Italiaanse nationale feestdagen – Welke dagen feestdagen in Italië?

Posted on

Italiaanse nationale feestdagen - Welke dagen feestdagen in Italië?

Italië heeft twaalf dagen dat de nationale feestdagen zijn. Op deze dagen banken en de meeste winkels al in de belangrijkste toeristische gebieden zal worden gesloten treft u nog een aantal dingen geopend. Openbaar vervoer draait op een zondag en vakantie schema. De meeste musea en sites zijn gesloten op Kerstmis en Nieuwjaar’s Day. Sommige zijn gesloten op Pasen, 1 mei, of andere feestdagen ook. U kunt controleren sluitingsdagen voor sommigen in deze lijsten van Top Musea in Italië of sites en musea om vooraf te reserveren.

New Year’s Day 1 januari

1 januari is Capodanno of New Year’s Day. Terwijl de meeste dingen zijn gesloten u zult waarschijnlijk merken speciale evenementen die in de belangrijkste pleinen van de top steden. In Rome vindt u vermaak voor de kinderen op de Piazza del Popolo en in Venetië te vinden, ga dan naar het Lido in de ochtend tot de traditionele eerste dip van het jaar te nemen in het koude water. Lees meer over waar te New Year’s Eve te vieren in Italië.

Driekoningen, 6 januari

6 januari is het einde van de Italiaanse kerstperiode en de dag waarop kinderen van oudsher krijgen cadeautjes of snoep uit la Befana. In Vaticaanstad, een stoet van honderden mensen in middeleeuwse kostuums lopen naar het Vaticaan, het dragen symbolische geschenken voor de paus die een ochtend massa in Saint Peter’s Basilica aan het bezoek van de Wijzen met geschenken voor Jezus te herdenken zegt. Lees meer over geboorte processies en pagaents evenals festivals voor la Befana in Epiphany en la Befana.

Paaszondag, de datum varieert van eind maart tot en met april

Paaszondag wordt gevierd met een massa, de grootste en meest populaire is de massa van Pasen gezegd door de paus in Saint Peter’s Basilica.Florence viert Pasen zondag met de Scoppio del Carro , explosie van de wagen, die plaatsvindt in de voorkant van de Dom van Florence na massa. Terwijl u de paashaas niet zal zien, zal je grote chocolade-eieren te zien. Tijdens de Goede Week, de week voorafgaand aan Pasen zijn er vele optochten en speciale evenementen in heel Italië. Lees meer over Pasen en de Heilige Week in Italië.

Tweede Paasdag, de dag na Paaszondag

La Pasquetta , of de kleine Pasen, is een nationale feestdag die wordt gevierd op de dag na Pasen. Op deze dag Italianen van oudsher het hoofd naar het platteland voor een picknick, maar als je in een stad kunt u concerten, dans, of ongebruikelijke spellen zoals kaas-rollen te vinden. Top bezienswaardigheden en musea zijn meestal open. Meer lezen over la Pasquetta en kaas-rollen in ons artikel, Pasen in Italië.

Bevrijdingsdag 25 april

Bevrijdingsdag, Festa della Liberazione herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Italië, is een nationale feestdag gekenmerkt door ceremonies, historische reconstructies en feesten. De meeste grote bezienswaardigheden en musea zijn open en vele steden houden beurzen, concerten, culinaire festivals, of speciale evenementen. Een van de meer interessante evenementen is de Palio di Bomarzo , ten noorden van Rome (zie Northern Lazio kaart voor de locatie). In Venetië is het ook de feestdag van Venetië patroonheilige, Saint Mark, gevierd met een processie en andere festiviteiten in het San Marcoplein.

Dag van de Arbeid, 1 mei

1 mei de dag van de werknemer, is een andere Italiaanse nationale feestdag met meer festivals, optochten en speciale evenementen. Omdat het zo dicht bij Bevrijdingsdag, veel Italianen een vakantie vanaf 25 april tot en met 1 mei Sommige musea, zoals de Galleria degli Uffizi en Napels Archeologisch Museum, zijn gesloten op 1 mei Top toeristische bestemmingen zoals Venetië en Alberobello in het zuiden zijn erg druk en in sommige steden kunnen er protest rally. Een van de belangrijkste festivals van Sardinië, de Sagra di Sant Efisio, begint op 1 mei.

Dag van de Republiek 2 juni

Festa della Repubblica , 2 juni viert de geboorte van de Italiaanse Republiek. De meeste grote stallen en attracties zijn open en het is een andere dag wanneer u concerten, parades en andere speciale evenementen kunnen vinden. In Rome is er meestal een grote parade wordt voorgezeten door de Italiaanse president en militaire bands spelen muziek in de tuinen van het Quirinale, open voor het publiek.

Hemelvaart of Ferragosto 15 augustus

15 augustus Ferragosto , is de traditionele start van de Italiaanse vakantie periode, dus als je in een stad bent tijdens de tweede helft van augustus kunt u vinden een aantal restaurants en winkels voor de vakantie, gesloten chiuso per ferie , hoewel de meeste belangrijke bezienswaardigheden en musea zal open blijven. Veel Italianen naar het strand voor Ferragosto, dus de kust (en kustwegen) zijn meestal erg druk. Er zijn speciale evenementen, parades, festivals en vuurwerk op veel plaatsen, zowel op 15 augustus en 16 augustus Lees meer over Ferragosto evenementen.

Allerheiligen 1 november

ll Saint’s Day, Ognissanti , is een dag ter ere van alle heiligen en is normaal gevierd met een massa op 1 november Op de volgende dag, Allerzielen (die niet op vakantie gaat), Italianen plaatst bloemen op de graven van hun voorouders zo zie je veel bloemen te koop in de aanloop tot en met 2 november en als je een begraafplaats bezoekt zal het vol bloemen zijn. All Saints’s Eve, of Halloween, wordt steeds populairder in Italië ook, zie Halloween in Italië.

Onbevlekte Ontvangenis, 8 december

Onbevlekte Ontvangenis, een vakantie gevierd op 8 december, is de start van de Italiaanse wintervakantie seizoen. U vindt vele kerstmarkten starten op of rond 8 december.

Eerste Kerstdag, 25 december

Kerstavond en eerste kerstdag worden meestal doorgebracht met familie en grote maaltijden worden bereid. De meeste kerken houdt een nachtmis op kerstavond en de traditionele kerststal wordt vaak onthuld of dan voltooid. Nativity optochten worden vaak uitgevoerd in de periode van 24-26 december. Op eerste kerstdag bijna alles zal worden gesloten, waaronder veel restaurants, dus als u op zoek bent naar een restaurant is het raadzaam om vooraf te reserveren.

Saint Stephan’s Day, 26 december

26 december de dag na Kerstmis, is een feestdag voor Santo Stefano met de banken en de meeste winkels gesloten, hoewel vele musea en toeristische bezienswaardigheden zal worden geopend. Nativity optochten worden vaak uitgevoerd in de periode van 24-26 december.