Hoe te bezoeken Stonehenge: The Complete Guide

Posted on

Hoe te bezoeken Stonehenge: The Complete Guide

Stonehenge staat op de Vlakte van Salisbury, massief, geïsoleerde en mysterieus. Mensen hebben geprobeerd om de betekenis en de geschiedenis van de Britse doorgronden – en waarschijnlijk ‘s werelds – meest indrukwekkende en belangrijke staande stenen voor minstens 800 jaar.

Nu, onderzoek is het gooien van een aantal nieuwe ideeën over Stonehenge; zijn oorsprong en doel. De nieuwste theorieën kan de manier waarop u denkt over deze magische plek te veranderen. En, na een grote remake van de bezoeker faciliteiten die een paar jaar geleden, de verhalen – en de mysteries – van Stonehenge zijn duidelijker dan ooit tevoren.

Wat te verwachten als je vertrekt

Hoe te bezoeken Stonehenge: The Complete Guide
Het eerste wat je zal opvallen aan de Stonehenge bezoekerscentrum is hoe weinig je het merkt. Het gebouw, door architecten Denton Corker Marshall, verdwijnt bijna in het landschap. De gebogen dak overeenkomt met de glooiende heuvels en lijkt te zweven op een bos van jonge bomen – de kunstige polen die dit ondersteunen.

Naast het centrum, een bijna stille elektrische trein levert u de oude stenen een mijl en een half weg. Als u ervoor kiest om in plaats daarvan te lopen, dan heb je een betere kans om te begrijpen hoe het monument past in zijn oude, ceremoniële landschap hebben. In het verleden, de bezoekers van Stonehenge nooit een kans om alle prehistorische grafheuvels verspreid over het terrein merken gehad. Maar, het rijden over het landschap, onder de grote luchten van Salisbury Plain, is echt een suggestieve manier om te komen.

Daarna, neem de tijd om het bezoekerscentrum zelf te verkennen. Binnen is, twee paviljoens huisvesten een café en een winkel, evenals een kleine, uitstekende museum en de tentoonstelling. Het display zet een aantal echte vlees op de botten van een bezoek aan Stonehenge, het verkennen van de mythen en theorieën uit het verleden, evenals de laatste conclusies van de onderzoekers die werken op de site.

Onder de hoogtepunten:

 • Real instrumenten die worden gebruikt door de makers van Stonehenge – waaronder een edelhert gewei gebruikt om de greppel te graven en bouwen van de banken die de eerste structuren op de site waren.
 • Een set van neolithische tools, waaronder een vuursteen priem, een zaag en een “fabricator” gebruikt om een ​​vonk te slaan en vuur maken. De priem en zag kijken vrij veel als gereedschap gebruikt vandaag.
 • Een gereconstrueerde hoofd van een vroege neolithische mens, gemaakt met behulp van forensische technieken gebaseerd op het skelet van een man in de buurt opgegraven in de 19e eeuw.
 • Een bronzen bijl in dezelfde vorm als assen gesneden op enkele stenen, 700 jaar na Stonehenge gebouwd.
 • Een kaart van Groot-Brittannië op het moment dat Stonehenge in gebruik was, toont tientallen andere, vergelijkbare sites, steencirkels en terpen gebouwd over het hele land op hetzelfde moment. Het suggereert een uitvoerig georganiseerde samenleving dat de douane, monumenten en rituelen en die zich vanuit het verre noorden naar het Engels Kanaal gedeeld.
 • Buiten, een gereconstrueerde neolithisch dorp (op basis van de omgeving ontdekkingen) die bezoekers geeft een idee van hoe de bouwers van Stonehenge leefde.

En hoe weten ze dit?

Dat is het beste deel van een verhaal dat helemaal gaat terug tot de eerste speculaties over de mysterieuze monument. Volgens Engels Erfgoed die samen met The National Trust, beheert de site ongeveer 90 mijl ten zuidwesten van Londen, zijn vroege referenties gevonden in het midden van de  12e eeuw geschriften van Henry van Huntingdon,  een Lincoln geestelijke, die een geschiedenis van Engeland schreef.

Hij noemde de site  Stanenges en schreef over stenen van de “prachtige grootte … opgericht na de wijze van deuren, zodat de deur lijkt te zijn verhoogd op deuropening, en niemand kan begrijpen hoe zulke grote stenen zijn zo hoog verhoogd, of waarom ze daar werden gebouwd.”

Zijn vragen – hoe was Stonehenge gebouwd, waarom was de locatie gekozen en door wie – hebben verbaasd generaties van schrijvers, onderzoekers en bezoekers. Nu, in de eerste decennia van de 21e eeuw, archeologen beginnen te komen met een aantal nieuwe antwoorden – evenals een heleboel nieuwe vragen. Vragen als:

Hoe was Stonehenge gebouwd en door wie?

Een van de grote mysteries van Stonehenge is de werkelijke creatie. Sommige van zijn zwaarste stenen komen uit honderden mijlen weg in de  Preseli heuvels van Wales .

