Hoe om te reizen rond Frankrijk met de trein

Posted on

Hoe om te reizen rond Frankrijk met de trein

Frankrijk is het grootste land in West-Europa, zodat het reizen per trein is logisch. Gelukkig Frankrijk heeft een snelle en efficiënte trein systeem en de Franse regering heeft enorm geïnvesteerd in hogesnelheidstreinen (TGV trein of Train een Grande Vitesse ) en hogesnelheidslijnen (LGV of Ligne een Grande Vitesse) .

Er is meer dan 1700 km (1056 mijl) van toegewijde hogesnelheidslijnen en duizenden meer van de belangrijkste lijnen en kleinere lijnen dus bijna overal is bereikbaar met de trein reizen in Frankrijk.

De Franse spoorwegnet verbindt alle grote steden, terwijl ook de koppeling van vele kleine steden op het platteland van Frankrijk. Met een zorgvuldige planning, kunt u rond alleen met behulp van reizen per trein tijdens uw vakantie. In het algemeen, zijn de treinen op tijd, comfortabel en relatief goedkoop.

Maar sommige treinen rijden alleen op bepaalde tijden op bepaalde dagen, dus je zeer zorgvuldige planning nodig als je op reis bent in het platteland van Frankrijk met de trein.

Reizen in Frankrijk Vanuit Parijs

Net als veel andere hoofdsteden, Parijs lijdt die geen centraal hub, maar een aantal mainline Termini. Hier zijn enkele van de belangrijkste bestemmingen geserveerd van de belangrijkste stations.

 • Gare du Nord: Noordoost-Frankrijk, Londen (Eurostar), Brussel, Amsterdam (Thalys), Lille, Valenciennes, Calais
 • Gare de l’Est: Nancy, Metz, Reims, Straatsburg, Duitsland, Luxemburg
 • Gare de Lyon: Lyon, Dijon, Besançon, Genève, Mulhouse, Zurich, Clermont-Ferrand, Marseille, Nice, Nîmes, Montpellier, Perpignan; Italië en het oosten van Spanje
 • Gare d’Austerlitz: Tours, Poitiers, Limoges, Bordeaux, Toulouse, Biarritz, West-Spanje
 • Gare Montparnasse: All western TGV, Bretagne, Brest, Rennes, Nantes
 • Gare St. Lazare: Caen, Cherbourg, Rouen, Le Havre

Soorten treinen in Frankrijk

Alle soorten treinen rijden in Frankrijk, van de indrukwekkende TGV en andere high-speed treinen naar kleinere zijlijnen.

Hoewel er nog enkele verbindingen onderhouden oude rijtuigen, het grootste deel van de treinen zijn nu comfortabele, modern en hebben een high-tech toevoegingen zoals WiFi. Velen hebben grote ramen langs de zijkanten; anderen hebben een bovendek waar je een prachtig uitzicht op het Franse platteland u voeden door geeft.

De belangrijkste soorten treinen in Frankrijk zijn:

 • De TGV trein netwerk ( Train een Grande Vitesse ) loopt naar de grote steden in Frankrijk en Europa.
 • Intercités treinen betrekking op veel van de middellange afstand routes tussen steden als Amiens, Orleans, Bordeaux, Caen, Lyon, Reims, Troyes, Toulouse en Parijs. Ze verbinden steden in de Franse regio’s zoals Nantes, Bordeaux en Lyon-Nantes-Tours.
 • TER is de Franse regionale dienst loopt van steden en dorpen meer dan 21 regionale netwerken in Frankrijk.
 • Autotrain sleeper rijdt van Bercy Station Parijs naar beneden naar het zuiden van Frankrijk nemen van u en uw auto.

Internationale treinen

TGV-technologie wordt gebruikt door andere nationale spoorvervoerders in Europa

 • TGV Lyria treinen rijden door Frankrijk naar Zwitserland
 • Eurostar rijdt tussen het Verenigd Koninkrijk, Lille, Parijs en Brussel
 • Thalys treinen naar België, Nederland en Duitsland

Hoe en waar om tickets te kopen

Net als de meeste landen, ticket prijzen lopen sterk uiteen.

Als u vroeg te boeken heb je goede koopjes te krijgen, maar u kunt ook te houden aan een bepaalde tijd. Als je dat boek en missen de trein, mag u niet vergoed krijgen.

Ticketprijzen zijn geen hoger op een TGV of sneltrein dan op een gewone lokale lijn. En om te concurreren met de low-cost luchtvaartmaatschappijen, TGV treinen bieden goede prijzen voor de vroege boekingen, en voor de minder populaire tijden van treinen. Boeking via internet is altijd een goed idee.

Alle Franse treinkaartjes kan ook online worden besteld en u kunt dan print ze uit op uw computer als een e-ticket, precies zoals de luchtvaartmaatschappijen doen.

Bezoekers uit de Verenigde Staten kan online kopen met Rail Europe en bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk kunnen online kopen met  Voyages SNCF (voorheen Rail Europe UK).

Treinstation Tips

 • Kom vroeg om uit te vinden welk platform de trein gaat van. Paris treinstations kan heel verwarrend zijn.
 • Er zou geen goede drankjes op de trein; van tevoren te controleren en eventueel te kopen uw eigen snacks / lichte lunch op het station.
 • U moet uw kaartje af te stempelen . Kijk voor de gele machines ( ‘COMPOSTAGE de knuppels’ ), meestal vlak voordat je het platform te bereiken. Plaats de tickets in de sleuf te vragen. Ticket inspecteurs uw ticket te controleren op de trein en als het niet wordt gevalideerd zult u waarschijnlijk vinden.