Skip to main content

Hoe te veranderen en geld in Singapore

Hoe te veranderen en geld in Singapore

De kleine natie-staat van Singapore stijlen zelf het Zwitserland van Zuid-Oost Azië, vanwege de stabiele en goed ontwikkelde banksysteem, lage corruptie overheid, en een hoge levensstandaard. Singapore geld ten grondslag ligt aan dit alles, het creëren van een van de meest stabiele en betrouwbare valuta’s in de regio.

Bezoekers zullen geen probleem hebben het veranderen van hun Amerikaanse dollars voor Singaporese munt in een van de vele geldwisselaars of banken het hele eiland. Lagere verwachtingen gewoon niet van toepassing – Singapore is een grondig gemoderniseerd natie, en bezoekers kunnen verwachten om te spelen door dezelfde regels geld als ze zouden in Londen of New York.

Dit is goed nieuws voor de reizigers op zoek naar Singapore gevarieerde winkelgebied en verken tax-free retail situatie ; de meeste winkels nemen plastic en een goede, harde cash met helemaal geen probleem.

Wettig betaalmiddel in Singapore

De Singapore dollar (SGD, bekend op de straat als de “sing-dollar”) is de officiële munteenheid van Singapore. Paper notes worden uitgegeven in $ 2, $ 5, $ 10 en $ 50 (minder vaak gezien zijn $ 100 $ 500 $ 1000 en $ 10.000 rekeningen). Munten zijn er in 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent en $ 1 denominaties.

De Brunei dollar is ook wettig betaalmiddel in Singapore op een 1: 1 wisselkoers, als gevolg van een overeenkomst tussen de twee kleine Zuidoost-Aziatische landen.

Een aantal winkelcentra en hotels accepteren Amerikaanse dollars, Australische dollars, Japanse Yen en Pond Sterling. Veel winkels zullen deze denominaties accepteren, inclusief reischeques, op een iets lager in vergelijking met die van de geldwisselaars.

Het veranderen van Geld in Singapore: geldwisselaars en banken

Singapore is een belangrijke Aziatische financiële hub, dus het heeft een volledig ontwikkelde bancaire systeem voor de uitwisseling. Geld kan overal worden gewijzigd in banken en geautoriseerde geldwisselaars in de stadstaat.

Licensed geldwisselaars kan worden gevonden op Singapore Changi Airpor t, Orchard Road winkelcentra , het Central Business District in de buurt van City Hall en andere belangrijke gebieden van de handel (Little India en Chinatown, onder anderen). Kijk voor een “licentie Geldwisselaar” teken verzekerd zijn van een snelle en eerlijke service.

Geldwisselaars wisselkoersen zijn concurrerend met die van banken (zelfs beter, want geldwisselaars geen kosten in rekening brengen). Veel geldwisselaars verkopen vele andere valuta’s naast Singapore dollar, maar je moet eerst te informeren.

Banken zullen ook uw dollars veranderen aan de lokale valuta. Er is een bank op elke hoek om zaken te doen met, hoewel banken een vast bedrag van SGD3.00 per transactie in rekening mag brengen.

Banken zijn open 09:30-15:00 doordeweeks en 09:30-11:30 op zaterdag.

Geldautomaten in Singapore

Automated Teller Machines (ATM’s) zijn verspreid over de stadstaat – elke bank, MRT-station, of winkelcentrum heeft zijn eigen. Machines met een Plus of Cirrus teken laat je geld op te nemen met uw eigen ATM-machine. De meeste machines staan Visa of Mastercard opnames.

Kredietkaarten

De belangrijkste creditcards worden op het hele eiland geaccepteerd. Toeslagen op de creditcard aankopen zijn niet toegestaan, en alle winkels die proberen om één op te leggen moet worden gemeld aan credit card bedrijf betrokken:

tipping

Er is geen noodzaak om een fooi in Singapore. De praktijk wordt afgeraden in Changi Airport en is niet op inrichtingen waar een 10% servicekosten van kracht is (lees: de meeste hotels en restaurants) verwacht. Zelfs taxichauffeurs, straathandelaren , en coffeeshops verwachten tips.

Hoe maak ik mijn geld verder gaan in Singapore

Singapore’s reputatie als duurste land van Zuidoost-Azië is nauwelijks welverdiende; terwijl het is zeker duurder om te bezoeken dan Kuala Lumpur of Yangon, kunt u er zeker vuistregels te volgen om ervoor te zorgen dat je niet failliet zal gaan als een bezoek aan de Lion City:

Eet bij Hawker centra. Met een goedkope Hawker centrum op bijna elke hoek van de straat , heb je geen excuus om te dineren in dure restaurants in Singapore. Hawker maaltijden kosten slechts SGD 5 per helpen.

Neem het openbaar vervoer. Ditch de Uber voor een EZ-Link-kaart die je toegang geeft tot Singapore’s super-efficiënt openbaar vervoer. Een EZ-Link-kaart bevat tarief voor zowel de MRT en de bussen.

Verblijf in een hostel of budget hotel. We snappen het: u wilt verblijven in het midden van de actie, zodat u liever een Orchard Road en Marina Bay hotelkamer boeken als mogelijk te maken. Maar als je wilt bezuinigen, moet u proberen een van Singapore budget hotels in plaats daarvan, gecentreerd rond etnische enclaves zoals Chinatown of Kampong Glam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *