Skip to main content

Jak zjistit, zda potřebujete ve Velké Británii Visa

 Potřebujete vízum pro Spojené království?
Potřebujete vízum ve vašem pasu ke vstupu do Spojeného království? Se všemi stávající imigrační obavy a Brexit rýsuje pro Británii v budoucnosti nepříliš dálky, nechcete dělat žádné chyby, které by mohly dostat vás poslal balení než jste dokonce nastavit nohu na britské půdě. Nepropadejte panice. Není to tak těžké, pokud víte, co je třeba udělat předem.

Ať už potřebujete vízum pro Spojené království závisí na tom, odkud jste a proč jste se blíží. Zde jsou fakta jsou ze září 2018.

turistická víza

Pokud jste občanem Spojených států, Kanady nebo Austrálie, nebo žijí legálně v těch zemích, nemusíte žádat o turistické vízum před vstupem do Spojeného království. Víza, obvykle po dobu návštěvy až na šest měsíců, jsou poskytovány na vstupu, když předložit pas, tak dlouho, jak uspokojit imigračního úředníka, že účel vaší návštěvy se setká UK Immigration Rules.

Neexistuje žádný poplatek za tento typ víz udělených na vstupu.

Stejná pravidla platí pro občany nejvíce, ale ne všichni, Jižní Ameriky a Karibiku, stejně jako v Japonsku.

Pokud máte záznam v trestním rejstříku, nebo jste byl odepřen vstup do Velké Británie předtím, je to asi dobrý nápad požádat o udělení víza, než se objevíš k letišti nebo v přístavu vstupu, jen pro jistotu.

studentské vízum

Pokud máte v plánu studovat po dobu až šesti měsíců, budete muset platit předem za krátkodobé studijní víza. V roce 2018, toto vízum stojí 97 £ pro krátkodobou kurzu pro až šest měsíců a 186 £ po dobu 11 měsíců, pokud užíváte anglický jazykový kurz.

Pokud jste 16 let nebo starší a užíváte univerzitní kurz nebo delší studijní kurz, budete muset požádat o Tier 4 Generál Student Visa  pomocí bodového systému ve Velké Británii. Toto vízum stojí 348 £ (v roce 2018). Budete také muset zaplatit Healthcare Příplatek (£ 150 za rok studia) při použití. Různá pravidla platí pro dítě studijních víz a víz pro studenty s rodinným příslušníkům.

Více informací o způsobilosti a pravidlech pro studentské vízum.

pracovní Víza

Pravidla, která platí pro pracovní víza, závisí na tom, jaký druh práce, kterou bude dělat, svou roli ve vaší organizaci, a jak dlouho budete pracovat ve Velké Británii. Přijedete-li ze země Commonwealthu a nejméně jeden z vašich prarodičů byl občanem Spojeného království, můžete mít nárok na UK Ancestry Visa, která je dobrá po dobu pěti let. Zdravotnická Příplatek je účtován lidí, kteří přicházejí do Británie pracovat.

Dozvědět více o pracovní víza.

Ostatní speciální Víza

Budete potřebovat speciální víza, pokud:

  • Se připojujete člena rodiny, který je občanem Spojeného království nebo kdo se trvale usadil ve Velké Británii, na delší pobyt.
  • Jsou na cestě do Velké Británie, aby se oženil.

Lidé, kteří nepotřebují víza pro Spojené království

Pokud jste občanem země, která je členem Evropské unie (EU) , The Evropského hospodářského prostoru (EHP) , nebo ve Švýcarsku, nepotřebujete vízum k návštěvě, žít nebo pracovat ve Velké Británii. Ale to se brzy změní (viz schéma EU o vyrovnání, viz níže) Budete muset nosit pas nebo evropský průkaz totožnosti. Přijedete-li do Velké Británie jako diplomat nebo na oficiální vládní podnikání ve vaší zemi nebudete potřebovat vízum. Rodinní příslušníci, že spojení nebo s vámi cestují, pravděpodobně bude potřebovat jeden ačkoli.

Dopad Brexit

Jak září 2018, vízová pravidla, která platí pro občany EU a EHP se nezměnil, ale je pravděpodobné, změnit nebo upravit v roce 2018. Přečtěte si informace o systému EU pro vypořádání

Schéma EU Vyrovnání

Pokud žijete ve Velké Británii jako občan EU a chtějí zůstat na neurčito, je třeba požádat o trvalému pobytu, aby mohli i nadále jako obvykle po Brexit.

Aby zůstala po prosinci 2020, budete muset požádat o ustálenou nebo pre-usadil stavu . Program pro aplikování bude plně otevřen v březnu 2019 a bude ave uplatnit nejpozději do 30. června 2021.

Můžete se přihlásit do e-mailových aktualizací zjistit, kdy se otevře registrace programu.

Postavení Settlement Režim má (od září 2018) nebylo rozhodnuto pro občany Norska, Švýcarska, Islandu a Lichtenštejnska.

Občané Irska a jejich rodinní příslušníci mají povolení k pobytu ve Spojeném království na dobu neurčitou a není třeba žádat o vyrovnání.

Zdravotnická Doplatek
V dubnu 2015, britská vláda zavedla nová pravidla, aby se zabránilo zdravotních turistů přijíždějících do Velké Británie využít bezplatné National Health Service (NHS). Pokud jsou na cestě k dlouhodobé studii nebo k práci, která je součástí vašeho procesu žádosti o udělení víza je úhrada zdravotní příplatek. Poplatek se vztahuje na každý rok svého pobytu ve Velké Británii. Ačkoliv se to může zdát drahé, je to mnohem levnější než soukromé zdravotní pojištění za stejné období, a to vám umožní používat NHS stejně jako britští občané a obyvatelé mohou použít.

Má ve Velké Británii Visa Give Me přístup ke zbytku Evropy?

Ne to není. Většině zemí EU, společně se zeměmi mimo EU, které jsou členy EHP, jsou členy smlouvy, která zavádí schengenského prostoru. (Schengen je město v Lucembursku, kde byla smlouva podepsána.)

V rámci schengenské hranice, návštěvníci s schengenské vízum, mohou volně cestovat z jedné země do druhé, a to bez hraničních kontrol. Spojené království a Irsko odhlásil z této části schengenského smlouvy. Takže pokud jste na návštěvě buď budete potřebovat samostatný schengenského víza cestovat do Evropy a na Islandu, stejně jako víza ve Velké Británii.

Zkontrolujte, zda zde Úplný seznam zemí, v současné době v rámci schengenského prostoru.

Jak mohu zjistit více

Pokud si stále nejste jisti, zda budete potřebovat vízum, návštěva velmi šikovný on-line dotazník, ve Velké Británii Potřebuji UK Visa . Je to krok za krokem dotazník, který vás dovede k definitivní odpovědi na vízových podmínek pro občany své země a druhy víz, které jsou k dispozici.

Pokud tomu tak ukázat, že budete potřebovat, měli byste povolit alespoň tři měsíce v případě aplikace, které mají být zpracovány. Můžete požádat, a obvykle zaplatí, víza online na Visa4UK . Ty musí být mimo území Spojeného království, když platí. Případně můžete požádat o vízum u britského žádostí o víza centru ve své zemi.

You may also like