Hoe werden ze vervoerd door een maatschappij die niet het wiel niet gebruiken? En bellen naar het monument “de architectonisch meest geavanceerde prehistorische steencirkel in de wereld,”  Engels Erfgoed  wijst erop dat terwijl andere neolithische stenen monumenten in wezen stapels natuurlijke stenen en keien,  Stonehenge is gemaakt van gekleed stenen, gemonteerd, met precieze pen-gat gewrichten.

Wanneer alle de latei stenen van de buitenste cirkel waren getroffen, vormden ze een perfect horizontaal, in elkaar grijpende cirkel, ook al is het monument staat op een hellend terrein.

Vroege schrijvers getheoretiseerd het monument werd gebouwd door de Romeinen. Anderen, zoals de 12e eeuwse Britse geestelijke Geoffrey van Monmouth, plaatste het in het hart van de Arthur-legendes en suggereerde dat Merlin had een hand in de bouw ervan. Er zijn verhalen van Merlin die de bluestones uit Wales en ze levitating naar de top van het monument. En natuurlijk, zijn er tal van verhalen over buitenaardse betrokkenheid.

Huidige theorieën zijn al even indrukwekkend al meer down to earth. Van 2003 tot 2009, in de  Stonehenge Riverside Project , teams van archeologen van de universiteiten van Sheffield, Manchester, Southampton en Bournemouth, samen met University College London, bestudeerde het monument en het omringende landschap. Ze suggereren dat het werd gebouwd als een eenmaking project tussen landbouw stammen van Oost en West Britten die, tussen 3000 voor Christus en 2500 voor Christus, was er een gemeenschappelijke cultuur

Archeologie Professor Mike Parker Pearson van het University College, Londen auteur van  Stonehenge, een nieuw begrip: Het oplossen van de mysteries van de Grootste Stone Age Monument , legt uit:

“… er was een groeiende hele eiland cultuur – dezelfde stijlen van huizen, aardewerk en andere belangrijke instrumenten die werden gebruikt vanaf Orkney naar de zuidkust … Stonehenge zelf was een enorme onderneming, die het werk van duizenden … Alleen de werk zelf, waarbij iedereen letterlijk om samen te trekken, zou een daad van eenwording zijn geweest.”

En een nederzetting opgegraven ongeveer twee mijl ten noordoosten van het monument, Durrington Walls , ondersteunt deze theorie met tekenen van maar liefst 1.000 woningen en 4.000 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië deel te nemen – in een tijd waarin de geschatte bevolking van het hele land over was 10.000.

Het dorp van de bouwers was waarschijnlijk de grootste neolithische dorp van Europa. De mankracht om zoveel gewone harde werk te verrichten was. De stenen werden verplaatst van Wales, via sleeën en per boot, die niet door donkere arts of geheime wetenschappen. Hoewel het niveau van de organisatie vereist op zo’n vroege periode, is nogal verbazingwekkend.

En dat is slechts een theorie. Een andere reden is dat de Welsh stenen werden gedragen door Ice Age gletsjers en zijn van nature rondslingeren de vlakte bij Stonehenge bouwers liep de aarde.

Hoe oud is Stonehenge?

De gemeenschappelijke wijsheid is dat het monument is ongeveer 5000 jaar oud en werd gebouwd in verschillende fasen over een periode van 500 jaar. In feite is een groot deel van het hoofdgebouw van Stonehenge, vandaag zichtbaar is, is waarschijnlijk gebouwd binnen dat tijdsbestek.

Maar het gebruik van de Stonehenge site voor belangrijke, en waarschijnlijk rituele doeleinden gaat veel verder terug – misschien al in 8000 tot 10.000 jaar. Opgravingen rond de parkeerplaats van het monument in de jaren 1960 en daarna weer in de jaren 1980 gevonden pits dat houten palen geplant tussen 8500BC en 7000BC gehouden.

Het is niet duidelijk of deze rechtstreeks verband houden met Stonehenge, maar wat wordt steeds duidelijker is dat het landschap van Salisbury Plain was belangrijk om vroege Britten voor vele duizenden jaren.

Waarom Salisbury Plain?

Conspiracy theoretici suggereren dat de vlakte is een mooie grote landingsplaats voor ruimteschepen en dat de lijnen en groeven zichtbaar vanuit de lucht en via geofysische zijn leylijnen.

Het is veel waarschijnlijker dat het landschap zelf koos. Oud Groot-Brittannië werd bedekt met bossen. Een grote open ruimte, duizenden hectaren boomloze kalkgraslanden, zou zijn zeldzame en speciale geweest. Zelfs vandaag de dag, rijden over Salisbury vlakte in het donker van de nacht, de mysterieuze grondwerken dreigende lege tegen een sterrenhemel, kan een transcendente, bijna bovennatuurlijke ervaring.

En de lijnen, zogenaamde periglaciale strepen die toevallig op één lijn met de as van de solstice natuurlijke geologische kenmerken. De landbouw mensen die het gebied vestigden en die nauw geobserveerd seizoenen tekenen merkte de aanpassing aan de verandering van de seizoenen en koos voor de locatie en de positie van Stonehenge als gevolg van hen.

