Italijanski Lekarna Informacije za turiste

Posted on

Italijanski Lekarna Informacije za turiste
Če med potovanjem v Italijo, se znajdete v stiski aspirin, bandaids ali kašelj sirup, ali pa potrebujete recept zdravila, boste morali glavo v lekarno, ali v italijanščini, je Farmacia . V tem članku je opisano, kako lekarn delujejo v Italiji, in kakšne zdravstvene oskrbe in pomoči, ki jih lahko najdete na njih.

Italijanski Lekarna Splošne informacije

Odprte lekarne prikaže zeleno predložek neon spredaj, ki se enostavno prepoznati, tudi na daljavo. Število in delovni čas italijanske Lekarne so urejene z zakonom. Lekarne delujejo na “rota”, ali tekoči sistem, ki zagotavlja odprto lekarno (ali tisti, ki se lahko odpre v medicinske nujnosti) v vsakem splošnem področju ponoči, praznikih in nedeljah. Vsak Farmacia prikaže kartico s svojim delovnim časom, nujno telefonsko številko, in kam iti izven teh delovnega časa za storitev v sili.

Italijanska lekarna, ali  farmacia , ne obravnava v številnih ne-medicinskih predmetov, vendar pa imajo monopol na over-the-counter zdravil, kot so aspirin in dekongestivi.

Farmacevti v Italiji je dovoljeno več manevrskega prostora pri razdeljevanje zdravstveno svetovanje in prodajo farmacevtskih izdelkov, kot v ZDA. Če lahko opisali svoje stanje vodnjak, boste morda lahko, da naročajo recept neposredno od farmacevta v Italiji. Prav tako, če potrebujete recept zapolnjeno v nujnih razmerah, boste morda lahko, da to stori, če veste, znanstveno ali generično ime zdravila, ki ga potrebujete in lahko dober primer za farmacevt, da jo odpravijo.

Kdaj Pojdi na italijanski farmacijo

Za manjše bolečine, gripa ali prehlad, in “malo” nekritične nujnih primerih lahko vaš Najbolje je, da nad glavo, da vaš lokalni Farmacia . Ti bom šel na Farmacia za aspirin in celo vitaminov. Italijanski lekarne bo pogosto nosijo homeopatska in zeliščna zdravila, kot dobro. Številni italijanski farmacevti govorijo vsaj malo angleško.

Če imate kaj bolj resnega, ali ste imeli poškodbo, ni verjetno, da bi pomagali s over-the-counter Meds ali manjši prve pomoči, lahko greš na 24-urni urgenc v ali pronto SOCCORSO , kadar koli bolnišnici. Če ne morete sami prevoz je brezplačna nujni primer telefonska številka v Italiji je 118. lahko dobite rešilca, ki ga kliče to številko, ali če ne potrebujejo prevoz do bolnišnice, služba prve pomoči ( Guardia Medica ) bo poslano.

Vaši Zdravila v Italiji

Preden greš na vašem italijanski počitnice, boste želeli, da poskrbite, da boste imeli dovolj zdravil na recept za čas vašega potovanja. Poleg tega, da bi se izognili težavam po vrsti, boste želeli opravljati naslednje:

  • Nosijo zdravila v originalni embalaži.
  • Carry vsa zdravila z vami v vašem ročne vrečko.
  • Naj kopijo receptov z vami.
  • Know generično ali znanstveno ime zdravila.

Slednji nasvet je ključnega pomena, če boste potrebovali za dopolnitev zdravilo v času vašega potovanja. Ameriška farmacevtska podjetja pogosto dajejo lastniških imena različici skupnih zdravil in ta imena niso vedno priznana v tujini. Informacije, ki jih opravlja, je treba natipkani zaradi jasnosti.

Kaj boste in ne boste našli v Farmacia

Medtem ko je večina ameriških lekarn v drogerijah prodajajo široko paleto, ki niso povezane z zdravstvom, vključno s hrano, igrače in domače oskrbe, lekarne v Italiji so bolj omejeno. Ne boste našli prigrizki, razen kovnice in dlesni, ali čiščenje blaga ali široko paleto kozmetičnih izdelkov. Toda v večini farmacias , ki jih bodo  našli otroške igrače, brez glutena živilski izdelki, krema za sončenje, omejen izbor make-up in vrtoglavo paleto losjoni, kreme in gele, s katero bi si videti mlajši. Večina tudi prodati nekaj Made in Italy parfume in mila, ki lahko dajo lepo darila, da bi doma.