Je Paris varen za turiste? Nasveti in informacije za obiskovalce

Posted on

Je Paris varen za turiste?  Nasveti in informacije za obiskovalce

Po uničujoče teroristične napade v Parizu, Bruslju, Nici in Berlinu, mnogi potencialni obiskovalci francoski prestolnici se sprašujejo, ali je to res varna za obisk Pariza.

Obiskovalci mesta morajo vedno obveščeni o aktualnih varnostnih nasvetov in vedeti podrobnosti o prevozu, storitve in vse zaprtja v mestu.

Uradne Varnostni napotki v veljavi

Po 2015 temeljito 2017 terorističnih napadov v Evropi, veliko angleško govorečih državah izda potne opozorila svoje državljane prosi, da bodite izredno previdni in budnost.

Niso pa odsvetuje potovanja v Franciji.

Ameriška ambasada  v Parizu izdala  Stopnja 2 Travel svetovalni  maja 2018. Svetovalne države, v delu,

“Vaja povečano previdnost v Franciji zaradi  terorizma . Teroristične skupine naprej ubral morebitne napade v Franciji. Teroristi lahko napadejo z malo ali brez opozorila, ciljanje turističnih lokacij, transportnih vozlišč, trge / nakupovalna središča, lokalne vladne ustanove, hotele, klube, restavracije, krajev čaščenja, parkih, večjih športnih in kulturnih prireditev, izobraževalnih ustanov, na letališčih in drugih javnih mestih. “

Kanadska ambasada izdala  svetovalni  naslednje napadih v Parizu, ki je še vedno tok v letu 2018, ki poziva k njihovi državljani “izvaja visoko stopnjo previdnosti zaradi trenutne povišani grožnjo terorizma.” Avstralski Veleposlaništvo je izdala podobne opozorila , kot  je Združeno kraljestvo veleposlaništvo .

Razumevanje varnostni napotki

Združene države izdaja dve vrsti nasvete: “. Travel opozorilo”, da “Travel Opozorilo” in Čeprav je besedilo morda malo zmedeno, The “Travel Opozorilo” je pravzaprav bolj resna od obeh in kaže, da je treba vzpostaviti, ko je država tako nestabilen, da lahko potovanje aktivno nevarno.

V danem trenutku, več deset stalno nestabilne in nevarne države, se lahko na seznamu. Obstaja splošno  “Worldwide Pozor”  v veljavi od julija 2018.

Ko je po svetu Pozor vzpostaviti, nasvet iz State Departmenta, je, da “so državljani ZDA močno spodbuja, da ohranijo visoko stopnjo budnosti in dobro prakso zavedanja o razmerah.”

Manj resni “Travel Alert” se ponavadi izdajajo v odgovor na določen dogodek ali stanje, kot je neurje, načrtovanih protestov, potencialno spornih volitvah, celo športnih dogodkov z zgodovino ustvarjanja nasilne izbruhe med oboževalci.

Ponavadi je pet ali šest držav iz različnih razlogov. Če je pričakovana težava v kateri koli državi, bi to najverjetneje ustvarila “Travel opozorilo,” običajno relativno kratkem času.

Razumevanje opozorila je bolj zapleteno, saj lahko nekatere novice storitve, blogerji, ali socialne medijev slišal za “Travel Alert” ali “Travel Advisory” in ga preoblikovati kot “Travel Opozorilo”, ko jo omenil. Torej ne prevzemajo vaše potovanje je v nevarnosti, dokler ne preverite podatke neposredno z ministrstva.

Ali je varno, da obisk Pariz letos?

Nobena od teh nasvetov je na ravni, s pozivom državljanom, da se prepreči potovanje v Francijo. Obstajajo razlogi za potnike in načinov za povečanje vaše varnosti, ko ste na poti.

US Department of State poziva državljane, vpisati v  Smart Traveler Vpis program  (STEP), da kar pomaga veleposlaništvo vas opozori, v času težavah. STEP je brezplačna storitev, ki omogoča državljanom in državljanom, ki potujejo, in živijo v tujini vpisati svoje potovanje z najbližje ameriškega veleposlaništva ali konzulata ZDA.

Program pomaga tudi družinske člane v kontakt z vami med potovanjem ne bi smelo biti nujno.

Konvencija in Obiskovalcev predsedstva Paris nudi koristne  informacije o varnosti  za obiskovalce. Če ste v Parizu, upoštevati vsa varnostna opozorila ki jih organi lahko izdajo na pismo, in ostati zaveda in pozorni. Francoska spletna Turizem ponuja posodobitve in pojasnila o varnostnih ukrepih.

Francija je precej okrepilo varnost od napadov, mobilizacijo več kot 115.000 policijsko in vojaško osebje za zaščito Pariz in preostali del francoskega ozemlja. Kljub temu, da je do obiskovalca bi šli v korak z novicami in prebere podatke, ki jih je US Department of State, pa tudi francoske in pariških turističnih območij. In, če vemo, da morate hraniti zavedati med potovanjem naredi neprijetno in živčni o potovanju, morda to ni najboljši čas za obisk mest v Evropi, kot so Pariz.