Hoe om veilig te blijven wanneer u op reis in Bali, Indonesië

Posted on

Hoe om veilig te blijven tijdens het lopen, rijden en zwemmen rond Bali

Hoe om veilig te blijven wanneer u op reis in Bali, Indonesië

Logeren veilig bij een bezoek aan Bali neemt een totaal andere vaardigheden dan degene waarmee u komt uit het Westen. Neem het gemiddelde Balinese weg: er zijn geen regels voor het omgaan met voetgangers (voor zover motorrijders betreft) dus je moet beide manieren te kijken en snel bewegen wanneer je de straat over te steken.

Veiligheid is minder zeker een deal over het algemeen rond dit anders perfecte eiland: rukken-diefstal, verkeersongevallen, en onderstroming zijn zeer reële mogelijkheden in Bali, de aard van de dingen die de reisagent meestal niet vertellen.

  • Het vermijden van kastjes: Voor andere do’s en dont’s in Bali , lees onze artikelen over Etiquette Tips in Bali en Gezondheid Tips in Bali .

Het houden van uw bezittingen Secure

Diefstal is een relatief laag risico in Bali, maar rukken-diefstal en diefstal van het hotel kamers zijn niet onbekend. Een kennis van deze schrijver werd ooit het slachtoffer door het breken van dieven en het aangaan van hun resort kamer (die kennis en haar zus hadden het geluk relatief onbeschadigd te ontsnappen, hoewel ze werden beroofd van hun bezittingen). Dus Bali is niet 100% veilig; daarom de volgende voorzorgsmaatregelen moeten worden gevolgd:

  • Houd deuren en ramen veilig wanneer opgesloten vanuit uw hotelkamer, of ‘s nachts.
  • Carry alleen kopieën van paspoorten en reisdocumenten; laat de originelen opgesloten in uw hotelkamer.
  • Gebruik van het hotel kluis of kluis indien beschikbaar.
  • Bij het verkennen van Bali, houd je waardevolle spullen in een front-draagtas.
  • Gebruik je hotel kluis als er één beschikbaar is. Zo niet, dan dragen al uw waardevolle spullen in een front draagtasje. Uw gegevens zijn veilig op straat, maar het is de dingen die je achterlaat in sommige hotels die risico lopen.

Lees deze roundup van veiligheid hotelkamer tips voor meer informatie over het houden van jezelf en je spullen veilig bij het inchecken in een hotel leren.

Veiligheid op de straat in Bali

Bali’s beroemde chaotische verkeerssituatie kan problemen veroorzaken als u niet bent voorbereid. Of u nu een voetganger of aspirant-automobilist bent, kunt u de volgende regels het verschil tussen een leuke Bali vakantie en een week in tractie of erger spellen.

Op straat: einde, kijk, luister. Er zijn geen verkeersregels in Bali, alleen suggesties. Zo oversteekplaatsen (als je ze kunt vinden) niet veel respect te krijgen, noch de voetgangers betreden op hen.

Ga er niet vanuit dat de voertuigen zal stoppen als het oversteken – motorfietsen zal om je heen werken zonder te stoppen. Neem aan dat het voertuig heeft het recht van overpad, altijd, en u zult veilig te blijven.

Niet zelf rijden – krijgt een auto met chauffeur in plaats daarvan. Als u van plan bent om rond het eiland te krijgen door jezelf, zou je in de verleiding om een self-drive auto in Bali te huren (vooral als je voldoet aan de eisen). Maar als je leven je lief is, niet je eigen weg te rijden.

Huur een auto met chauffeur in plaats; de prijzen zijn niet zo veel duurder, en u kunt ontspannen terwijl de bestuurder gebruik maakt van zijn grondige kennis van de weg om u rond te krijgen.

Zeg nee tegen het berijden van een self-drive motorfiets. Je bent zeker toegestaan om een self-drive motor huren, maar of het een verstandig besluit is iets heel anders. Er zijn te veel voorbeelden van toeristen raken gewond of gedood rijden scooters in Bali , dus als het aan ons, wij raden u voorkomen dat het huren van een self-drive motor, als je wilt van Bali te komen in een stuk.

