Javnega transporta v Parizu: Mastering Metro, Bus & RER sistem

Posted on

Javnega transporta v Parizu: Mastering Metro, Bus & RER sistem

Eden izmed najboljših svetovnih (in najbolj razburja) sistemov javnega prevoza

Paris se ponaša z eno od svetovnih najbolj varnih in najbolj učinkovitih sistemov javnega prevoza. Vlaki, ki običajno pridejo pravočasno; avtobusi so dobro opremljene in čist, in primestne express ( “RER”) vlaki storitev mestnih najpomembnejših postaj v rekordnem času. Kaj je ne bi radi?

Prvič, Slabosti

No, za tiste, ki so že imeli užitek jahanje na pariški metro ali ob avtobus v mestu luči, veste, da obstaja veliko potencialno Revoltirati in unnerve udobno. Za eno stvar, Parižani Izogibati avtomobile toliko, da so vlaki in avtobusi bolj pogosto kot ne overcrowded– in Pariz pa top turistična destinacija na svetu ne pomaga zadev.

Na drugi strani pa je večina proge Pariz podzemne železnice nimajo klimatske conditioning– pozitivni z ekološkega vidika, vendar pazi za tiste poletne steambaths (in nataknjen potnikov). Za gripe le malo dlje, Paris javnega prevoza je tudi notoričen manjka, ko gre za dostopnost za invalidne obiskovalce. Gymrats se bo veselil v neskončnih predorov in stopnice, da je kača skozi pariškega podzemlja, vendar po dnevu, ko obiščete mesto, lahko pomanjkanje dvigal in tekočih stopnic v nekaterih postajah se pravi glavobol.

Sedaj je Upsides:

Dobra novica? Pariški mestni Vlada je javni prevoz zelo resno, in vsako leto je velik kos proračuna rezerviran za izboljšanje prometa in potnikov razmere v Pariz vlaki, avtobusi in tramvaji. V prihodnjih letih lahko pričakujemo Paris javnega prevoza, da postane bolj učinkovit, dostopen in udoben. Veliko novih postaj so tudi dodali, tako da je lažje kot kdajkoli prej, da bi dobili okrog.

Če ste malo jih metro prestrašijo, ne bojte se: ta vodnik vam bo z vsemi nasveti in triki, ki jih potrebujete, da bi uporabili Paris javnega prevoza z lahkoto. Klikajte za več.

Nasveti za vožnjo metro, avtobus ali tramvaj sistem z lahkoto

Sistem podzemne železnice v Parizu je relativno enostavno navaditi, če ste prišli oboroženi s pravimi informacijami. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali krmariti Paris javnega prevoza, kot so lokalni (in se izognili nepotrebnemu frustracije in klavstrofobiji).

 • Dobili dostojno zemljevid podzemne železnice . Ti so na voljo brezplačno na katerem koli metro informacijski stojnici, in jih lahko prenesete tudi na spletu . Ni uporabe hitela po podzemni poskuša najti svojo pot. Zemljevid bo naredil trik.
 • Marajo nosi zemljevide okoli? Nekateri veliko brezplačne aplikacije so sedaj na voljo za vaš pametni telefon, iPhone ali tabličnega računalnika. Uporabil sem različne in ti vsi delajo dobro, vendar sem še posebej priporočam lastno aplikacijo prevozno podjetje RATP je, si jih lahko naložite na pametne telefone Play. Če imate takšno napravo, sem močno priporočamo pridobivanje oboroženi z dobro aplikacijo pred potovanjem.
 • Izogibajte se vožnje z metrojem ali RER (izraziti vlakov) na uro hitenja (8: 00-10: 00 uro zjutraj; 5: 00-8: 00 pm). V teh časih, se odločijo, da peš ali z avtobusom. Ena beseda opozorilo, čeprav: nekatere avtobusne linije so preplavili tudi v teh urah.
 • Podzemne linije 1, 2, 4, 11, 12 in 13 so na splošno najbolj prenatrpani proge , zlasti na konico. Avtobusne linije 38, 28, 68 in 62 so med najbolj cramped– pa so tudi storitev veliko mestnih večini osrednjih področij.
 • Metro linije 6 in 2 teči nadzemni veliko poti, včasih ponuja izjemen pogled na mesto . Line 6 ponuja čudovit razgled na Eifflov stolp v bližini postaje Bir-Hakeim. Iz linije 2, lahko manj presenetljiv pogled na Sacre Coeur videli.
 • Naučite se voziti RER, če je smiselno . Številni obiskovalci Pariz nikoli drznil sprejeti pariških pet višje hitrosti vlakih, RER linije A, B, C, D in E, ki jih lahko dobite do cilja veliko hitreje, saj se ustavi na veliko manj postankov kot Metro. Glavni vozlišče za odhodne in dohodne RER vlaki je postaja Châtelet-Les Halles. Drugi večji vozlišča vključujejo Gare du Nord, St Michel / Notre Dame, in Gare de Lyon.The RER, ki se vodijo po različnih (javnih) podjetja kot pariške podzemne železnice, je lahko malce zapleteno na prvi, ampak čas pridobil Na splošno je vredno. To traja približno 20 minut, da se iz Denfert-Rochereau v Južni Pariz Gare du Nord na severu. Enako pot z metrojem pogosto bi dodali vsaj deset minut.
 • Razmislite o nakupu Paris visite Pass.  Kot je podrobno I v moji popolni vodnik za glavo, je morda vredno svojega časa za nakup tega posebno vstopnico, ki vam omogoča, da prosto vožnjo na metro, RER in avtobusov ter omogoča vstop v številnih priljubljenih pariških znamenitosti. Če nameravate na hitting nekaj večjih muzejev in spomenikov na vaši poti, da je vredno razmisliti.

