In Review: Le Moulin Rouge Cabaret in Parijs

Posted on

In Review: Le Moulin Rouge Cabaret in Parijs

Voor de romantici, zou er geen bezoek aan de lichtstad compleet zijn zonder een nacht in de originele Moulin Rouge in Parijs. Gebouwd in 1889, de club was de essentie van een bohemien, Belle Epoque Parijs, waar kunstenaars samenkwamen om te produceren en te wonen kleurrijke en avant-garde optredens. De Moulin Rouge in Parijs heeft geïnspireerd scores van Hollywood hommages, de meest recente wezen regisseur Baz Luhrmann’s 2001 glitter fest hoofdrol Nicole Kidman.

Het bood ook inspiratie voor de 19de-eeuwse schilder Henri de Toulouse-Lautrec, wiens iconische portretten van Moulin Rouge artiesten zijn nu gehuisvest in Parijs Musee d’Orsay.

Spectaculaire vertoning … Of Dull Cliche?

Voor al haar glamoureuze verleden, is het huidige aanbod in de Moulin Rouge vaak afgedaan als een middelmatige, in massa geproduceerde affaire, met een opzichtig, gekunsteld prestaties die niet de dure inschrijfgeld rechtvaardigt. Maar toen drie van mijn gasten toonden belangstelling voor de show, nieuwsgierigheid kreeg de betere van mij. Zonder verdere omhaal, hier zijn enkele van de voors en tegens van een avondje uit in het cabaret.

Voors :

 • Pluche, ruime locatie oproepen fin-de-siècle Parijs
 • getalenteerde performers
 • Authentiek cabaret gevoel

nadelen:

 • Lange rijen, ondanks reserveren
 • overdreven toeristisch
 • Naaktheid beledigend kan voor sommigen

Het reserveren en zich vestigen in

Toen ik de telefoon tot een reservering twee dagen voor te maken voor de show, is mij verteld de show is volgeboekt dat weekend: een verrassing gezien we in het laagseizoen (december).

De vriendelijke receptioniste adviseert me om opnieuw te proberen de dag van de show als annuleringen zijn blijkbaar frequent. Het nemen van haar raad, beveiligen we een tafel voor de vrijdagavond voorstelling (zonder diner) om 11u. We komen, zoals voorgesteld, een half uur te vroeg en ik even spijt van de beslissing. De mijl lange wachtrij op de natte en winderig boulevard komt geen beweging en de demografische meestal vermoeide toeristen.

Echter, een half uur later, zijn we voorbereid naar onze tafel en ik onmiddellijk vervoerd naar late 19e eeuw bohemien Parijs. De pluche inrichting en schemerige verlichting zorgt voor een decadente sfeer en een groot deel van de romantiek is nog steeds aanwezig in de club. Toulouse Lautrec zou moeilijkheden kunnen herkennen, maar we zijn onder de indruk en genieten van onze champagne, die deel uitmaakt van de deal (twee flessen voor vier personen).

De show begint

De show opent met een spectaculair fanfare. De meisjes zijn gekleed in schraal kralen kostuums, terwijl de jongens dragen zilver pakken. Het tafereel is dramatisch en esthetisch het aanvallen, maar niet voor de preutse-de eerste semi-naaktheid van de danseressen zet de toon voor de hele show. Terwijl de score is van een ondefinieerbaar “Europese” natuur, lyrics van de muziek zijn allemaal in het Frans.

Dancing acts zijn de belangrijkste kenmerk van de Moulin Rouge, maar het circus element opsteekt snel haar hoofd als we worden vermaakt door een aantal tamelijk schitterende acrobatiek. moves Performers’ zijn indrukwekkend, maar we voelde een vermoeidheid in sommige van de acties – waarschijnlijk een gevolg van de drie shows per dag schema. De dansers lijken moe ook, maar alleen voor de getrainde oog van mijn thespian metgezel.

Circus gimmicks te gaan met de aanwezigheid van clowns, jongleurs en een getalenteerde buikspreker, die met zijn tijd verlevendigen een overigens ingetogen (en travel-moe) publiek. Hij kiest vier deelnemers van verschillende nationaliteit van de menigte, die leek gerepeteerd maar blijkbaar spontaan.

De foutloze choreografie sporen verschillende periodes in de geschiedenis, wervelende ons door de Maya’s aan de Egyptenaren naar de jaren 1940, compleet met schommelingsdansers – allemaal gepresenteerd in een levendige weergave van kleurrijke kostuums en vrolijke muziek. We moeten wachten tot in de buurt van het einde van de show voor de traditionele Franse cancan, hoewel, waar de hoge schoppen worden ondergedompeld in een zee van tricolor.

De show behaalt een aantal spectaculaire momenten. Ongeveer halverwege de etappe maakt plaats voor een tank met water, waarbij een vrouwelijke artiest zwemt met slangen.

En de larger-than life finale onderscheidt zich door harige roze kostuums.

Praktische informatie: Locatie, Contacten & Reserveren

 • Adres:  82 boulevard de Clichy, 18de arrondissement
 • Tel .:  +33 (0) 153.098.282
 • Metro:  Blanche (lijn 2)
 • Reserveren:  Dit zijn zeer aan te bevelen, vooral tijdens het hoogseizoen wanneer zetels snel uitverkocht. U kunt ook reserveren een basis diner- en show-pakket hier: (boek direct via Isango). Voor een all-inclusive pakket inclusief een diner en show in het MR met een tour van de Eiffeltoren.
 • Ticketprijzen:  Zie de huidige prijzen en reserve zetels hier 
 • Diner menu’s:  French Cancan Menu; Toulouse-Lautrec Menu; Belle Époque Menu; Lunch menu (vegetarische opties beschikbaar). Om de huidige menu prijzen te zien, bezoek deze pagina op de officiële website. 
 • Dress code:  Netjes, semiformal om formele kledij is vereist (geen gympen, t-shirts en jeans, shorts, enz.)
 • Betaling Opties:  Cash en alle belangrijke creditcards worden geaccepteerd
 • Bezoek de officiële website (in het Engels)
 • Andere:  fotografie, roken, eten en drinken buiten de zaal gekocht worden verboden

Mijn laatste woord

Clichés in overvloed op de huidige Moulin Rouge-show en sommigen vinden het op zijn best verouderd en in het slechtste geval offensief. Om eerlijk te zijn, hoewel, het beweert nooit iets anders dan een flamboyante terugkeer naar de oorspronkelijke Moulin Rouge cabaret zijn. Voor een scherper cabaret, kunt u naar de Champs Elysees gebaseerde proberen Lido , een favoriet onder Parijzenaars. Als een scepticus, vond ik de Moulin flashy, kitsch en zeer toeristisch-georiënteerd, maar nog steeds een zeer aangenaam en de moeite waard avond.

Als u nog niet af zijn gezet door de lange lijnen en toeristische tarief, de Moulin Rouge is een eenmalige en onvergetelijke ervaring.