Iført Sneakers i Frankrig – Skal du klæde til at passe ind mens besøger Paris?

Posted on

Iført Sneakers i Frankrig - Skal du klæde til at passe ind mens besøger Paris?

Jeg kan ikke tælle antallet af gange rejsende har bedt mig, “Skal jeg bære sneakers i Paris?” og mange andre variationer af det samme spørgsmål. Amerikanske turister især er bekymret for “ikke passer i” med uhensigtsmæssige sko.

Denne holdning er bemærkelsesværdigt faktisk. Dressing for ikke at chokere følsomheden af ​​de lokale. Hvor meget mere betænksom kan du få? Jeg kan kun give kudos til alle jer, der nogensinde har stillet spørgsmålet eller tænkt på det!

Parisere og sneakers

Mange første gang besøgende til Frankrig og Paris er overbevist om, at alle franske kvinder er perfekte billeder fashionistas. Dette er langt overdrevet, selvom adgangen til smart tøj er let i Paris, hvor Vogue  magasin stadig dikterer, hvad der er i og ud.

Men jeg kan ikke finde sådan en stor forskel i flerårige smag i gaderne i Paris og i New York veje. Selvom variationer, der findes, førende mærker er international karakter, og de er efterlignet overalt. Globalisering og efterligninger tendens til at homogenisere mode, hvilket gør hverdagen slid ligner i store byer som Paris, London, Milano og New York.

Sneakers som fashion statement

Men spørgsmålet om sneakers fortsat er gyldig. Sneakers er blevet sådan en handelsvare i USA, men hvordan er det i Paris?

Ved første øjekast, vil jeg vove er der næppe så mange kvinder iført sneakers i Paris som i New York i løbet af arbejdsugen.

Den generelt accepterede business dress code i Frankrig ser ned på sneakers. Derfor medmindre hendes arbejdsgiver dyrker en yngre, sporty image, den parisiske kvinde bærer diskret udseende byen sko at gå på arbejde.

Alligevel sneakers er “det” sko, når de bliver designikoner. Adidas, Puma og Nike har hver deres egne butikker i Paris, hvor snesevis af forskellige modeller er udstillet.

At dømme efter folkemængderne disse butikker tiltrækker ingen af ​​disse mærker lider popularitet underskud uorden i Paris.

Så hvad er den store forskel i sko-holdning mellem den amerikanske kvindelige forbruger og den franske kvindelige forbruger? Det er forholdsvis ligetil: den vigtigste forskel er, at sidstnævnte vil bære sneakers som design elementer, ikke så trivielle sko. Hun vil ikke købe sneakers for komfort. Hun vil købe sneakers, hvis de supplerer dress-down bukser og gøre dem ser smartere. Hun vil købe sneakers, som gør hendes fødder ser tynd, lille, og klassiske.

Et blik på de typer af sneakers mest almindeligt set på kvinders fødder i Paris fortæller: vil du ikke se nogen brede, loppetjans, comfy udseende, almindelig vanille sneakers. Du vil se små, tynde udseende, flad-tunge, designer sneakers.

For de samme grunde, vil et par “escarpins” af Stephane Kelian eller Prada altid blive favoriseret over et par Pumas. Sko er et fashion statement, og jo mere underspillede det er, jo bedre.

Og det er en anden væsentlig forskel mellem fransk og amerikansk kvinde. Underdrivelse er en kardinal regel i fransk mode. Alt, hvad der er for synlige anses skrigende. Det er derfor, den franske lille sorte kjole er sådan en mode-ikon, og hvorfor Audrey Hepburn og Grace Kelly vil altid blive husket som de amerikanske fashionable damer.

Turister og sneakers

Betyder alt dette betyde, at du ikke kan bære sneakers, når du rejser til Paris? Selvfølgelig ikke!

Først og fremmest kan sneakers være travesko. Og gå dig vil. Den allerbedste måde at opdage Paris er at gå langs byens gader. Iført sko, hvor du føler dig tryg walking 10 miles om dagen i et adstadigt tempo er en majorly vigtig beslutning for den generelle stemning af dit ophold i den franske hovedstad, og du vil ikke fortryde at gøre denne beslutning.

Må ikke bakke ud fra at bære sneakers, hvis disse er dine bedste travesko. Og hvis du har endda bedre travesko, pakke dem, selv hvis de gør dig til at ligne du er på en trekking tur!

Helt ærligt, bør du ikke stille dig selv dette spørgsmål. Hvem bekymrer sig om, hvordan man ser på gaden? Må ikke være selvbevidst, bare være komfortable i dine sko.