Kje kupiti Paris Metro, RER, avtobus, tramvaj Vstopnice?

Vstopnice in vozovnice je mogoče kupiti na vsakem metro, RER ali tramvajske postaje, in pri vkrcanju avtobusi. Prav tako so na voljo na Pariz Turističnih informacijskih centrih po vsem mestu, in se včasih najdemo v kioskih ali TABACS (tobačni prodajalci).

Nekaj, da v mislih: ob nakupu vstopnic iz avtomatskega distributerja na postaji podzemne železnice ali RER, so le debetne kartice in kovance, priznano v nekaterih stations– če imate le račune boste morda morali kupiti vstopnice od prodajalca na “Vente “(Prodaja) mizo. Podobno je pri vkrcanju Paris avtobusi, boste morali natančno sprememb. Ne pozabite, da je vaš metro vozovnic običajno ne omogoča prenose do avtobusa; boste morali plačati za prenos, ki ga prosi voznika avtobusa. Povejte vozniku svojega cilja, ko se vkrcajo, da on ali ona lahko zaračuna pravilno fare. Če nameravate uporabiti avtobus pogosto kupujejo “zvezka” (paketni) vnaprej od postaje podzemne železnice.

Prav tako morate vedeti, da na metro postaje s kabinami z oznako “informacije”, vstopnice se prodajajo izključno prek avtomatov samopostrežnih; osebje za okna so tam samo za odgovore na vprašanja, in zagotoviti informacije o seznamih, poti, itd Automated stroji vozovnic prodajnih se skril v celoti nadomestiti tradicionalni sistem v naslednjih nekaj letih. Koristno namig: lahko spremenite jezik vmesnika avtomatov za vozovnice samopostrežnih v angleščino. To naj bi bilo lažje najti vozovnice / s, kar potrebujete, je kljub slovesu stroje “za to, da je malo manj kot uporabniku prijazen.

Paris Metro Vstopnice in Izkaznice – Kakšne vrste Če ga kupiš?

Odvisno od dolžine bivanja, koliko boste uporabljali javni prevoz, in če ste načrt za enodnevne izlete v kraje, kot so Chateau de Versailles ali Disneyland Paris, boste morali izbrati med posameznimi metro vozovnic ali v enem od številnih prelazov . Spodaj je potek vaše možnosti.

Pomembno: Nikoli ne kupujejo vstopnic od ponudnikov na ulici ali gibale okoli vhodu postaj; Te vstopnice se lahko ponarejeni in vas lahko stane kasneje glob in / ali dodatnega časa in denarja.

Standardni “+ T” Metro Vstopnice

Dobro za: One metro, RER, avtobusom ali tramvajskih vožnjo v Pariz (cone 1-2 samo), vključno s prenosom. Lahko prenese od Metro do RER, vendar morate uporabiti drugo vstopnico za prenos med Metro / RER in avtobuse ali tramvajskih progah. V RER, boste morali svojo vstopnico za izhod iz postaje. Vedno imejte vozovnico v roki.

Upoštevajte, da so potrebne posebne vozovnice za avtobuse in vlake, ki potujejo v in iz Pariza letališč.
Oglejte si Pariz Airport Ground Transport za več podrobnosti.

Nakup če:  si bivanje za kratek čas in bo uporabljal javni prevoz zmerno. Vi ne nameravajo enodnevne izlete.