Dat was de conclusie van de groep van prof Pearson’s. Hij zei: “Toen we struikelden over deze buitengewone natuurlijke inrichting van het pad van de zon worden gemarkeerd in het land, realiseerden we ons dat de prehistorische mensen gekozen voor deze plek om Stonehenge te bouwen omwille van zijn voorbestemd betekenis … Misschien zagen ze deze plek als de centrum van de wereld.”

Wat was Stonehenge voor gebruikt?

Maak uw keuze: Druid aanbidding, begrafenissen, oogstfeesten, dierenoffers, zonnewende feesten, gemeenschappelijke rituelen, een centrum voor genezing, een agrarische kalender, een defensieve grondwerken, een signaal aan de goden, een buitenaardse landingsbaan. Er zijn tientallen theorieën over wat Stonehenge werd gebruikt voor. En door de jaren heen, hebben archeologische opgravingen bewijs van de meeste van deze activiteiten hebben (met uitzondering van vreemdelingen – so far). De ontdekking van enkele tientallen graven in het gebied is een relatief recente bevinding, bijvoorbeeld.

Het is een feit, het ritueel landschap dat Stonehenge is een onderdeel van het in gebruik was door verschillende menselijke samenlevingen voor duizenden jaren. Het is waarschijnlijk dat het had een verscheidenheid van de verschillende toepassingen over de millennia. We mogen nooit volledig begrijpen deze mysterieuze plek, maar archeologen en historici komen steeds dichterbij de hele tijd.

Wanneer te gaan

Elk jaar, wicca, Neo heidenen, new agers en nieuwsgierige toeristen massaal naar Stonehenge voor de zomerzonnewende. Het is de enige keer dat de bezoekers zijn toegestaan ​​om te kamperen rond de site en de hele nacht door te brengen te wachten op de dageraad.

Maar bevindingen bij Durrington Walls suggereren dat midwinter, niet midzomer was de belangrijkste en de tijd voor rituelen en feesten. De meeste andere monumenten in de Stonehenge gebied zijn afgestemd op midwinter zonsopgang en zonsondergang. Die theorie is des te zinvoller als je het vuur festivals en vieringen van midwinter in heel Noord-Europa te overwegen.

U kunt een bezoek Stonehenge op elk moment van het jaar en elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Ga in de winter en je hoeft niet om heel vroeg opstaan ​​om de zonsopgang, altijd een indrukwekkend gezicht bij het monument te zien. In december komt de zon er op ongeveer 08:00 Het monument is niet open dan, maar je kunt het zien op korte afstand van de A303. De site is waarschijnlijk veel minder druk te zijn ook. De keerzijde is dat de Vlakte van Salisbury is koud, winderige en, in de afgelopen jaren, hetzij bedekt met sneeuw of zo doordrenkt dat de toegang tot de andere, bijbehorende plaatsen zijn beperkt.

Als je in de zomer, wordt u concurreren met hordes van anderen en, als je wilt naar de zonsopgang te zien, zou je beter een vroege vogel zijn. In juni, de zonsopgangen vóór 05:00 Aan de positieve kant, kunt u comfortabel lopen vanaf het bezoekerscentrum aan de site zonder bevriezen. En met de veel langere uren daglicht, heb je meer tijd om de nabijgelegen prehistorische sites en de stad Salisbury verkennen.

Wat is in de buurt

Stonehenge, de architectonisch meest verfijnde stenen cirkel in de wereld is slechts een monument in het midden van een fascinerende prehistorische landschap bezaaid met subtiele oriëntatiepunten. De Stonehenge, Avebury en bijbehorende locaties UNESCO World Heritage site bevat:

Ook in de omgeving: De kleine stad van Salisbury met zijn kathedraal, de thuisbasis van de best bewaarde origineel exemplaar van de Magna Carta en de middeleeuwse klok – de oudste werkende klok in het bestaan is ongeveer 20 minuten rijden met de auto of lokale bus.

bezoeker Essentials

 • Entree  is door het in de tijd beperkte ticket met vooraf reserveren aanbevolen. Voor openingstijden, de huidige prijzen en het reserveren van kaartjes, zie de  Stonehenge ticketing website .
 • De Stonehenge landschap – worden voorgesteld wandelingen op de  National Trust website.
 • Hoe komt u er:
  • Met de trein van Londen Waterloo naar Salisbury Station (check National Rail Vragen) dan de Stonehenge Tour Bus , de speciale bus van het treinstation.
  • Te voet of met de fiets – Wiltshire County Council publiceren richtingen naar Stonehenge te voet en fietspaden evenals lokale bussen. U kunt de Stonehenge ook op de  Sustrans website van het National Cycle Network.
  • Met de auto – Stonehenge is uit de A360, bereikbaar vanuit Londen op de M3 en de A303 (ingesteld PND’s van Postcode SP4 7DE). Het is ongeveer 88 mijl en duurt iets minder dan twee uur in goede verkeersomstandigheden. Er is parkeergelegenheid op de site die gratis is voor Stonehenge abonnees.