Du er en besøgende, disse er dine ferier, dette er din helt egen tid! Jeans og sneakers er internationale. Folk vil ikke blive krænket af dit udseende. Medmindre du klæde sig i lyserøde toppe og elektrisk blå bukser, med gyldne sneakers og Jackie-O-nuancer, vil ingen omkring have nogen anden tanker om din påklædning.

Og hvis de nogensinde se dine jeans, LL Bean vandresko, og Patagonia jakke, ja, hvis det kommer til stykket, de måske synes, du er amerikansk. Og hvad så? Efter al sandsynlighed vil de sætter pris på din besøger Paris.

Restauranter og sneakers

det betyder nu, betyder du kan bære sneakers overalt, på alle og enhver lejlighed? Sikkert ikke. Restauranter er et godt eksempel. Kan du spise ud i sneakers?

Sig, du slentre langs i dine afslappede jeans og komfortable Lands End støvler. Det er nu middag tid, og du er på udkig efter en lokkende restaurant. Der er det! Den vises uden menu er appetitvækkende, priserne er rimeligt dyrt, det sted er ikke for overfyldt …

men gæsterne er klædt smart. Vil de lade dig i? Vil du passe på?

Jeg har endnu ikke set i Paris en restaurant eller endda en bar dør skilt, der angiver “Ingen Sneakers tilladt i.” Sandt nok, nogle high-pande steder vil sagkyndigt forlade dig på afstand: “Har du en reservation Vi er fulde i aften.” Men generelt vil ingen restaurant nægte at sæde dig, fordi du bærer sneakers.

Det rigtige spørgsmål er derfor ikke, “Vil de tillade mig i?” men, “Vil jeg føler komfortabel at indtaste en elegant sted i sneakers?” Jeg tør sige sandsynligvis ikke. Og at være selvbevidst er ikke den bedste måde at nyde dit måltid. Din opmærksomhed bør være i din plade og på din mad, ikke på dine sko og påklædning.

Så min praktiske regel er at klæde sig efter det sted, du går til. Hvis du planlægger at spise ude på dyre, elegant restauranter, når du er i Paris, bare pakke dine Pradas. Endnu bedre: besøg Stephane Kelian s og Robert Clergerie s butikker i Paris, og købe dig flot fodtøj af disse typisk parisiske designere.

Andre steder og sneakers

Der er andre steder, hvor sneakers vil bare ikke klippe det.

Operahuset er afgjort en af ​​dem. Men hvem ville være så tåbelige ikke at klæde sig for opera natten? Det sneaker punkt er omstridt.

Hvad med en kabaret? Jeg vil sige, det er meget bedre at klæde sig ud, når du har middag på en kabaret som ‘Moulin Rouge’, ‘Lido’, og ‘Paradis Latin’. Selvom kun scenen er godt oplyst i disse steder, faktum er folk omkring dig vil normalt blive klædt. Du vil føle sig meget mere komfortabel i nogle mere formelle slid.

Hvad med bådene på Seinen? Hvis du går ombord en båd til en middag cruise, ikke bære sneakers. Dette er en romantisk oplevelse, vil du ønsker at få mest ud af det, og du vil helt sikkert ikke være scrambling op og ned ad trapper og gå på dækket. En aften kjole er de rigueur . På den anden side, hvis du blot ønsker at cruise op og ned i åen, sneakers er fint.

Museer? Glem stil, slid meget komfortable sko. Ingen vil se på dine sko, det er kunst på væggene, der vil holde opmærksomheden. Men gå op og ned er en trættende oplevelse: så meget også se, så mange gallerier, så langsomt tempo. Den gode læges råd: gå med pude og komfort.

Kunstmuseum ferniseringer ? Style er din cue. Kunstgallerier er små, Vernissage aftener er korte. Kjolesæt, sort helst, intet prangende, og flotte design sko. Ingen sneakers.

Wrap-up

Klæde sig efter det sted, du vil.

Hvis du er i tvivl, så ring på forhånd for at forstå dress code. Pak en dejlig par sko, eller endnu bedre, købe nogle når du er i Paris. Bring en flot, underspillet aftenkjole.

Men ikke vige tilbage fra sneakers for enhver ikke-så-formel lejlighed. Brug dem på gaden med ingen skam. Du vil blande sig uden problemer, hvis du bære jeans og et par sneakers. Nike er et amerikansk mærke og det er meget populært i Frankrig. Levis, Diesel, Wrangler og Calvin Klein er amerikanske mærker, og de regere jeans verden i Frankrig også.

Så være komfortable i din sneakers, og nyde udsigten.