Trenutne cene Standardna Metro vstopnic (lahko kadarkoli spremenijo):

 • 1 vstopnica: 1,90 €
 • 10 vstopnic (polna cena): € 14.70
 • 10 vstopnic (znižana cena za otroke, mlajše od 10): € 7,45

Pariška Visite Pass

 • Dobro za: neomejeno potovanje v Parizu (Metro, RER, avtobus, tramvaj in regionalnih SNCF vlakov) in večji pariški regiji, za 1-5 dni. Nudi tudi posebne ponudbe na izbranih muzejev, znamenitosti in restavracije. Izberite, če: Želite obširno potujejo po pariški regiji. Izberite kartico cona 1-5 videti Versailles ali Disneyland Pariz in 1-8 za večjo pokritost.

Dnevni in Tedenski prestane:

Dobro za:  neomejeno potovanje v in okoli Pariza, minus za posladek

 • En dan akcije ( “Mobilis”): € 7.50 do € 17.80, odvisno od števila območij, kar potrebujete za potovanje po
 • Tedenski akcije: Približno € 20- € 45 evrov, odvisno od števila con
 • Dobro za: Podobno kot Paris visite glavo, minus posebne ponudbe.

Kako Oriented z metrojem: Lines, poti in čas

Metro Lines Explained

Pariški metro ima skupno 16 linij prepoznavnih po številu, barvo in ob koncu-line imen.

Za primer je, vrstica 4 magenta , trenutno ima 27 postaj, in se imenuje “Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge”, ker poteka od postaje Mairie de Montrouge južno od mesta do Porte de Clignancourt na severu.

V skladu s tem je treba vedno najprej ugotoviti, v katero smer morate iti glede na končne točke postavo je. Če ste na Chatelet in priti do Odeon, bi si poglej na zemljevid in videli, da se Odeon nahaja južno od Chatelet, proti Porte d’Orléans.

To je pomembno zato, ker ko si vzamete metro v eno smer, to je nemogoče spremeniti smeri ne da bi zaprli Obrt in bo še enkrat. To postane drago napako, če imate posamezne vstopnice, namesto tedensko ali mesečno vozovnico. Poleg tega so nekatere linije (predvsem linije 7 in 13) vilice v različnih smereh, na ključnih točkah, zato poskrbite, da preverite svoj cilj, preden bo na enem od teh vlakov natančno, kar zagotavlja, da je vlak ste vkrcanje gre za vaše postaje.

Ure

V normalnih obratovalnih časih, metro teče pon-čet. in ne od 5:30 do 1:15 ure, in pe-sob. od 5:30 do 2:15 ure Isti poznih storitve vodijo tudi noč pred praznik.

Da bi zagotovili ste ujeti zadnji vlak, bi morali na splošno cilj prispejo na postaji cca. 30 minut pred zaprtjem kot končni vlaki odstopiti ob različnih časih, odvisno od postaje.

Major Metro Lines

 • Linija 1 (La Défense / Château de Vincennes): Postanki vključujejo Louvre, Elizejskih poljan, Châtelet, Bastille.
 • Linija 2 (Porte Dauphine / Nation): Postanki vključujejo Anvers (Sacre Coeur), Gare du Nord, Champs-Elysées, Père-Lachaise
 • Vrstica 3 (Pont de Levallois – Becon / Gallieni): Postanki vključujejo St. Lazare, République, Pere-Lachaise
 • Linija 4 (Porte de Clignancourt / Mairie de Montrouge): zapora vključujejo Chatelet, St. Michel, Montparnasse.
 • Linija 5 (Bobigny – Pablo Picasso / Place d’Italie): Postanki vključujejo Gare d’Austerlitz, Bastille, Place d’Italie
 • Line 6 (Charles de Gaulle-Etoile / Nation): Postanki vključujejo Eifflov stolp, Montparnasse, Elizejskih poljan.
 • Line 7 (La Courneuve – 8 Mai 1945 / Mairie d’Ivry in Villejuif – Louis Aragon): Postanki vključujejo Place d’Italie, Louvre, Opera. Poskrbite, da preverite svoj cilj po južni osi, kot je ta vrstica vilice off na dva dela.
 • Linija 8 (Balard / Creteil): Central postanki vključujejo Invalides, opera, Bastille
 • Line 9 (Pont de Sèvres / Mairie de Montreuil): Postanki vključujejo République in dirk Magasins
 • Linija 10 (Gare d’Austerlitz / Boulogne-Pont de Saint-Cloud): Postanki vključujejo Sorbonne in železniške postaje Gare d’Austerlitz.
 • Linija 11 (Châtelet / Mairie des Lilas): Postanki vključujejo Châtelet in République.
 • Linija 12 (Aubervillers-Front Populaire / Mairie d’Issy): Postanki vključujejo Abbesses (Montmartre), Grands Magasins, Montparnasse
 • Linija 13 (Saint-Denis – Univerza / Asnières-Gennevilliers-Les Courtilles / Châtillon-Montrouge 🙂 zapora vključujejo Invalides, St. Lazare. Poskrbite, da preverite svoj cilj natančno kot ti vlaki vilice off v več smereh.
 • Linija 14 (Saint-Lazare / Olympiades): Postanki vključujejo Châtelet, Gare de Lyon, narodne knjižnice in železniško postajo Saint-Lazare.

