Skip to main content

In Beelden: Hoogtepunten uit het Louvre Museum in Parijs

 In Beelden: Hoogtepunten uit het Louvre Museum in Parijs

Een van de grootste problemen die mensen de neiging om te ondervinden bij een bezoek aan de gigantische en enorm rijk Musée du Louvre in Parijs? Er is gewoon te veel te zien. Je geest kan onmogelijk neem het allemaal in, dus we hebben een deel van het harde werk voor u gedaan, het selecteren van een deel van de schatten in de collectie en geven u een kans om vertrouwd bent met deze voorsprong op uw bezoek te krijgen. Blader door onze galerij voor inspiratie, en vergeet niet, eenmaal daar moet je niet proberen te doen en alles zien!

Hier afgebeeld:

Deze visie op de dramatische, vegen plein waarop de gevel van het Louvre staat laat een sterke juxtapositie tussen klassieke en moderne architectuur. De bestaande Renaissance-tijdperk paleis, in de 17e eeuw door Louis XV voltooid, diende als de zetel van de Franse royalty tot Louis XVI gebouwd Versailles.

De glazen piramide die nu dienst doet als de ingang van het Louvre werd gemaakt door Chinese architect Ieoh Ming Pei en geopend in 1989. De 22 meter / 72 ft glasstructuur bestaat uit 800 afzonderlijke stukken glas, gemonteerd op een aluminium constructie weegt 95 ton.

Een nadere blik op de glazen piramide

Het detail van de glazen piramide bij het Louvre toont de ingewikkelde elkaar leggen van afzonderlijke driehoeken van glas over een zware aluminiumstructuur. De piramide kan een hoop tegenstanders hebt, maar je kunt niet ontkennen dat het frames het 17e-eeuwse voormalige paleis op een verrassende manier.

Da Vinci’s La Gioconda (Mona Lisa)

In het begin van de 15e eeuw, Italiaanse schilder Leonardo da Vinci een revolutie in de portretkunst en hielp inluiden in de Italiaanse Renaissance met “La Gioconda”, een werk vandaag veel beter bekend als de “Mona Lisa” en nu een van de Louvre meest begeerde holdings. Talloze toeristen komen naar de uitgestrekte museum gewoon om feest hun ogen op.

Echter, het schilderij, dat is eigenlijk heel klein en beschermd achter zware glas, hard dicht bij als gevolg van de grote mensenmassa’s te komen. Probeer om naar het Louvre op een weekdag of vroeg in de ochtend voor een betere kans op het krijgen van een goede blik op de dame met de mysterieuze half-glimlach.

Venus van Milo (Aphrodite)

In 1820, een sculptuur van de Griekse godin Aphrodite werd opgegraven op het eiland van Milo in Griekenland. Dateren uit ongeveer 100 voor Christus en beter bekend als de Venus van Milo (in verwijzing naar de Romeinse naam voor de godin van de liefde), is het beeld nu zorgvuldig bewaard in het Louvre Museum in Parijs, waar miljoenen bezoekers massaal naar de harmonieuze zien vormen.

De Winged Victory van Samothrace (het oude Griekenland)

Dating om rond 190-220 voor Christus, de Winged Victory van Samothrace toont een vrouwelijke figure– de Griekse godin van de overwinning (Nike) – staande op een basis die lijkt op een schip. De enorme sculptuur, voortdurend aangeduid worden in het Louvre in Parijs, staat meer dan 18 ft hoog. Het is gemaakt van een zwaar blok van Parian marmer en werd opgegraven in 1863. Interessant genoeg werd het hoofd nooit gevonden.

Vrijheid leidt het volk door Eugene Delacroix

Een van de belangrijkste werken van de Franse romantiek in de schilderkunst is Eugene Delacroix’s La Liberté Guidant le Peuple (Vrijheid leidt het volk), die tijdens de Franse Revolutie van 1830 werd geschilderd als een politieke poster. Gehuisvest in het Louvre in Parijs, het is vervolgens aangeduid als de eerste grote politieke kunstwerk van de moderne tijd. Delacroix, die zelf een deel van de militaire inspanningen was, portretteerde zichzelf in de linkerbovenhoek (gemakkelijk te herkennen als de man met een top-hoed).

De Apollo Gallery: Een volledig gerenoveerde kleinood in het Louvre

Na een grondige restauratie ondergaan, de weelderige Apollo Gallery heropend in het Louvre in 2004. Opgedragen aan de Zonnekoning (Lodewijk XVI), de galerie functies rijk beschilderde plafonds en schatten, zoals de Franse kroonjuwelen. Net als de Galerij van Spiegels in het kasteel van Versailles, de Apollo Gallery nam jaren in beslag en is het werk van meer dan 20 kunstenaars, waaronder Eugene Delacroix en Charles Le Brun.

De Hammurabi Code Room in het Louvre

De Hammurabi Code is een serie van tablets daterend uit de 12e eeuw voor Christus en gegraveerd met onder het bewind van de Babylonische koning Hammurabi gevestigde wetten. De proloog van de codes, geschreven op een kleitablet, is gevestigd bij het Louvre, en biedt een fascinerende blik in het dagelijks leven in het oude Babylonische koninkrijk. Deze vleugel van het Louvre is over het algemeen bekend om zijn indrukwekkende collectie van oude kunstwerken en voorwerpen uit het Midden-Oosten.

 

You may also like