Istoric Saint Pierre Cartier în Bordeaux

Posted on

Istoric Saint Pierre Cartier în Bordeaux

Toate orașele mari stau pe malurile râurilor, și foarte mare orașul Bordeaux nu este o excepție de la această regulă. Din vremea romanilor încoace, aceasta a fost portul de-a lungul râului Garonne, care a adus Bordeaux bogăția și importanța acesteia cu comerțul imens cu restul lumii.

După plecarea romanilor, centrul sa mutat de la cheiul la districtul doar în spatele, cu intrare în portul care duce zona cunoscută sub numele de Saint Pierre.

Acesta a fost inima orașului, obtinerea de numele de la Saint – Pierre sau Sfântul Petru, sfântul patron al pescarilor. În 12 – lea secol, orașul sa extins cu creșterea comerțului și artizani calificați care au sosit pentru a servi locuitorilor.

St Pierre Biserica a fost construită în 15 – lea și 16 – lea secole de pe site – ul vechiului port galo-roman, la acel moment în centrul orașului vechi. Bordeaux a prosperat apoi sa schimbat enorm în 18 – lea secol , când zidurile medievale care separă districtul Saint Pierre de râu și portul au fost rupte.

Acesta a deschis oraș în epoca de aur a arhitecturii neo-clasic și Bordeaux a devenit un loc de clădiri pline de har, frumos proportionata de piatră galben cald. Astăzi cartierul Saint Pierre este încă plin de clădiri din această mare eră arhitecturale pe care le poate acoperi cu ușurință pe un auto-tur ghidat de mers pe jos.

Plimbare prin trecut

Start la Place de la Bourse, care se deschide spre râu și stropi prin Miroir d’Eau , o oglindă de apă care reflectă Palatul glorios din spatele.

Apoi, mers pe jos în sus puțin Rue Fernand Philippart (vechiul Royale rue) pe lângă casa Castagnet comerciant. Numărul 16 a fost construit în 1760 pentru a scoate în evidență bogățiile Castagnet lui. La capătul străzii, ai venit la Place du Parlement. Locul în sine este un deliciu arhitectural cu o fântână în centrul său.

Ia Rue Parlement Ste Catherine 11 în cazul în care nu singur cu primul magnat din Bordeaux, Nicolas Beaujon, sa născut în 1718. Walk atunci pe Rue du Parlement la biserica St Pierre în cazul în care există o piață organică în locul în fiecare joi.

Aceasta este o parte mică, dar frumoasă de Bordeaux. Plin de bistrouri, baruri și magazine individuale, acest lucru vă oferă un sentiment real al orașului vechi. Locul în sine este un deliciu arhitectural cu o fântână în centrul său.

Străzile înguste de lichidare adăpostite o dată artizani calificați care au sosit să înființeze afacerile și să servească și comercianții din ce în ce bogați și proprietarii de nave. Rue des Argentiers a fost plin de aurari, rue des Bahutiers adapostite oameni care fac lăzi din lemn utilizate pentru depozitare și transport; candlemakers lucrat în rue des Trois Candelabrelor și cereale a fost depozitat în rue du Chai des Farines.

La sfârșitul acestor străzi mici, vii la 35 de metri inaltime Porte Cailhau, construit în 1494 pentru a comemora victoria lui Carol al VIII peste italienii de la Fornovo și pentru a marca intrarea între oraș și râu. Pe malul râului există o nișă mică, cu o buiandrug deasupra și o notificare care vă spune că Charles VIII a murit în 1498 de la mersul pe jos prea repede într-un astfel de buiandrug.

Se pare că un final trist pentru Charles „afabil“. Du-te în interiorul turnului pentru expoziție care vă arată instrumentele și materialele utilizate pentru a construi orașul și un afișaj audiovizual al lumii a pietrari, eroii anonimi ai acestor clădiri minunate. De aici, veți obține o vedere minunată cel mai vechi pod din Bordeaux, Pont de Pierre.

Biroul de Turism Bordeaux vă urează bun venit pentru excursii dimineata mers pe jos de oras cu fațadele marilor monumente, cu posibilități de a merge în interiorul și vizita o parte a interiorului. Acestea oferă , de asemenea , excursii într – o 2CV, excursii la țară vin și excursii cu barca. Pentru a vă oferi un gust, aici sunt câteva dintre multele și variate excursii disponibile. Bordeaux face un mare centru de turism coasta franceză Atlantic.