Povezovanje s RER (vlakih)

Mnogi turisti našli RER, pariško sistem vlaku, ki je tehnično ločen od podzemne železnice, vendar se poveže na več točkah, zmedeno. Če morate it– uporabo in je običajno potrebno, ko potujejo v in iz Pariza letališčih ali ob enodnevne izlete (na primer za Disneyland v Parizu ali versajski palači) le poskrbite, da boste najprej dobili občutek, kako ti vlaki delo skupaj s podzemno železnico, ki ga pomaknete na naslednjo stran.

Pariška RER: Lines, poti in čas

RER, Paris “sistem za vlake dnevnih migracij, je sestavljen iz petih hitrih vlakov, ki potujejo v Pariz in večje regije (v nasprotju s podzemno železnico, ki ustavlja samo zunaj meja mesta).

Tako kot metro, RER linije so prepoznavne črke in ob koncu-line imen . Vendar pa je RER je bolj zapletena, kot metro, ker vsaka vrstica vdre v različnih smereh, na določeni točki, kar omogoča enostavno priti izgubljenih (in odpadkov sredstev in časa), če ste skok na napačnem vlaku. Da bi se izognili presenečenj, preverite smer natančno pred vkrcanjem in uporabljati načrt poti vlakov, ki se nahajajo v RER postaje, da boste lažje orientirali. Če ste v dvomih, prosite za pomoč. Če imate pametni telefon ali tablični računalnik, razmislite o namestitvi Paris Metro / RER aplikacijo. Mnogi so brezplačni in so zelo priročno, da imajo, tako da lahko krmarite kaj tudi domačini pogosto menijo, da je zmedeno sistem.

Drug rafiniran točka v vožnji RER je pridobivanje voznine naravnost . RER zajema 8 con v regiji v Parizu, in če potujete dlje od vašega vozovnico ali vozovnico omogoča, ste lahko kaznovani. Poskrbite, da vaš metro vozovnico ali akcije zajema območja, ki jih potrebujete za destinacijo, in še enkrat preverite svojega cilja, je območje z sredstvom vozovnice, če je potrebno pred vkrcanjem.

Ne pozabite, da boste morali za ohranitev svoje vozovnice, da bi izhod večino RER postaje.

RER ure

RER ur razlikujejo, vendar v povprečju vlaki vozijo od 5:15 zjutraj do polnoči ali 12:30 Za poti in ure, se posvetujte s poti-finder stran RATP.

Razčlenitev RER Lines

 • Line A: Paris vozlišča so Chatelet-les-Halles in Gare de Lyon. Ta linija poteka proti zahodu do La Défense in St. Germain en Laye; vzhodno do Marne la Vallée (Disneyland Pariz)
 • Linija B: Vozlišča na Gare du Nord, Chatelet, in St Michel. Ta linija poteka severno Charles de Gaulle letališča in južno do letališča Orly (preko Orlyval vlak).
 • Line C: Vozlišča na St. Michel in Eifflovega stolpa. Gre v Versaillesu jugozahodu in tudi storitve severozahodno pariška predmestja.
 • Line D: Vozlišča na Chatelet, Gare du Nord in Gare de Lyon. Storitve severno in južno predmestje.
 • Line E: center na Gare du Nord. Ta vrstica storitve vzhodna predmestja.

Paris Avtobusi – Lines, poti in čas

Ob obisku Pariz, poskuša ugotoviti, kako uporabljati avtobuse, da se po mestu lahko zdi kot izziv. Vendar avtobus lahko tako bolj slikovit in manj klavstrofobično, kot je podzemna železnica ali RER. Ob časa, da se navadim s čistimi in prijetnih mestnih avtobusov lahko poplačala. S skupno 59 linij, ki delujejo, lahko dobite skoraj kjerkoli bo metro you– sprejeti in pogosto več različnih destinacij.

