Skip to main content

Hoe om te reizen rond Parijs als een lokale

 Hoe om te reizen rond Parijs als een lokale

Er zijn twee soorten van het spoor reispassen die bezoekers naar Parijs geïnteresseerd zou kunnen zijn. Meer informatie over de details van deze passes en kiezen welke voor u geschikt is.

De Paris Visite Pass

Als u wilt het gedoe te vermijden en de aanschaf van een Parijs vervoer uit de VS, kunt u de Paris Visite Pass, die speciaal is ontworpen voor toeristen en biedt ook kortingen op musea en rondleidingen. De Paris Visite Pass is online beschikbaar.

Hoewel de Paris Visite is niet zo goed waarde als de Navigo Découverte, het heeft drie belangrijke voordelen:

  1. De Paris Visite is geldig van elke dag van de week (de Navigo Découverte is alleen geldig van maandag)
  2. De Paris Visite kunnen online worden gekocht uit elk land
  3. De Paris Visite biedt ook museum en tour kortingen

De Paris Visite is verkrijgbaar in 1-, 2-, 3- en 5-daagse versies voor zones 1-6.

De Passe Navigo Découverte

Navigo is de naam van de vervanger van de Carte Orange vervoer pass. Het heeft betrekking op het transport op treinen, de RER, en de metro in de regio Parijs door de ontvanger gekozen. De huidige pas is inclusief vervoer in Parijs en de voorsteden, luchthavens Charles de Gaulle (CDG) en Orly (ORY), Chateau Versailles, Fontainebleau en Parc Disney.

Toeristen kunnen de aanschaf van een Navigo Découverte passeren op bijna elke metro, RER of Transilien treinkaartje venster die normaal gesproken verkoopt tickets en passeert in Parijs.

Er zijn momenteel twee versies van de Navigo pas, de standaard Navigo en de Navigo Découverte. De Passe Navigo is gereserveerd voor de lokale bevolking, maar iedereen kan de aanschaf van een Navigo Découverte-hoewel, net als bij de Carte Orange, kunnen verkopers van de populaire vervoer pas proberen om buitenlandse toeristen te ontmoedigen van de aankoop van een Navigo Découverte, waardoor ze voor de duurdere, maar flexibeler Paris Visite Pass.

Het krijgen van een Passe Navigo Découverte

Voor een Navigo een week pas betaalt u € 5 kosten ($ 6 USD) voor de kaart zelf. Dan moet je de kosten van het vervoer dekking die u nodig hebt toe te voegen.

U krijgt een foto van jezelf voor de pas, 3 cm hoog en 2,5 cm breed, die kleiner is dan pasfoto nodig. U kunt ze kopen met foto kiosken in de buurt van de loketten die pasjes te verkopen op de metro, RER en Ile-de-France treinen.

U kunt een Navigo kopen tegen loketten van een metro of RER-station of geautoriseerde resellers (zoals sommige lokale Tabacs). Er zijn machines op stations als goed, maar ze zullen geen creditcards in niet-Euro denominaties accepteren, sommige reizigers klagen.

De duur van de Passe Navigo Découverte

De pas begint op maandag ochtend met de eerste auto’s en eindigt op zondag. Dit kan toeristen invloed niet aankomst in Parijs op maandag.

Lastiggevallen bij aankoop van een Pass?

Ondanks wat een ticket verkoper zou kunnen vertellen, je  doet  het recht om te kopen en gebruiken van een Passe Navigo Découverte. “Elle est ouverte à tous (Franciliens et non Franciliens)” Het document zegt, de pas is open voor iedereen.

You may also like