Italië in de winter: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien

Posted on

Italië in de winter: Het weer, wat in te pakken, en wat te zien
Voor mensen die het niet erg koud weer, kan de winter een geweldige tijd om te reizen naar Italië te zijn. Het grootste deel van Italië heeft minder toeristen in de winter, wat betekent dat minder druk musea en kortere of niet-bestaande lijnen te krijgen in de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens de winter, opera, symfonie, en theater seizoenen zijn in volle gang. Voor wintersporters, de bergen van Italië bieden veel mogelijkheden.

Er zijn verschillende redenen waarom het de moeite waard om de reis naar Italië in de winter, tijdens wat traditioneel het laagseizoen voor het toerisme:

  • Het zal veel minder druk op een aantal van de populaire en historische plekken zijn dan het is tijdens de zomermaanden.
  • Anders dan de kerst en Nieuwjaar vakantie, dan heb je een koopje op vliegtickets te vinden voor bijna alle Italiaanse luchthavens.
  • Italië heeft grote plaatsen voor de wintersport en skiën, met inbegrip van de Piemonte locaties gebruikt in de Olympische Winterspelen 2006, de Alpen en de Dolomieten, en Mt. Etna op Sicilië.

Weer Winter in Italië

Winter weer in Italië varieert van relatief mild langs de kusten van Sardinië, Sicilië en het zuidelijke vasteland tot zeer koud en het binnenland, vooral in de noordelijke bergen. Zelfs populaire toeristische bestemmingen zoals Venetië, Florence, en de heuvel steden van Toscane en Umbrië kan het bestrooien van sneeuw te krijgen in de winter.

Voor de meeste van Italië, de hoogste regenval optreedt tijdens de maanden november en december, dus de winter misschien niet zo regenachtig als val. Hoewel je waarschijnlijk wat regen of sneeuw tegenkomt, kunt u ook beloond worden met scherpe, heldere dagen waar de enige bovenkleding je nodig hebt is een licht jasje – en een zonnebril.

Wat te Pack

Als u besluit om Italië te bezoeken tijdens de wintermaanden, zeker lagen kleding te pakken, zodat u kunt toevoegen of truien en vesten te verwijderen als het weer verandert. Terwijl de sneeuw is altijd een mogelijkheid in de meeste delen van Italië in de winter, heb je meer kans om kille-to-koude, regenachtige weer vinden. Zorg ervoor dat u pack een middelzware waterdichte jas, stevige schoenen (of laarzen) die gedragen kan worden in de regen of sneeuw, handschoenen, een sjaal, een warme muts, en een goede paraplu.

Winter Evenementen in Italië

De hoogtepunten van de winter in Italië zijn, natuurlijk, de kersttijd, Oud en Nieuw, en Carnevale seizoen. Italiaanse nationale feestdagen tijdens de winter onder Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Driekoningen op 6 januari (als La Befana brengt geschenken aan de kinderen). Op deze dagen zullen de meeste winkels, toeristische bezienswaardigheden, en diensten worden gesloten. Carnevale, de Italiaanse Mardi Gras, wordt gevierd in heel Italië (vanaf tien dagen tot twee weken voor de datum, dat is 40 dagen voor Pasen). De meest populaire Carnevale feest is in Venetië.

dagen vele heiligen worden gevierd tijdens de winter. Lees meer over de top festivals die plaatsvinden in Italië tijdens december, januari, februari en maart.

Winter Reistips

Vroege winter zonsondergangen betekenen dat er meer tijd om te genieten steden in het donker. Veel steden steken hun historische monumenten ‘s nachts, dus een wandeling door een stad in het donker kan mooi en romantisch. De winter is een goed moment voor culturele evenementen en optredens in elegante historische theaters van Italië.

  • Rome en Napels hebben de mildste winter klimaten van de grote steden van Italië. Napels is een van de beste steden voor Kerstmis nativities en veel mensen bezoeken Rome voor de populaire nachtmis op kerstavond in Vaticaanstad.
  • Terwijl je kleinere drukte en lagere hotelprijzen tijdens het grootste deel van de winter vindt, Kerstmis en Nieuwjaar worden beschouwd als het hoogseizoen in veel steden, dus koopjes weinigen zullen zijn en hotels zal boeken up ruim van tevoren.
  • Carnevale in Venetië is ook een enorme toeristische trekpleister, dus vroeg boeken als u van plan om deel te nemen aan de festiviteiten.
  • Veel musea en attracties zijn vroegere sluitingstijden in de winter, maar sinds de drukte zijn minder dicht, mag dit geen invloed op uw sightseeing. Buiten de steden, musea en andere sites zijn vaak alleen open in het weekend of kunnen voor een deel van de winter gesloten.
  • Hotels, bed-and-breakfast, en enkele restaurants kunnen sluiten voor alle of een deel van de winter in badplaatsen en populaire bestemmingen zomer platteland. Maar veel van de hotels die open zijn zal de winter kortingen aan te bieden (behalve in skigebieden).