Skip to main content

Închirieri biciclete în Paris: Cum se utilizează sistemul de Local Velib“?

 Închirieri biciclete în Paris: Cum se utilizează sistemul de Local Velib“?

Totul despre Schema Local buget-friendly

Lansat în 2007, regim de închiriere de biciclete de oraș, Velib“Paris (traducere în linii mari«biciclete în libertate») acum contorizează o flotă imensă de peste 20.000 de biciclete și 1.800 de stații de închiriere în jurul orașului. A devenit o modalitate extrem de popular pentru a obține în jurul valorii de Paris, atât de localnici și turiști, și a transformat fără îndoială, orașul într-un loc mult mai prietenos-biciclete.

În timp ce Velib“are dezavantajele sale (a se vedea notele mele privind siguranța, în special), aceasta poate fi una dintre cele mai simple modalități de a obține în jurul Parisului cu bicicleta, dacă preferați să renunțe la magazin tradițional de închiriere. Vă rugăm să fiți conștienți, totuși, că nu închirieri biciclete casca sunt disponibile cu Velib ‘- Am foarte recomandăm să aducă una în valiza ta, dacă sunteți de planificare pentru a da schema un vartej pe următoarea călătorie.

Conceptul: Pay and Go

Conceptul din spatele Velib“este relativ simplu: cârdurilor de credit, la orice stație în jurul capitalei (veți găsi o dată la aproximativ 300 de metri / 984 de picioare în orice cartier dat) de a închiria o bicicletă pentru o zi sau o săptămână. Veți plăti o mică taxă fixă ​​pentru cât mai multe călătorii, după cum doriți pe tot parcursul zilei sau săptămânii. Dacă ajunge cu bicicleta pentru mai puțin de 30 de minute pe o anumită călătorie, nu va fi perceput de mai sus și dincolo de plat „abonament“ taxa. Nu trebuie să se întoarcă bicicleta la stația de unde ai închiriat it– ești liber să-l las în orice punct Velib“. Acesta este un avantaj clar pentru sistemul comparat cu magazine de închiriere. Stațiile de self-service sunt deschise 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptămână, care este un alt avantaj.

Cardul de credit va fi perceput un depozit (în prezent, 150 €, dar acest lucru se poate schimba în orice moment) pentru a se asigura că bicicleta este întors și a lăsat în stare bună în mod corespunzător. Asigurați-vă că nu-l lăsați nesupravegheat, chiar și cu un sistem de blocare: hoții au instrumente puternice aceste zile, care poate chiar felie prin ecluze dure. Cititi mai multe despre procedura de închiriere, utilizarea și returnarea bicicletelor Velib“de pe pagina următoare.

Dar … este sigur?

Nu voi minți. Mersul pe bicicleta in Paris poate fi stresant, și nu este ideal în ceea ce privește condițiile de siguranță. Traficul este adesea greu, pietonii nu respectă întotdeauna regulile de trecere rutier, iar orașul este plin de străzi cu sens unic, sensuri giratorii și intersecții aglomerate. Aș sfătui bicicliști urban doar cu experiență pentru a încerca să folosească bicicleta pe drumurile aglomerate, și numai după consultarea regulilor locale de trafic. Pentru aceia dintre dvs. neobișnuiți la ciclism în trafic, puteți utiliza în continuare Velib“, dar mi-ar sugera cu tărie că cap la parc zone, cum ar fi Bois de Boulogne sau Bois de Vincennes și rămâne pe trasee numai ciclu.

Cealaltă problemă, după cum sa menționat deja, este dificultatea pe care se poate confrunta cu găsirea o cască atunci când utilizați Velib“. Unii susțin că nu există dovezi substanțiale pentru căști de protecție împotriva vătămărilor grave sau accidente mortale, dar mulți experți insistă asupra necesității lor de a te proteja de daune majore pe drum. Chiar dacă stați pe căile desemnate, puteți cădea în continuare și răni capul.

În general, Velib“poate fi o modalitate foarte bună de a obține în jurul orașului pentru cei care au o anumită experiență cu ciclismul urban. Este destul de sigur, atâta timp cât vă familiarizeze cu regulile de trafic și să nu presupunem că, deoarece aveți dreptul de drum, mașini, pietoni și alți bicicliști vor respecta asta. Conduceti și alert.

Cum de a folosi utilaje Velib“: Abonarea, Plată și returnarea Biciclete

Utilizarea Velib“poate parea un pic complicat la început, dar odată ce ați dat-o încercare, trebuie să se simtă mai ușor și mai ușor.

Cum să închirieze și plată

Dacă sunteți un utilizator pe termen scurt, puteți închiria biciclete un Velib“pentru o zi sau o săptămână. Veți avea nevoie de un card de credit pentru a pune în jos un depozit pe bicicleta. Veți plăti o taxă fixă pentru o zi sau săptămână ( a se vedea ratele curente aici ), pentru cât mai multe călătorii cât doriți pe parcursul perioadei. Dacă folosiți bicicleta pentru mai puțin de 30 de minute pe oricare dintre aceste călătorii, nu va fi perceput de mai sus și dincolo de taxa fixă, dar dacă luați bicicleta afară pentru călătorii mai lungi, vei suporta taxe suplimentare elementare. Depozitul dvs. va fi re-creditate automat în contul tău.

Pas-cu-pas instrucțiuni obtinerea bicicleta:

  • Găsiți o stație de Velib“
  • Urmați instrucțiunile de pe mașina de auto-service: selectați o bicicletă și introduceți numărul de biciclete de alegere.
  • Așteptați până când vedeți o lumină verde, apoi scoateți bicicleta.
  • Notă: Acum puteți plăti în avans on – line

Dacă doriți să cumpărați un abonament pe termen lung, consultați această pagină .

Returnarea Bike

Când ați terminat cu bicicleta, se întoarce la orice stație Velib“în jurul orașului. Sunt deschis 24 de ore pe zi.

  • Împingeți clema de biciclete în măsura în care puteți în postul de biciclete. Dacă ați făcut acest lucru în mod corect, veți vedea o lumină portocalie, urmată de o lumină verde și două sunete să piuie. Acest lucru vă permite să știți că v-ați blocat cu succes și sa întors bicicleta.
  • Imprimați o chitanță de la stația astfel încât să aveți dovada că motocicleta a fost returnat. Depozitul dvs. va fi re-creditate înapoi în cartea de credit.

Pentru mai multe informații despre modul de utilizare Velib“și informații , cum ar fi caracteristicile de biciclete și recomandări de siguranță, consultați site – ul oficial .

Gânduri finale: Cele mai bune ori pentru utilizarea Velib“

O intrebare poate avea este de sincronizare: atunci când sunt cele mai susceptibile de a fi biciclete disponibile? În timpul săptămânii, s-ar putea dori să evite folosirea Velib“în timpul orelor de vârf de navetiști în dimineața și după-amiaza târzii (aproximativ 7-10 am și 5-7: 30 pm), deoarece cele mai multe dintre bicicletele sunt susceptibile de a fi luate. La sfârșit de săptămână, dimineața devreme și mai târziu în seara poate fi ideal pentru o plimbare. În timpul orelor de vârf în timpul zilei, acesta poate fi mai greu de a găsi o bicicletă.

You may also like