Travel Nasvet: Če ste onemogočili ali starejši potnik, ki jih lahko najdete z avtobusom veliko lažje: Najbolj so zdaj opremljeni z rampe, za razliko od podzemne železnice, ki je še vedno zelo neprimerni, ko gre za dostopnost.

Črte in zapora

Avtobusna postajališča se nahajajo po vsem mestu in bolj pogosto kot ne, so vozlišča za več različnih linij. V zadnjem času je bilo večina avtobusnih postajališč opremljena z elektronskimi informacijskimi sistemi, ki vam povedo, kdaj pričakujejo naslednji avtobus. Neighborhood zemljevidi in avtobusne proge, so prikazane tudi na večini postaj, kot tudi na pariških turističnih informacijskih centrih.

Paris avtobusi so označeni z dvojnimi številkami in imenom koncu vrstice z oznako na sprednji strani. Lahko uporabite T + metro vozovnic ali tedenske in mesečne vozovnice za vožnjo z avtobusom, ampak če ste že uporabljali eno vozovnico za podzemno železnico, ki jih ni mogoče prenesti na avtobusu. Lahko pa se prenese med dvema avtobusov brez dodatnih stroškov zagotavljanja to storite v 90 minutah po vkrcanju prvi. voznika zahteva, da žig ( “valider”) vozovnico, ko se vkrca na prvi avtobus.

Uporaba Avtobusi za ogled mesta?

Nekatere avtobusne proge, so še posebej slikovit in je lahko poceni alternativa Pariz avtobusom.

 • Linija 38 poteka od severa proti jugu skozi središče mesta in ponuja nepozabne poglede Latinski četrti, reke Sene, ali katedrale Notre Dame.
 • Line 68 ponuja vantage v Musee d’Orsay, Saint-Germain-des-Pres, Seni, muzeja Louvre, in opere Garnier.
 • Linija 28 ponuja lep razgled na Ecole Militaire, skupščino Nationale, reke Sene, Grand Palais, in Elizejskih poljan.
 • Linija 96 vije skozi najlepših krajev na desnem bregu, vključno Hotel de Ville, srednjeveški Marais soseski, in trendy Bastille.

Bus ure

Ure precej razlikujejo, vendar glavnih progah teči okoli 5:30 ure zjutraj do polnoči. Nočni avtobusi teči skozi noč (glej spodaj).

Na poti in časa , se posvetujte z RATP pot-finder stran

Bus Lines in poti

Interaktivni Pariz Bus Zemljevid

Paris Nočni avtobus (Noctilien)

Nočne sove veselil leta 2006, ko je v Parizu odprl nov nočni bus sistem po vsem mestu in predmestjih, kar žuranje pozno veliko manj boleče. Avtobusi vozijo iz večine mestih po mestu v presledkih 15-30 minut.
Najdi nightbus poti

Pariška Tramway – Lines, poti in čas

21. stoletja Revival

Pariz je imel tramvaj v 19. stoletju, ki je bila kasneje razstaviti in nadomesti z metrojem. Ampak ima oteklino mesto prebivalstva in potreba za povezavo Pariz s svojimi predmestji vodila k oživitvi tramvaja v mestu luči. Z eno samo linijo, T3 tramvaj, ki teče v pariških mestnih meja, je pokritost še vedno omejen in se nanaša predvsem na jug Pariz, vendar tramvajem pa naj bi se v prihodnjih letih.

Lahko vozi tramvaj s pomočjo rednih metro vozovnice in vozovnice.
(Glejte “Paris Metro Vstopnice in poteka” stran za več informacij)

Pri poti na pariški tramvaja, se posvetujte z RATP pot-finder stran .

T3 Tramway Line

Tramvaj linija T3 ima postanke v pariškem 13., 14., in 15. okrožjih, in se poveže na jugovzhodu predmestju.
Tramvaj se ustavi na naslednjih glavnih postaj (z nekaterimi podzemne povezave 🙂

 • Porte de la Chapelle (poveže M linije 12)
 • Porte d’Ivry (poveže M Line 7)
 • Porte de Choisy (poveže M Line 7)
 • Porte d’Italie (poveže M Line 7)
 • Poterne des Peupliers
 • Stade Charlety
 • Cité Université (poveže z linijo RER B)
 • Montsouris (Parc Montsouris zavorna)
 • Porte d’Orleans (poveže M Line 4)
 • Jean Moulin
 • Didot
 • Porte de Vanves (poveže M Line 13)
 • Brancion
 • Georges Brassens
 • Porte de Versailles (Pariz Convention Center); poveže M Line 12
 • Desnouettes
 • Balard (poveže M Line 8)
 • Pont de Garigliano (poveže z RER C vrstico)