Hoe te bezoeken Saint Peter’s Basiliek in Vaticaanstad

Posted on

Hoe te bezoeken Saint Peter's Basiliek in Vaticaanstad
Als een van de belangrijkste kerken van het katholieke geloof en de op een na grootste kerk in de wereld, Saint Peter’s Basilica is een van de beste bezienswaardigheden te zien in Vaticaanstad en in alle delen van Rome. Met zijn indrukwekkende koepel, het brandpunt van stadsgezicht van Rome, en zijn sierlijke interieur, Saint Peter’s is, zonder twijfel, een lust voor het oog. Voor velen is het hoogtepunt van een bezoek aan Rome, en met goede reden.

Zowel het exterieur en interieur van de basiliek zijn ontworpen om te overweldigen, en ze daarin slagen. De massieve, ovale Piazza San Pietro (Saint Peter’s Square) dient als een monumentale ingang van de grote basiliek, met zijn hoge plafonds en uiterst gedetailleerde marmer, steen, mozaïek en vergulde versiering bij elke beurt.

De kerk trekt miljoenen bezoekers per jaar, ook degenen die worden aangetrokken om religieuze redenen, evenals diegenen die geïnteresseerd zijn in zijn historische, artistieke en architectonische betekenis. Het is ook de laatste rustplaats van veel voormalige pausen waaronder Johannes Paulus II en Saint Peter, de christenheid eerste paus en de stichter van de katholieke kerk.

Pelgrims ook massaal naar Saint Peter’s tijdens de religieuze feestdagen, zoals Kerstmis en Pasen, als de paus presteert speciale massa’s op de basiliek in deze tijden. Hij geeft zegeningen met Kerstmis en Pasen, evenals zijn eerste zegen als hij wordt verkozen, vanaf het balkon van de centrale raam boven de ingangen van het atrium.

Saint Peter in Rome

Christelijke theologie stelt dat Peter was een visser uit Galilea, die één van de 12 Apostelen van Christus werd en bleef de leer van Jezus na zijn dood door kruisiging te promoten. Peter, samen met de apostel Paulus, reisde naar Rome en bouwde een gemeente van volgelingen van Christus. Uit angst voor vervolging voor zijn leer, Peter naar verluidt vluchtte Rome, alleen om een ​​visioen van Jezus tegenkomen als hij was op zijn weg uit de stad.

Dit overtuigde hem om terug te keren naar Rome en het gezicht van zijn onvermijdelijk martelaarschap. Zowel Peter en Paul werden uitgevoerd in opdracht van de Romeinse keizer Nero, enige tijd na de grote brand van Rome in 64 na Christus, maar voordat Nero’s eigen dood door zelfmoord in 68 na Christus. Saint Peter was ondersteboven gekruisigd, naar verluidt op eigen verzoek.

Peter werd gemarteld bij het Circus van Nero, een site voor toernooien en games op de westelijke kant van de rivier de Tiber. Hij werd in de buurt begraven, in een begraafplaats gebruikt voor christelijke martelaren. Zijn graf werd al snel een plaats van verering, met andere christelijke graven omheen gebouwd, als de gelovigen getracht worden bijgezet in de buurt van Saint Peter. Voor katholieken rol van Peter’s als apostel, en zijn leringen en het martelaarschap in Rome leverde hem de titel van de eerste bisschop van Rome of de eerste katholieke paus.

Saint Peter’s Basilica History

In de 4e eeuw, keizer Constantijn, de eerste christelijke keizer van Rome, hield toezicht op de bouw van een basiliek op de begraafplaats van Sint Peter. Nu aangeduid als Basiliek Oud Sint Peter’s, deze kerk stond voor meer dan 1000 jaar en was de begraafplaats van bijna elke paus, van Peter zichzelf door de pausen van de jaren 1400.

In een dire staat van verval van de 15e eeuw, de basiliek onderging een reeks wijzigingen in het kader van verschillende pausen. Toen paus Julius II, die vanaf 1503 regeerde tot 1513, nam toezicht vernieuwing, wilde hij de grootste kerk in het hele christendom te maken. Hij had de oorspronkelijke 4e-eeuwse kerk verwoest en opdracht tot de bouw van een ambitieuze, prachtige nieuwe basiliek in de plaats.

