Italo hogesnelheidstreinen – een Modern & Comfortable hogesnelheidstrein in Italië

Posted on

Italo hogesnelheidstreinen - een Modern & Comfortable hogesnelheidstrein in Italië

Reizen met de trein is een van de beste manieren om Italië te zien – van de ruige Dolomieten aan het glinsterende water van de kust van Amalfi. Naast het vermijden van de stress van de rijweg rijden of urenlang rond te gaan in cirkels op zoek naar een parkeerplaats, op een trein kunt u achterover leunen en ontspannen tijdens het kijken naar de prachtige Italiaanse platteland gaan.

Trenitalia, de nationale trein, wordt gebruikt om het enige spel in de stad.

Maar sinds 2012, naar aanleiding van de afschaffing van een Italiaanse wet die monopolies, Italië heeft een andere optie: Italo hogesnelheidstreinen.

Italo is een particulier eigendom en beheer, high-speed rail bedrijf dat passagiers verbindt met ongeveer 20 steden in heel Italië. Italo treinen state-of-the-art zijn snel (met snelheden tot 360 km per uur). Het onderscheidende-bordeauxrode trein auto’s die aërodynamische, stijlvol, modern en goed ontworpen voor optimaal comfort. Speciale functies zijn onder meer grote ramen, verstelbare lederen stoelen met hoofdsteunen, tv-schermen, air-conditioning, en gratis Wi-Fi.

Sommigen zeggen dat het enthousiasme en de populariteit die Italo geniet heeft Trenitalia gedwongen om haar dienstverlening te verbeteren en upgrades ondergaan, vooral op de high-speed Frecciarossa lijn. Hieronder kijken we naar enkele voor- en nadelen van het reizen met Italo vs. Frecciarossa.

Italo vs. Frecciarossa

 • Italo : Geplande reistijd van Roma Termini (centraal station van Rome) naar Firenze Santa Maria Novella (centraal station van Florence) is 1 uur, 32 minuten. Van Termini naar Milano Centrale (Milaan centraal station) duurt 2 uur, 59 minuten non-stop of 3 uur, 30 minuten stopt.
 • Frecciarossa  (de snelste Trenitalia trein) toont de geplande reistijd van Roma Termini naar Florence Santa Maria Novella als 1 uur, 31 minuten. Van Rome Termini naar het centraal station van Milaan wordt vermeld als 2 uur, 59 minuten non-stop of 3 uur, 20 minuten met haltes.

Italo Pros

 • Italo heeft een snelle, nieuw gebouwde treinen met veel gratis voorzieningen.
 • prijzen Italo’s concurrerend zijn, en vaak goedkoper dan Frecciarossa, vooral als ze een verkoop uitvoert.
 • Italo biedt toegewijde klantenservice en loketten op stations.
 • Italo is het toevoegen van nieuwe bestemmingen de hele tijd. Met ingang van 2018 zijn routes uitgebreid naar Venetië, Padua, Milaan, Turijn, Bologna, Florence, Rome, Napels, Salerno, Ancona en Reggio Emilia dienen.
 • Onboard personeel is vriendelijk en meertalig.
 • Last-minute wijzigingen zijn toegestaan ​​in het station, online of per telefoon zonder daarvoor een extra vergoeding.

Italo Cons

 • Italo niet dienen alle steden in Italië, maar het loopt tussen de meeste van de top steden bezocht door toeristen.
 • Italo niet altijd afwijken van het centrum van de treinstations in de stadscentra, dus afhankelijk van waar u verblijft, kon maken een trein lastig te vangen.
 • Italo maakt geen verbinding met kleinere steden, terwijl Trenitalia biedt regionale en intercity naar de verste uithoeken van Italië – vanaf de bovenkant van de boot aan de hiel.
 • We hebben ervaren, en hoorde andere reizigers klagen over trage of niet-bestaand WiFi op sommige Italo treinen, hoewel gratis WiFi is een van de aanbevolen voorzieningen.

Wat kunt u verwachten Onboard Italo

Er zijn vier klassen van service beschikbaar op Italo bussen: Smart (economie), Comfort (economie met een extra kamer), Prima (eerste) en Club Executive (luxe).

Elke klasse van de dienst biedt voorzieningen zoals een ruime auto, een optionele cinema sectie met een persoonlijke touch-screen tv’s, Illy espresso, drankjes en snackautomaten, en bagagerekken voor het opslaan van uw koffers.

Er zijn stopcontacten op elke stoel om ervoor te zorgen uw mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten zijn volledig is opgeladen en klaar om te gaan.

Prima en Club Executive klassen zijn uitgerust met Poltrona Frau lederen fauteuils en voeg Fast Track privileges, welkom koffie / snack service, gratis kranten en tijdschriften, toegewijde catering op uw zitplaats, en gratis station toegang tot de clublounge.

Wat te verwachten als detraining Italo

Samen met de trein reizen perks, Italo biedt een scala aan diensten om uw hele reis een briesje te maken, samen met de veerboot, taxi en parking apps, luchthaven transfer en autoverhuurbedrijven en aanbieders.

Hoe om tickets te kopen

U kunt treinkaartjes op voorhand te kopen online , op de mobiele site, of door te bellen 060708. Op de dag van de reis, kunt u ook kaarten kopen bij het station van een van hun 9 loketten of op self-service kaartautomaten. Kortingen zijn beschikbaar voor senioren (60 jaar en ouder) en kinderen (gratis voor kinderen van 4 en onder).