Jim Thompson Casa Bangkok: Ghidul complet

Posted on

Povestea lui Jim Thompson și Cum de a vizita Muzeul Popular în Bangkok

Jim Thompson Casa Bangkok: Ghidul complet
Construit în 1959, Thompson Casa Jim în Bangkok este o pașnică, jumătate de acri răgaz în cea mai aglomerată parte a orașului pentru turiști.

Locația pentru muzeu este perfect: este o evadare convenabilă literalmente în jurul valorii de colț de numeroasele megamalls din zonă – perfect pentru atunci când acele mulțimile au început să nervii destrăma și răbdare. Jim Thompson Casa servește ca o oază de artă și cultură pentru călătorii cu suprasarcină accidentală de vânzare cu amănuntul. Terenurile amenajate și grădină liniștită sunt în contrast puternic cu inima agitat Bangkok.

Povestea lui Jim Thompson

Jim Thompson a fost un antreprenor american creditat cu repararea industria de mătase thailandeză. Asta nu sună atât de interesant, dar povestea lui ar putea fi unul direct de la Hollywood. Dispariția misterioasă a unui milionar de profil înalt, uciderea surorii sale, CIA-implicarea ce mai ai nevoie? Teoriile conspirației abundă, dar ca de încă, misterul dispariției lui Jim Thompson în 1967 rămâne nerezolvată.

După ce a început cariera ca un arhitect, Thompson renuntat si a aderat la Garda Națională Delaware. Pofta de mai mult entuziasm nu a fost prea surprinzător având în vedere faptul că bunicul său a fost James H. Wilson, generalul Uniunii a cărui bărbați capturat președintele confederat Jefferson Davis.

În timpul al doilea război mondial, Jim Thompson a fost recrutat pentru a servi ca un agent pentru Biroul de Servicii Strategice-the predecesorul zilele moderne și CIA. El a sosit în japoneză-au ocupat Thailanda imediat după predarea Japoniei și a înființat biroul OSS în Bangkok.

După plecarea de serviciu, Thompson și partenerul său a fondat Limited Thai Silk Company în 1948. Măsura a fost logică; Tatal lui Thompson a fost de succes în industria textilă. Thai Silk Compania a devenit foarte profitabilă ca Jim Thompson a călătorit în Asia de Sud-Est extensiv, construind o cunoaștere intimă a regiunii. El a adunat, de asemenea, opere de artă și antichități rare, de-a lungul drum, în cele din urmă construirea unui conac (acum Thompson Casa Jim în Bangkok) pentru a le prezenta.

La 26 martie 1967, în timp ce stau într-un bungalou în Malaezia Cameron Highlands, în vârstă de 61 de ani, Jim Thompson a fost pentru o scurtă plimbare duminică de Paști și nu sa mai întors. Comportamentul lui a fost relatărilor ciudat; unele conturi chiar pretind a spus „Goodnight, iubitii“ la prietenii lui ca el a fost lăsând acea după-amiază. O căutare masivă și ani de investigare a produs nici un organism, nici o explicație.

Adăugarea la misterul, sora mai mare a lui Thompson a fost ucisă în casa ei din Pennsylvania câteva luni după ce a dispărut. Deși nimeni nu știe dacă evenimentul este legat, de asemenea, acest caz a rămas nerezolvată.

În cazul în care pentru a găsi Jim Thompson Casa

În mod convenabil, Thompson Casa Jim este situat foarte central în inima acțiunii doar de pe Rama I Road. Există o mulțime de opțiuni pentru a mânca și de a explora înainte și după un tur al muzeului.

Stația BTS cel mai apropiat de Thompson Casa Jim este Stadionul National, cu toate că puteți obține cu ușurință acolo de mers pe jos 20 de minute de stația principală de Siam BTS.

Destul de bine toate tuk-tuk și șoferii de taxi va ști Jim Thompson House. Va trebui să lupte pentru ei de a utiliza contorul, sau, în cazul luării tuk-Tuks, va trebui să negocieze un tarif mai bine înainte de a accepta să meargă.

Adresa oficială este:

Muzeul Jim Thompson Casa
6 Soi Kasemsan 2
Rama 1 Road
Bangkok, Tailanda 10330

Vizitarea Jim Thompson Casa

Deși ai putea privi în jurul valorii de partea din față a grădinii neînsoțit, trebuie să luați unul dintre tururile ghidate pentru a vedea interiorul casei.

În funcție de cât de ocupat muzeu este, vi se poate oferi un timp pentru a reveni pentru turul; întoarce 10 minute mai devreme. Ultimele tururi încep de la 18 și sunt disponibile în Thai, engleză, franceză, chineză și japoneză.

