Iskanje Best Gelato v Italiji

Posted on

Iskanje Best Gelato v Italiji
Ko vaši prijatelji prišel domov s potovanja v Italijo, kaj so navdušili najbolj? Najverjetneje bo to hrana in še bolj verjetno je  sladoled. Italijanski sladoled, ki se imenuje sladoled, ki je priznala, mnogi strokovnjaki, da je najboljši sladoled na svetu. Gelato ni ravno isto kot sladoled, vendar pa, ker ima nižji odstotek maščobe kot sladoled in ima manj zraka v njem, ker je to churned počasneje, kar daje bogatejšo teksturo.

Kje najdete

Še posebej v toplejših mesecih, sladoled je povsod v Italiji. Ne Oljka ali preprosto eatery v Italiji nima za veselo, hladilniku sladoled primeru, bodisi prodajo vnaprej pakirani sladoled palice (običajno precej dobro) ali ročno pobral sladoled iz kadi. Sladoled trgovina, ki se imenuje Gelateria, pogosto prodaja sladoled je v hiši in lahko različne posebne sladoledne jedi, kot so sadne kupe. Nekateri Gelateria delujejo kot staromodna saloni sladoled, kjer se lahko naročite na meniju in sedli za jesti.

Drugi so majhni kraji luknje v steno, kjer si naročite svoj sladoled na pot in jo jesti, medtem ko sprehodu. Ne pozabite, da bo običajno plačati več, da se usedem in jedel sladoled, še posebej v večjih mestih.

Boste želeli videti znake razglašali Gelato fatto en casa (domače), PRODUZIONE propia (lastna proizvodnja), ali artiginale (obrtno). Ta znak višje kakovosti sestavin in končnega izdelka.

Tukaj je namig za iskanje dober sladoled trgovina-pogled na pistacija okus. Če se barva izgleda zelo umetno svetlo zeleno, je to verjetno ni dober kraj za jesti. Okusi naj bi podoben dejansko hrano, iz katerega so narejeni, da bi se izognili svetle barve sladoled, ki je nakopičil visoko, da vas naredil vtis.

Kako naročiti It

Če ne govorim italijansko, ne skrbite. Pogosto so table za poimenovanje za sladoled vsebujejo slike glavnih sestavin, tako da bi morali imeti možnost, da ugotovimo, kaj so. Točka, da tisto, kar želite, če boste morali. Če se ne morete odločiti, kaj okus, da poskusite, poskusite nekaj; celo na majhnem stožec, lahko običajno izberejo dva okuse. Boste morali določiti, če želite stožec ( Cono ) ali skodelice ( COPPA ). Gelato je cena glede na velikost skodelice ali stožca, ali koliko okusi izberete.

Sadne arome, ki s pravim sadjem, so še posebej osvežitev v poletnih mesecih. Limone (limona) in fragola (jagoda) so med najbolj priljubljenimi okusi v vsej Italiji. Te dni boste našli tudi več kreativne okuse v nekaterih trgovinah, še posebej v velikih mestih, z dodatki, kot so bazilika, ingver, ali cimeta, ali celo kar šetraj namesto sladkega gelato. Nekateri Gelato trgovine ponujajo tudi sojino mleko sladoled ali jogurt.

Besednjak vedeti

  • sladoled ICE smetana
  • Gelateria ICE smetana trgovina
  • Cono -cone
  • Coppa -cup
  • Gusti -flavors
  • sorbetto -sorbet ali sherbert

Izleti in tečaji

Želite izvedeti več o gelato, medtem ko ste v Italiji? V Firencah, si lahko pico in sladoled razred ali sladoled in vino degustacijo , oboje je na voljo za rezervacijo preko Izberite Italiji. V bližini Benetk, mama Isa ponuja razred obrtnik izdelavo sladoled .

Hrana ture, kot prehranjevalnih Italija Hrana Tours v Rimu ali s Rimski foodie , vključujejo postanek na priljubljeno Gelateria.