Bramante maakte de eerste plannen voor de belangrijkste koepel van de Sint Peter’s. Geïnspireerd door de koepel van het Pantheon, zijn plan verzocht een Grieks kruis (met 4 armen van gelijke lengte) dat een centrale koepel. Na Julius II stierf in 1513, werd kunstenaar Raphael gezet verantwoordelijk voor het ontwerp. Met behulp van de vorm van een Latijns kruis, zijn plannen uitgebreid het schip (het gedeelte waar gelovigen verzamelen) en kleine kapellen toegevoegd aan beide zijden van het.

Raphael stierf in 1520, en diverse conflicten in Rome en het Italiaanse schiereiland vastgelopen voortgang van de basiliek. Tot slot, in 1547, paus Paulus III Michelangelo geïnstalleerd, al beschouwd als een meester architect en kunstenaar, om het project af te ronden. Zijn ontwerp gebruikt Bramante oorspronkelijke Grieks kruis plan en omvat de enorme koepel, die de grootste in de wereld en een van de grootste prestaties van de Renaissance architectuur blijft.

Michelangelo stierf in 1564, zijn project slechts gedeeltelijk voltooid. Latere architecten eerde zijn ontwerpen om de koepel te voltooien. Het langgerekte middenschip, de gevel en de portiek (de gewelfde ingang) waren de bijdragen van Carlo Maderno, onder leiding van paus Paulus V. De bouw van de “New Saint Peter’s” -de basiliek we vandaag zien-werd in 1626 voltooid, meer dan 120 jaar na het begin.

Is Saint Peter’s de belangrijkste kerk in Rome? 

Hoewel velen denken van Saint Peter’s als de moeder kerk van het katholicisme, dat onderscheid daadwerkelijk van Sint Jan van Lateranen (Basilica di San Giovanni in Laterano), de kathedraal van de bisschop van Rome (de paus) en daarom de meest heilige kerk voor rooms-katholieken . Maar vanwege zijn geschiedenis, relikwieën, de nabijheid van de pauselijke residentie in Vaticaanstad en zijn enorme omvang, Saint Peter’s is de kerk die drommen toeristen en trouwe aantrekt. In aanvulling op Saint Peter’s en Sint Jan van Lateranen, de andere 2 Pauselijke kerken in Rome zijn de basiliek van Santa Maria Maggiore en de Sint-Paulus buiten de Muren.

Hoogtepunten van een bezoek naar Saint Peter’s

Aan elk graf en monument te onderzoeken, lees elke inschrijving (ervan uitgaande dat je kunt Latin lezen), en bewonder elke onbetaalbaar reliekschrijn in Saint Peter’s zouden dagen, zo niet weken. Als u slechts een paar uur te besteden aan een bezoek, op zoek naar deze highlights:

