Juan-les-Pins aan de Franse Rivièra

Posted on

 Juan-les-Pins aan de Franse Rivièra

Invoering

Juan-les-Pins, het resort Franse Rivièra aan de Côte d’Azur, is de blitse, moderne kust deel van Antibes-Juan-les-Pins, maar het is heel anders dan in gevoel van Antibes. Juan, want het is meer in de volksmond bekend is, wordt gekenmerkt door zijn meest beroemde evenement, het jaarlijkse Jazz à Juan festival dat over de stad elk jaar in juli neemt. Antibes en Juan-les-Pins zijn aan beide kanten van de Cap d’Antibes, een gebied van rijke privé villa’s en tuinen gevuld met de zoete geur van de Provence. Op de achtergrond schittert de Middellandse Zee, een geschikte decor voor de twee resorts.

F. Scott Fitzerald verbleef hier en er is genoeg te zien in verband met de Amerikaanse schrijver en socialite.

Antibes-Juan les Pins Feiten

  • 80.000 inwoners
  • Aan de Franse Rivièra
  • Op een na grootste stad aan de Côte d’Azur
  • Gelegen tussen Nice en Cannes

Hoe kom je in

U kunt in Nice-Côte d’Azur Airport vliegen op directe vluchten vanuit de VS en de rest van Europa. De luchthaven heeft twee moderne terminals en ligt op 4 mijl ten zuid-westen van Nice en ongeveer 10 mijl ten noordoosten van Antibes-Juan-les-Pins.

Met meer dan 10 miljoen passagiers per jaar, Nice-Côte d’Azur is een drukke faciliteit, die momenteel het onderhoud van bijna 100 internationale bestemmingen. U kunt aankomen met de trein uit andere Europese en Franse steden, veruit de beste manier om het platteland te zien. De luchthaven is goed verbonden met zowel Nice en Antibes-Juan-les-Pins met bussen, treinen (neem de bus naar het station) en taxi’s.

Reizen in
Juan-les-Pins en de Cap d’Antibes zijn plekken om te wandelen – anders, hoe ga je te zien in uw resort versnelling langs de boulevard en in de vele cafés waarvan terrassen bieden verplicht mensen te kijken kansen? Er is een goede lokale busdienst, die u ook kunt gebruiken om van stad tot stad of dorp naar dorp.

Waar te verblijven

Als Juan-les-Pins is eerst en vooral een resort, zijn er tal van hotels om uit te kiezen, op alle niveaus en budgetten. Ze variëren van de top-end, prachtige art deco Hôtel Belles-Rives, het voormalige huis van Scott en Zelda Fitzgerald in onstuimige dagen van de jaren 1920 van de Franse Rivièra, op de Hôtel La Marjolaine, waar de vriendelijke ontvangst en centrale ligging maakt kleine kamers. Als u wilt bezoeken tijdens de beroemde zomer Jazz Festival, ruim vooraf reserveren.

Waar te eten

Je bent nooit ver van een bord eten in Juan, maar pas op voor een aantal van de kleine restaurants langs het strand. Zij kunnen charmante uitstraling, maar het eten laat iets te wensen over. Als je wilt dat de Middellandse Zee, boek dan bij Bijou Plage aan de Bd du Littoral. Het privéstrand is een prachtige plek voor een cocktail met uitzicht op de Iles de Lérins en de prijzen zijn redelijk voor de positie en goede keuken.

L’Amiral is een heerlijk familie restaurant een paar straten verwijderd van de zee. Als u boekt voor een donderdag, om de couscous op voorhand.

Waar om vermaakt te worden

Er zijn bars overal in Juan, maar uitchecken Le Crystal midden in het centrum voor late-night drankjes die hij heeft gediend om dorst nachtbrakers sinds 1938.

In overeenstemming met Juan-les-Pins’ raffish voelen, het Eden Casino, met zijn speelautomaten, alsook meer traditionele manieren om geld te verliezen, is de plek voor gokkers.

Toeristeninformatie

Antibes-Juan-les-Pins VVV
Website

Juan-les-Pins Jazz Festival

Website

Jazz a Juan is een van de beste jazz-festivals in Frankrijk, en zeker degene met de beste locatie met uitzicht op de Middellandse Zee. Altijd vallen in juli, heeft het een overnachting op Bastille Day, 14 juli, om zo de jazz wind naar beneden, de hemel oplichten met de spectaculaire vuurwerk boven Cannes in de verte. Het is een hele ervaring.

bezoek Antibes

Als je in Juan (zoals iedereen het noemt), je bent een hink-stap en een sprong uit de buurt van Antibes, die een goede werking stad die blijft gaan het hele jaar door. Maar het is ook nog een grote haven, een citadel, oude kronkelende straatjes, goede winkels, restaurants en cafés, een overdekte markt, en een prachtige jachthaven van miljoen dollar jachten.