderijen sectie 13e-15e eeuw (op de eerste verdieping). U kunt altijd werk je weg naar andere tentoonstellingen daarna. Verwacht een menigte van mensen elbowing hun weg in de buurt van het schilderij. Probeer te voorkomen dat je teveel zijspoor (hoewel dit is een leuke plek om te wandelen). Of, als je niet een prioriteit van wat te zien hebben, genieten van een aantal doelloos dwalen.
  5. Bepalen wat u graag zou willen zien. Het museum heeft een breed scala aan exposities rond acht thema’s en varieert van Islamitische kunst en Egyptische oudheden Frans beeldhouwkunst en Le département kunstvoorwerpen zoals tapijten, keramiek en sieraden. Het gedeelte schilderijen bevat onschatbare werken uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en Engeland.

Wat te zien

Dit zal volledig afhangen van je eigen keuze. Er zijn drie belangrijke vleugels: Denon (zuid), Richelieu (noord), en Sully (oost rond de Cour Carrée vierhoek). De westelijke vleugel van het Louvre herbergt de decoratieve kunsten, waarbij in afzonderlijke musea waaronder het Musée des Arts Décoratifs en het Musée de la Publicité.

U kunt ook volgen een van de bezoeker themapaden voor een overzicht. Elk pad volgt een selectie van werken typisch zijn voor een bepaalde periode, een artistieke beweging of een thema. Kies bijvoorbeeld voor decoratieve kunst in de 17e eeuw in Frankrijk, die u meeneemt op een 90 minuten durende reis. Alle thema’s zijn zeer goed gedaan en je kunt kijken naar hen online en download ze op voorhand.

Hoe kom je in

Metro:  Palais Royal-Musée du Louvre (lijn 1)
Bus:  lijnen 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95, en de  Paris Open Tour . Alle stoppen voor de deur van de glazen piramide die de hoofdingang.

Een andere optie is om te wandelen langs de rivier de Seine tot aan het museum te bereiken. Je kan niet missen de imposante structuur (maar houd in gedachten dat je alleen de piramide te zien wanneer u de binnenplaats van het Louvre in te voeren).

restaurants

Er zijn meer dan een dozijn restaurants, cafés, en afhaalmaaltijden verkooppunten binnen het museum en in de Carrousel en de Tuilerieën.

winkels

Er zijn winkels in en rond het Louvre, en het Louvre boekhandel zelf is een van de meest uitgebreide en goed gevulde art boekhandels in Europa. Het verkoopt ook een breed scala van geschenken.

  • Als je in de buurt van Lille in Noord-Frankrijk, zorg ervoor dat je bezoek aan het Louvre-Lens Museum, de voorpost van het Louvre, die is beheersbaar en heeft grote tijdelijke tentoonstellingen.