Hoe te bezoeken Borghese Museum en Galerie: Een complete gids

Posted on

Hoe te bezoeken Borghese Museum en Galerie: Een complete gids
Gelegen aan Pincio Hill, de Galleria Borghese of Galleria Borghese is een van de beste musea in Rome. Gehuisvest in de prachtig met fresco’s, 17e-eeuwse Villa Borghese landgoed, de galerie van 20 kamers vertonen onbetaalbaar marmeren sculpturen en een indrukwekkende collectie van kunstwerken door enkele van de meest invloedrijke schilders uit de 16e eeuw en verder. Een punt van verduidelijking: Villa Borghese is de naam van het enorme openbare park waarin verschillende Borghese paleizen zitten. De werkelijke Villa Borghese paleis is nu bekend als de Galleria Borghese en Borghese Gallery.

Geschiedenis

Kardinaal Scipione Borghese, de neef van paus Paulus V, in opdracht van de bouw van de Villa Borghese en de tuinen in 1613. Hij gebruikte het huis voor onderhoudend, evenals een plek voor de presentatie van zijn groeiende kunstvoorwerpen collectie. Belangrijke acquisities omvatten die door barokke beeldhouwer Bernini en schilders Caravaggio, Raphael, en Titan.

In 1808, de kardinaal erfgenaam Camillo Borghese (getrouwd met Paolina Bonaparte) werd gedwongen om het grootste deel van de klassieke beelden aan zijn broer-in-law, Napoleon geven. Deze is nu te vinden in de oudheden vleugel van het Louvre.

Bernini Masterworks in de Collection

indrukwekkende sculptuur Galleria Borghese collectie bevindt zich op de begane grond en is voorzien van wat sommige van de mooiste werken Bernini’s worden beschouwd. De eerste drie hieronder genoemde werken werden voltooid wanneer Bernini nog in zijn vroege jaren ’20 was.

Apollo en Daphne (1624). Deze prachtige afbeelding van de nimf Daphne metamorfose in een laurierboom om ontvoering te ontsnappen door Apollo demonstreert ongelooflijke beweging in marmer.

Pluto en Proserpina (1621). Even prachtige, de Verkrachting van Proserpina is een uitstekend voorbeeld van het genie Bernini’s in het maken van marmer lijken zo soepel als de huid. In dit stuk zien we Hades’ vingers gedrukt in het vlees Proserpina als ze worstelt vrij van zijn greep te breken.

David (1624). Bernini’s interpretatie van de bijbelse figuur David stelt de jonge held in zijn wind-up, op het punt om zijn krachtige katapult te gooien op Goliath. Het wordt algemeen aangenomen dat het gezicht van de David is een zelfportret van de beeldhouwer.

Borstbeeld van Scipione Borghese (1632). Scipione Borghese was een van de eerste beschermheren van Bernini. Na het beeldhouwen het borstbeeld van de kardinaal echter Bernini ontdekte een defect in het marmer. Hij voerde een tweede, identieke buste, die hij in vijftien dagen voltooid. Beide zijn te zien in het museum.

Andere hoogtepunten in Galleria Borghese

Pauline Bonaparte als Venus Victrix (1805-1808). Dit beroemde beeldhouwwerk van Antonio Canova presenteert een liggende, semi-naakt Paolina Bonaparte staren ongegeneerd op de kijker. Het werd in opdracht van haar man, Camillo Borghese, als onderdeel van een heropleving van de Romeinse traditie van portretteren stervelingen als mythische goden.

Grootheid in Oil. De eerste verdieping van de galerie is gewijd aan schilderijen. Bezoekers kunnen meesterwerken bekijken door Raphael ( Deposition en Dame met een Eenhoorn ), Titiaan ( De geseling van Christus , en heilig en profaan Liefde ) en de grote Caravaggio ( De Jongen met een Mand Fruit , Jonge Zieke Bacchus , en Saint Jerome Writing) .

Kunstliefhebbers moeten overwegen het boeken van een private, beperkte ruimte bezoek aan het Deposito of berging, waar meer dan 250 extra schilderijen worden gehouden.

Ancient Treasures De begane grond heeft een indrukwekkende collectie van oudheden uit de 1ste tot 3de eeuw na Christus, evenals displays van kostbaarheden als een Romeinse bronzen uit 150 voor Christus en oude mozaïeken uit de 4e eeuw.

Hoe te bezoeken Galleria Borghese

De toegang tot het museum is beperkt tot 360 bezoekers op een bepaald moment, met bezoeken beperkt tot twee uur. U dient vooraf te reserveren op de Galleria Borghese websiteAls u van plan bent om Rome te bezoeken tijdens een drukke seizoen en u wilt de collectie te zien, te reserveren ruim van tevoren van uw reis om ervoor te zorgen dat u niet missen. Voor een meer meeslepende ervaring, overwegen het boeken van een privé-rondleiding van  The Roman Guy , Context Travel  of Selecteer Italië .

Roma Pass  houders kunnen toegang tot het museum op een gratis of gereduceerd tarief, maar ze moeten nog steeds om een vermelding tijd reserveren door te bellen naar 39 06 32810. 

Openingstijden:  dinsdag tot en met zondag, 09:00 tot 19:00 (laatste toegang 17:00). Gesloten op maandag 25 december en 1 januari.

Toegangsprijzen:  Volwassenen: € 15; EU-burgers onder de 18 jaar: € 8,50. Gehandicapte bezoekers betaalt alleen de € 2 reserveringskosten; Kinderen 5 en jonger zijn gratis. (Prijzen zijn vanaf 2018 en omvatten de verplichte € 2 reserveringskosten.) Tarieven kunnen verhogen tijdens speciale tentoonstellingen.

Locatie: Galerie Borghese, Piazzale Scipione Borghese 5, in de tuinen van Villa Borghese.

Wegbeschrijving: Met de bus: 5, 19, 52, 63, 86, 88, 92, 95, 116, 204, 217, 231, 360.490, 491, 495, 630, 910, 926; Met de metro: Lijn A (rood) aan Spagna stop.

Attracties in de buurt

Villa Borghese is de stad de bijna 200-acre park bezaaid met meren, weilanden, villa’s, tempels, evenals een speelplaats voor de kinderen, een dierentuin, een amfitheater, een bioscoop, en maneges.

De Galleria Nazionale d’Arte Moderna gelegen aan de Villa Borghese terrein heeft een collectie van 19de- en 20ste-eeuwse schilderijen benadrukken van Italiaanse kunstenaars.

Muse Nazionale di Villa Giulia,  die in een andere paleisachtige Borghese villa, heeft de grootste collectie van de Etruskische antiquiteiten Italië en werpt een helder licht op deze mysterieuze pre-Romeinse beschaving.

Piazza del Popolo , gelegen onder de Pincio Hill, is een van de grootste en belangrijkste pleinen in Rome.