Izposoja koles v Parizu: Kako uporabljati shemo Velib “mesta?

Posted on

 Izposoja koles v Parizu: Kako uporabljati shemo Velib "mesta?

Vse o shemi mestnega proračuna prijazno

Začela v letu 2007, Paris “mestno kolo shema najem, Velib” (kar pomeni približno na “kolo v svobodi”), zdaj šteje ogromno floto več kot 20.000 koles in 1800 najemnih postaj po vsem mestu. To je postal izjemno priljubljen način, da bi dobili okoli Pariza, tako z domačini in turisti, in je verjetno obrnil mesto v veliko bolj kolo prijazno mesto.

Medtem ko Velib “ima svoje slabosti (glej moje zapiske o varnosti še posebej), je lahko eden izmed lažjih načinov, da se po Parizu s kolesom, če želite, da se odreče tradicionalni najem trgovino. Prosimo, da se zavedajo, čeprav je, da ni kolo čelada najemnine na voljo s Velib ‘- sem močno priporočamo, da bi eden v kovčku, če ste za načrtovanje, da bi shema vrtinec na vaš naslednji potovanje.

Koncept: Pay and Go

Koncept Velib “je dokaj preprost: s prstom kreditno kartico na kateri koli postaji okoli kapitala (boste našli eno približno vsakih 300 metrov / 984 metrov v danem okolico), za najem koles za en dan ali teden. Boste plačati nizko pavšalno pristojbino za čim več potovanj, kot želite, čez dan ali teden. Če boste na koncu kolo za manj kot 30 minut na nekem potovanju, vam ne bomo zaračunali presegajo ravno “naročnine” pristojbine. Nimate vrniti kolo na postajo, kjer se v ponudbi it– vas prosimo, da jo odložite na vsakem “točki Velib. To je eden dokončno prijaznost do sistema v primerjavi proti najem trgovinah. Postaje samopostrežne so odprti 24 ur na dan in sedem dni na teden, kar je še ena prednost.

Vaša kreditna kartica se zaračuna depozit (trenutno 150 €, ampak to se lahko spremeni kadarkoli), da se zagotovi, da je kolo pravilno vrnil in ostalo v dobrem stanju. Prepričajte se, da ga ne pustite brez nadzora, tudi s ključavnico: tatovi imajo močna orodja v teh dneh, da rezina skozi celo težke ključavnice. Preberite več o postopku za najem, uporabo in vračanje Velib ‘kolesa na naslednji strani.

Ampak … Je to varno?

Ne bom lagal. Vožnja s kolesom v Parizu lahko stresno, in ni idealna glede varnostnih razmer. Promet je pogosto težka, pešci vedno ne upoštevajo pravila cestnega prehodov, in mesto je polno enosmerne ulice, krožišč in prometnih križišč. Jaz bi svetoval le izkušeni mestne kolesarje, da bi poskušali uporabiti kolo na cestah, in šele po posvetovanju z lokalnimi prometnih predpisov. Za tiste, ki ste vajeni, da kolesarjenje v prometu, lahko še vedno uporabljate Velib ‘, vendar sem močno priporočamo, da si glavo parkirati področja, kot so Bois de Boulogne ali Bois de Vincennes in ostati na le-kolesarske poti.

Drugo vprašanje, kot je bilo že omenjeno, je težava lahko soočajo z iskanjem čelado, ko ga uporabljate Velib “. Nekateri trdijo, da ni dokazov, da bi čelade ščitijo pred resnih poškodb ali nesreč s smrtnim izidom, vendar mnogi strokovnjaki vztrajajo na njihovo nujnost, da se zaščitite pred velike škode na cesti. Tudi če boste ostali na določeni poti, lahko še vedno pade in poškoduje glavo.

Na splošno, Velib ‘je lahko odličen način, da bi dobili okoli mesta za tiste, ki imajo nekaj izkušenj z urbano kolesarjenje. To je dokaj varen, dokler se seznanijo s prometnimi pravili, in ne domneva, da zato, ker imate pravico do poti, avtomobili, pešci in drugi kolesarji bo spoštoval. Vozi obrambno in alertly.

Kako uporabljati stroji Velib ‘: Prijava, plačilni in Vračanje Bikes

Uporaba Vélib ‘lahko zdi malo zapleteno na prvi, ko pa si dal, da poskusite, da bi počutili lažje in lažje.

Kako Najem in Pay

Če ste kratkoročno uporabnik, lahko najamete Velib ‘kolo za dan ali teden. Potrebovali boste kreditno kartico pustiti polog na kolesu. Boste plačali pavšalno pristojbino za en dan ali teden ( glej trenutne cene tukaj ), za čim več potovanj, kot bi si želeli v tem obdobju. Če uporabljate kolo za manj kot 30 minut na katerokoli izmed teh potovanj, vam ne bomo zaračunali presegajo pavšalne takse, če pa ste vzeli kolo ven za daljša potovanja, boste imele primarne dodatnih stroškov. Vaš depozit bo samodejno ponovno nakazana na vaš račun.

Korak za korakom navodila dobili svoje kolo:

  • Poišči postajo Velib ‘
  • Sledite navodilom na stroju samopostrežnih: izberite kolo in vpišite številko kolo po vaši izbiri.
  • Počakajte, da vidite zeleno luč, nato odstranite kolo.
  • Opomba: Zdaj lahko plačajo vnaprej spletu

Če želite kupiti dolgoročno naročnino, si oglejte to stran .

Vračanje na kolo

Ko končate s kolesom, ga vrne na nobeno “postaje Velib po mestu. Oni so odprti 24 ur na dan.

  • Potisnite kolo posnetek, kolikor jih lahko v kolo pošti. Če ste to storili pravilno, boste videli oranžno svetlobo, ki mu sledi zelene svetlobe in dva piskajoči zvoki. To vam omogoča, da vedo, da ste uspešno zaklenili in se vrnil na kolo.
  • Natisniti potrdilo iz postaje, tako da boste imeli dokaz, da je bilo kolo vrnili. Vaš depozit bo ponovno knjiži nazaj na vašo kreditno kartico.

Za več informacij o tem, kako uporabljati Velib “in za podatke, kot so značilnosti kolesarskih in varnostnih priporočil, si oglejte uradno spletno stran .

Končna Misli: Najboljši čas za uporabo Velib “

Eno vprašanje, ki ste morda je časovno: ko so najbolj kolesa verjetno, da bo na voljo? Med tednom, boste morda želeli, da bi se izognili uporabi Velib ‘v konicah dnevnih urah zjutraj in pozno popoldne (približno 7-10 ure in 5-7: 30 ure), saj je večina koles verjetno, da jih je treba sprejeti. Ob koncu tedna, zgodaj zjutraj in kasneje v večernih urah je lahko idealna za vožnjo. V času prometnih konic dnevnih urah, je morda težje najti kolo.