 • Het schip. Bij binnenkomst in de basiliek, zult u versteld staan van de afmetingen van het schip, de lange, de belangrijkste deel van de kathedraal waar de gelovigen zitten tijdens de mis zijn. Het is meer dan 600 voet lang (bijna de lengte van 2 voetbalvelden) en bijna 90 voet breed, en rijkelijk versierd op elke ondergrond.
 • De Pieta. Rivaliserende David als meest bekende beeld van Michelangelo, deze aangrijpende afbeelding van Maria die het lichaam van de dode Christus is in de eerste kapel aan de rechterkant, zoals u de basiliek in te voeren. De kunstenaar gesneden het werk toen hij slechts 24 jaar oud was.
 • Bronzen standbeeld van Saint Peter. In de buurt van de juiste pier of massale steun voor het transept, staat een bronzen beeld van Sint Peter, vond tot op heden aan de 1200s. Zijn rechtervoet is glanzend en glad gedragen door eeuwen van aanbidders die wrijven of zelfs hem te kussen als ze passeren.
 • Baldacchino. De enorme luifel, het werk van de beeldhouwer en architect Gian Lorenzo Bernini, werd vervaardigd uit brons genomen van het Pantheon. Het heeft betrekking op het hoofdaltaar van de basiliek, waar alleen de paus is toegestaan om de massa te zeggen. Het altaar is gebouwd boven het graf van de heilige Peter en is de symbolische en spirituele hart van de basiliek.
 • De koepel. Omringd door 16 ramen en gegraveerd met letters meer dan 6 voet lang, Michelangelo’s koepel, die hij nooit zag voltooid, is bijna 400 voet lang uit de verdieping naar de lantaarn, of de koepel.
 • Monument aan Alexander VII.  Van de vele prachtige pauselijke graven in Saint Peter’s, Bernini’s monument aan Paus Alexander VII is misschien wel de meest beklijvende. Een vrome paus bidt, terwijl een skelet figuur van de Dood komt uit onder een deken gesneden uit jaspissteen. Hij heeft een zandloper, als een herinnering aan de paus (en toeschouwers) dat zijn tijd voorbij is.
 • Sacristy en Treasury Museum. Om enkele van de vele schatten van het Vaticaan, met inbegrip van kruisen, pauselijke gewaden (kleding), juwelen en relikwieën te bekijken, bezoek de Sacristy en Treasury Museum. Het kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 12 jaar en jonger.
 • Vaticaan Grotten. Als u de basiliek te verlaten, volg de borden naar het Vaticaan Grotten en Cupola (koepel). De ondergrondse grotten bevatten de graven van tientallen pausen, met inbegrip van Johannes Paulus II. Een uitgebreide verguld altaar is gebouwd over wat wordt beschouwd als het graf van de heilige Peter zijn. De hoofdaltaar Baldacchino direct boven deze plek. Toegang tot de grotten is gratis.
 • Klimmen naar de Cupola.  Als je energiek voelt, kunt u de 551 treden beklimmen (of gewoon 320 als u de lift nemen deel weg) naar de koepel of de top van Saint Peter’s koepel, worden beloond met een prachtig uitzicht over Rome. Het kost 10 euro als je de lift of 8 euro als u de hele weg te beklimmen.

Saint Peter’s Basilica Visiting Informatie

Zelfs wanneer er geen pauselijke publiek of andere speciale gebeurtenissen, wordt de basiliek bijna altijd druk. De beste tijd om te bezoeken zonder drukte is meestal in de vroege ochtend van 7 tot 9 uur.

 • Informatie: De basiliek opent om 07:00 en sluit om 19:00 in de zomer en 18:30 in de winter. Voordat je gaat, is het een goed idee om de controleren  Saint Peter’s Basilica website  voor de huidige openingstijden en andere informatie.
 • Locatie:  Piazza San Pietro (Saint Peter’s Square). Om te komen met het openbaar vervoer, neem de Metropolitana lijn A naar de Ottaviano “San Pietro” stop.
 • Toegang:  Het is vrij om de basiliek en de grotten in te voeren, waarbij de vergoeding (zie boven) voor de sacristie en treasury museum, en de klim naar de koepel. De koepel is geopend 07:30-06:00 april-september, en om 05:00 oktober-maart. De sacristie en treasury museum zijn open 9:00-18:15 april.-september. en 17:15 oktober-maart.
 • Dress code:  Bezoekers die niet zijn gekleed in de juiste kledij zal niet worden toegestaan binnenkomst in de basiliek. Zich te onthouden van het dragen van shorts, korte rokjes, of mouwloze shirts wanneer u bezoekt Saint Peter’s en / of breng een sjaal of een andere cover-up. Die regels gaan voor alle bezoekers, man of vrouw.

Wat valt er te beleven in de buurt van Saint Peter’s Basilica

Bezoekers vaak bezoek brengen aan Saint Peter’s Basiliek en de Vaticaanse Musea, waaronder de Sixtijnse Kapel, op dezelfde dag. Castel Sant’Angelo, op verschillende momenten in de geschiedenis van een mausoleum, een fort, een gevangenis en nu een museum, is ook dicht bij Vaticaanstad.