Per personalizat Thai pentru a intra într-o casă sau un loc sacru, veți fi de așteptat pentru a elimina pantofii la începutul turului.

Program

Jim Thompson House este deschis șapte zile pe săptămână, de la 9 la 6 pm

Pentru a confirma Thompson Casa Jim este deschis în timpul sărbătorilor legale mari, apelați +66 2 216 7368.

Costuri de intrare

  • Adulți: 200 baht
  • Sub 22 de ani: 100 baht (trebuie sa arate un act de identitate)
  • Copiii sub 10: gratuit

Ce să vezi

Jim Thompson House este una dintre atracțiile de top din Bangkok pentru o serie de motive. Thompson a fost un arhitect și designer, așa că a construit intenționat casa din panouri de lemn și pereți luate din structuri vechi în întreaga Thailanda. Proprietatea reprezinta mai multe stiluri finit și regiuni.

În timp ce proiectarea casei în sine este impresionant, comorile reale așteaptă înăuntru. În timpul călătoriilor sale în Asia de Sud-Est, Jim Thompson colectate statui antice ale lui Buddha și opere de artă rare, inclusiv picturi și porțelan. Chiar și o mare parte din mobilier este sculptat complicat și frumos. Desigur, veți vedea, de asemenea display-uri de războaie de țesut vechi și mătase colorată.

De asemenea, în zona

Jim Thompson House este situat foarte aproape de unele dintre cele mai mari mall-uri din Bangkok de-a lungul Rama I Road. MBK Center, Siam Discovery, și Siam Center sunt doar o plimbare de 15 minute de mers. Numeroase spa-uri și magazine de masaj sunt, de asemenea, în zonă.

Dacă decideți să meargă Rama I Road, căutați Altarul Erawan ocupat pe trotuar în jurul valorii de o plimbare de 25 minute de Thompson Casa Jim.

Teoriile lui Jim Thompson despre dispariția lui

Cel mai realist dintre teorii care explică dispariția lui Thompson este că el a fost ucis accidental într-un accident rutier-condus de un localnic. Văzând că Thompson a fost un bogat bine-cunoscut occidental,, persoana care conduce poate fi acoperit accidentul de teama de pedeapsă dură de către autoritățile locale. Jim Thompson a lăsat țigările și alte personale afectează la domiciliu, eventual, dovedind că nu a intenționat să fie plecat pentru mult timp.

O teorie mai exagerată este că Jim Thompson a fost contactat de către CIA pentru asistență în timpul Războiului din Vietnam. Având în vedere notorietatea, fundal OSS, și cunoștințe extinse a regiunii, ideea este plauzibilă. Thailanda a fost un aliat și o bază de operațiuni pentru SUA în timpul războiului. Laos a fost în secret acasă la Lima Site-ul 6, o pistă în munții folosite de Air America CIA pentru a acoperi misiuni sub acoperire. Thompson a înțeles bine ambele țări și au avut numeroase contacte. În mod ciudat, pista de aterizare CIA mai târziu a devenit Vang Vieng, un oraș turistic și oprire popular pentru petreceri pe traseul backpacker!

În cazul în care Thompson a participat la războiul din Vietnam, el ar fi trebuit să facă acest lucru pe ascuns din cauza profilului său ridicat. Dacă da, fie ca lucrurile nu au mers cum a fost planificat sau el în mod deliberat nu sa mai întors.

Cu toate ca preț de răscumpărare nu a fost niciodată solicitată, unii cred că Jim Thompson a fost răpită. Timp revista a raportat în 1967 că Thompson „știa mulți dintre agenții lui Ho Chi Minh.“ El poate să fi fost ucis în timp ce încerca să scape de captare, sau pur și simplu răpit ( de către oricare dintre agenții chinezi sau vietnamezi) , într – o măsură proactivă pentru a – l împiedica să ajutând SUA in timpul razboiului. O femeie din Malaezia intervievat în timpul anchetei declarat că au văzut un convoi de vehicule similare conduce pe drumul obișnuit somnoros ziua în care a dispărut.

Ultima-și, probabil, cel mai romantic teorie este faptul că Jim Thompson, pur și simplu a avut suficient și a plecat din imperiul său. El a fost cunoscut pentru a începe din nou când impulsiv lovit fantezie lui. Cu toate ca Thompson a fost bogat și de succes, el ar fi vrut să „se pensioneze“, pur și simplu trăind în secret cu mai puțină notorietate. El a avut resurse, date de contact, precum și cunoștințe în Asia pentru a face acest lucru.