Is Paris veilig voor toeristen? Advies en Informatie voor de bezoekers

Posted on

Is Paris veilig voor toeristen?  Advies en Informatie voor de bezoekers

Na de verwoestende terreur aanslagen in Parijs, Brussel, Nice en Berlijn, veel potentiële bezoekers naar de Franse hoofdstad vragen zich af of het echt veilig is om Parijs te bezoeken.

Bezoekers aan de stad moet de hoogte te blijven van de huidige veiligheidsinstructies en weten details over het vervoer, diensten, en alle sluitingen in de stad.

Officiële Beveiligingsadviezen in Effect

Na de 2015 grondig 2017 terreur aanslagen in Europa, veel Engels-sprekende landen afgegeven reisadviezen te vragen hun burgers om uiterste voorzichtigheid en waakzaamheid te betrachten.

Ze zijn echter niet ontraden reizen naar Frankrijk.

De  Amerikaanse ambassade  in Parijs gaf een  Level 2 Travel Advisory  mei 2018. De adviserende staten, voor een deel,

“Oefening grotere voorzichtigheid in Frankrijk als gevolg van  terrorisme . Terroristische groeperingen blijven uitzetten van mogelijke aanslagen in Frankrijk. Terroristen kunnen aanvallen met weinig of geen waarschuwing, gericht op toeristische locaties, transport hubs, markt / winkelcentra, lokale overheid, hotels, clubs, restaurants, gebedshuizen, parken, grote sportieve en culturele evenementen, onderwijsinstellingen, luchthavens en andere openbare ruimtes.”

De Canadese ambassade uitgegeven  een advies  naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, dat nog steeds actueel is in 2018, waarin wordt opgeroepen tot hun burgers om “uit te oefenen een hoge mate van voorzichtigheid als gevolg van de huidige verhoogde dreiging van het terrorisme.” De Australische ambassade heeft afgegeven soortgelijke adviezen , zoals  heeft de Britse ambassade .

Inzicht in Beveiligingsadviezen

De Verenigde Staten geeft twee soorten adviezen: “Travel Alert” de “Travel Waarschuwing” en de Hoewel de tekst een beetje verwarrend kan zijn, de “Travel Warning” is eigenlijk de meer serieuze van de twee en heeft de neiging op zijn plaats worden gezet wanneer een land is zo instabiel dat reizen actief gevaarlijk kan zijn.

Op een gegeven moment, enkele tientallen continu onstabiele of gevaarlijkste landen kunnen worden op de lijst. Er is een algemene  “Worldwide Caution”  in werking met ingang van juli 2018.

Wanneer een Worldwide Let op zijn plaats wordt gezet, het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat “Amerikaanse burgers sterk worden aangemoedigd om een ​​hoge mate van waakzaam te blijven en de praktijk een goede situational awareness.”

De minder ernstig “Travel Alert” wordt meestal uitgegeven in reactie op een bepaalde gebeurtenis of aandoening, zoals een storm, geplande protesten, mogelijk omstreden verkiezingen, zelfs sportevenementen met een geschiedenis van het genereren van gewelddadige uitbarstingen onder de fans.

Meestal zijn er vijf of zes landen die zijn opgenomen om verschillende redenen. Als er een verwachte probleem in elk land, zou het waarschijnlijk het genereren van een “Travel Alert,” meestal voor een relatief korte periode van tijd.

Inzicht adviezen wordt nog ingewikkelder omdat sommige nieuwsdiensten, bloggers, of sociale media kunnen horen van een “Travel Alert” of “Travel Advisory” en herformuleren als een “Travel Warning” wanneer ze vermelden. Dus ga er niet vanuit uw reis is een risico als u de gegevens rechtstreeks bij het ministerie van Buitenlandse Zaken te controleren.

Is het veilig om Parijs te bezoeken dit jaar?

Geen van deze adviezen is op een niveau aandringen burgers om te reizen naar Frankrijk te vermijden. Er zijn overwegingen voor reizigers en manieren om uw veiligheid te vergroten wanneer u reist.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken roept de burgers in te schrijven in de  Smart reizigers Inschrijving Program  (STEP) om die helpt de ambassade waarschuwen u in tijden van nood. STEP is een gratis dienst waarmee burgers van de VS en de onderdanen van het reizen en wonen in het buitenland om hun reis met het dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat in te schrijven.

Het programma helpt ook familieleden in contact met u tijdens uw reis moet er een noodsituatie.

The Paris Convention and Visitors Bureau biedt nuttige  informatie over veiligheid  voor bezoekers. Als je in Parijs, volg de veiligheid waarschuwingen die u kunt door de autoriteiten op de brief worden uitgegeven, en blijf op de hoogte en waakzaam. De Franse Tourism website biedt updates en uitleg over veiligheidsmaatregelen.

Frankrijk heeft aanzienlijk versterkt de beveiliging sinds de aanslagen, waarbij meer dan 115.000 politie en militair personeel naar Parijs en de rest van het Franse grondgebied te beschermen. Toch is het aan de bezoeker op de hoogte van het nieuws de door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals de Franse en Parijs toeristische locaties informatie te bewaren en te lezen. En, als de wetenschap dat u op de hoogte tijdens uw reis moet houden maakt je ongemakkelijk en zenuwachtig over reizen, misschien is dit niet de beste tijd om steden te bezoeken in Europa als Parijs.