În imagini: Repere de la Muzeul Luvru din Paris

Posted on

 În imagini: Repere de la Muzeul Luvru din Paris

Una dintre cele mai mari probleme oamenii au tendința de a întâlni atunci când vizitează gargantuescul și extrem de bogat Musée du Louvre din Paris? E pur și simplu prea mult pentru a vedea. Mintea ta nu se poate, eventual, lua totul, așa că am făcut o parte din munca grea pentru tine, selectarea unora dintre comorile din colecție și oferindu-vă o șansă de a obține familiarizat cu aceste înainte de vizita dumneavoastră. Răsfoiți galeria noastră de inspirație, și amintiți-vă, o dată acolo nu ar trebui să încerce să facă și să vadă!

Fotografiată aici:

Acest punct de vedere al plaza dramatice, de măturat strada pe care se afla fațada Luvru arată o juxtapunere puternica intre arhitectura clasica si moderna. Actualul palat renascentist epoca, finalizat în secolul al 17-lea de către Ludovic al XV-lea, a servit ca regalității franceze până la Ludovic al XVI-lea a construit la Versailles.

Piramida de sticlă, care servește acum ca intrarea la Luvru a fost proiectat de arhitectul chinez Ieoh Ming Pei și inaugurat în 1989. / 72 Structura ft de sticlă de 22 de metri este compus din 800 de piese separate de sticlă, asamblate pe o structură de aluminiu cu o greutate de 95 de tone.

O privire mai atentă la Piramida de sticlă

Acest detaliu al piramidei de sticlă de la Luvru arată poleite complicate de triunghiuri individuale de sticlă pe o structură de aluminiu grele. Piramida poate avea o mulțime de detractorii, dar nu se poate nega faptul că îl încadrează fostul palat din secolul 17 într-un mod surprinzător.

Da Vinci La Gioconda (Mona Lisa)

În secolul al 15-lea, pictor italian Leonardo da Vinci a revoluționat arta portretistica si a ajutat inaugura în Renașterea italiană, cu „La Gioconda“, o lucrare cu mult mai bine cunoscut astăzi ca „Mona Lisa“, iar acum unul dintre Luvru cele mai râvnit- exploatații. Nenumărate turiști vin la muzeu mare, pur și simplu să sărbătoare ochii lor pe ea.

Cu toate acestea, pictura, care este de fapt destul de mic și protejat în spatele sticlei grele, poate fi greu să se apropie de pe seama mulțimile mari. Încercați ajunge la Luvru pe o zi sau dimineața devreme pentru o șansă mai bună de la obtinerea o privire atentă la doamna cu misteriosul jumătate de zâmbet.

Venus din Milo (Afrodita)

În 1820, o sculptură a zeiței Afrodita Grecian a fost excavat pe insula Milo din Grecia. Datând la aproximativ 100 î.Hr. și mai frecvent cunoscut sub numele de Venus din Milo (cu referire la numele roman pentru zeita dragostei), statuia este acum bine păstrată la Muzeul Luvru din Paris, în cazul în care milioane de vizitatori efectiv pentru a vedea armonios sale formulare.

Înaripat Victoria Samothrace (Grecia antică)

Datând în jurul valorii de 190-220 î.Hr., aripi Victoria Samothrace arată o femeie figure– zeita greaca a victoriei (Nike) – în picioare pe o bază care seamănă cu o navă. Masiv sculptura, se arată în permanență la Luvru din Paris, se află peste 18 ft mari. Este realizat dintr-un bloc greu de Parian marmura si a fost excavat în 1863. Destul de interesant, capul nu a fost găsit.

Libertatea conducând poporul de Eugene Delacroix

Una dintre cele mai importante lucrări ale romantismului francez în pictura este Eugene Delacroix La Liberté Guidants Le Peuple (Liberty Leading Poporului), care a fost pictat în timpul Revoluției Franceze din 1830 ca un poster politic. Găzduit la Luvru din Paris, acesta a fost ulterior menționată ca prima opera de arta politică majoră a epocii moderne. Delacroix, care a fost el însuși o parte a eforturilor militare, el portretizat în stânga-sus (ușor de identificat ca omul cu un top-pălărie).

Galeria Apollo: o comoara recent renovat, la Luvru

După ce trece printr-o restaurare majora, somptuosul Galeria Apollo re-deschis la Luvru în 2004. Dedicat Regelui Soare (Ludovic al XVI-lea), caracteristicile galeria plafoane și comori, inclusiv bijuteriile coroanei franceze pictate cu generozitate. La fel ca Galeria Oglinzilor de la Chateau de Versailles, Galeria Apollo a luat ani pentru a finaliza și este opera a peste 20 de artiști, printre care Eugene Delacroix și Charles Le Brun.

Sala de cod Hammurabi la Luvru

Codul lui Hammurabi este o serie de tablete datând din secolul al 12-lea î.Hr. și inscriptionate cu legile stabilite sub domnia regelui babilonian Hammurabi. Prologul codurilor, înscris pe o tabletă de lut, este găzduit la Luvru, și oferă o privire fascinantă în viața de zi cu zi, în vechiul regat babilonian. Această aripă a Luvru este, în general notabil pentru colecția sa impresionantă de opere de artă antice și artefacte din Orientul Mijlociu.