Lees meer in onze samenvatting van het transport situatie in Bali.

Een verblijf op de rechterkant van de wet in Bali

De meeste toeristen in Bali niet te veel na te denken over de wet, maar er zijn een paar dingen in gedachten te houden als je wilt wissen van de Balinese autoriteiten om te sturen.

Gebruik geen drugs te kopen in Bali. De drugswetgeving in Bali en de rest van Indonesië volgen een patroon door de drugswetgeving in de rest van Zuidoost-Azië te stellen – ze zijn streng en klaar om een voorbeeld van elke toerist dwaas genoeg om te worden gevangen zich overgeeft aan illegale drugs, terwijl op de te maken eiland.

Ondanks de draconische anti-drugswetgeving, toeristen vaak stealthy drug aanbiedingen tijdens het lopen op straat, met vermomde drugsdealers slyly fluisteren aanbiedingen van goedkope marihuana of paddestoelen te verwachten uitziende reizigers. Als dit bij u gebeurt, lopen . Je bent waarschijnlijk om jezelf ingesloten in een drug steek te vinden.

Niet roken in openbare ruimtes. Met ingang van 28 november 2011, heeft een “smoke-free” bylaw gegaan in werking over Bali, het rookverbod in de meeste openbare ruimtes. Gebieden off-grenzen aan het roken onder meer restaurants, hotels, tempels, toeristische attracties, ziekenhuizen en scholen. Rokers gevangen overtreden van de wet kan worden opgesloten voor maximaal zes maanden en / of een boete van maximaal US (miljoen IDR 50) $ 5.500. ( Bron )

Veiligheid op het strand in Bali

stranden van Bali’s behoren tot de topattracties van het eiland, maar ze nog steeds niet 100% veilig voor toeristen. Riptides, de schroeiende zon, en zelfs tsunami’s aanwezig concreet risico’s voor zwemmers in Bali, maar na een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt uw twijfels zetten over stranden van Bali om te rusten.

Let op de rode vlaggen. De stranden aan de zuidwestelijke deel van Bali is bekend dat ze gevaarlijke rip getijden en undertows hebben. Gevaarlijke stranden en suites worden gekenmerkt door rode vlaggen. Probeer niet om te zwemmen op de stranden met rode vlaggen, zoals deze kusten hebben sterke stromingen die je kunt vegen op zee.

Lees de tsunami informatie in uw hotel. Onvoorspelbaar en verwoestende tsunami’s hebben tot nu toe vermeden bezoek aan Bali, maar de nabijheid van de Indonesische tsunami veroorzaken subductiezones maken van dit soort ramp een mogelijkheid. Vraag uw hotel over tsunami evacuatie procedures; anders, vinden accommodaties ten minste 150 kilometer boven zeeniveau en 2 mijl landinwaarts. Meer over dit onderwerp hier: Tsunami in Bali, Indonesië.

Draag veel sunblock. Breng hoge SPF zonnebrandcrème om de lijdensweg van UV-verbrande huid te voorkomen; SPF (zonbeschermingsfactor) van niet minder dan 40 zou moeten voldoende voor een Bali vakantie.

Pas op voor Monkeys Bali

Makaken zijn aan de orde rond Bali, maar laat je niet misleiden door hun schattige uiterlijk. De apen inheems in Bali zal niet schroomde stelen glimmende objecten en voedsel van nietsvermoedende toeristen. Menig toerist hebben verloren brillen, sieraden en MP3-spelers om deze shifty beesten; en vergeet iets te eten binnen het zicht van de primaten, ze zijn ook expert voedsel dieven.

De meeste ontmoetingen met makaken gebeuren rond Pura Luhur Uluwatu en de Ubud Monkey Forest in Centraal Bali. Onwetendheid van aap gedragspatronen neerslaat vaak aap aanvallen; toeristen die lachen naar de apen riskeren een directe aanval, zoals makaken interpreteren ontblote tanden als agressie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *