Kaj je Piazza in kje so najboljše, da vidijo v Italiji?

Posted on

Kaj je Piazza in kje so najboljše, da vidijo v Italiji?
Piazza je odprt javni trg v Italiji, običajno obdan s stavbami. Italijanska piazza je središče javnega življenja. Pogosto boste našli bar ali kavarno in cerkveno ali mestno hišo na glavni piazza. Veliko mest v Italiji imajo lepe glavne trge z okrasnimi kipi in fontane.

Kaj je z eno besedo?

Medtem ko je beseda piazza lahko enakovredno “javni trg” v angleščini, pa ni nujno, da bo kvadratni ali celo pravokotne oblike. V Lucca, Piazza dell’Anfiteatro je odprt prostor v nekdanji amfiteatru in prevzame svoje ovalne oblike.

Eden od radosti na turneji v Italiji je za nekaj časa nič ne delaš ( daleč niente ) v kavarni, ki se nahaja v zgodovinski piazza, samo za ljudi, ki gledajo, vendar se zaveda, da je zloglasni kvadratov kot v Benetkah Piazza San Marco, ki sedijo za mizo za napitek je lahko zelo drago. Če se odločite, da se tabele v glavnem trgu, boste verjetno želeli preživeti nekaj časa uživajo sceno; vam ni treba, da čutijo pritisk, da izprazni svojo mizo, ko ste kupili pijačo.

Medtem ko je večina barov in kavarn so ponavadi ni tako draga, kot tisti, na Trgu svetega Marka, je pogosto zaračunane storitve za mizami v notranjosti in večji zaračunane storitve za tiste na prostem. Če je glasba v živo ali drugo zabavo, lahko pride tudi dodal doplačilo za to.

Dogodki se lahko izvede v večjem piazze , kot tudi tedenskih ali dnevnih trgih. Piazza delle Erbe označuje piazza, ki se uporablja za trg zelenjave (to je lahko zgodovinski, in ne sedanja uporaba piazza).

Piazza se lahko določi z mizami za SAGRA ali festivala, kjer bo služil hrano, kuhani jih domačini z strast za kuhanje. V poletnih mesecih so na prostem, koncerti pogosto pridržani v piazza, običajno brezplačno, in bo eden je odličen način, da sodelujejo italijanskega življenja in kulture.

5 Top Piazze (množina Piazza), da se vidimo v Italiji

  • Piazza Navona v Rimu, ko je rimski stadion, je dom treh znanih baročnih fontane. To je tudi dober kraj za poskusiti Tartufo sladoled sladico.
  • Piazza della Signoria v Firencah je najbolj znan mestni trg, kjer boste videli Palazzo Vecchio, mestne hiše.
  • Piazza del Campo v Sieni v Toskani, je še en nenavadno oblikovan “kvadrat”, ta se razprostira kot ventilator. To je nastavitev enega od najbolj znanih festivalov v Italiji, na konjske dirke za Palio v Sieni.
  • Piazza del Popolo v srednjeveškem mestu Ascoli Piceno je dejal številnih Italijanov, da je najlepši piazza v Italiji.
  •  Prato della Valle v severnem italijanskem mestu Padova, drugo ovalne piazza, da je bil rimski stadion, je največji piazza v Italiji.

Piazza Izgovorjava:

pi AH tza

množina piazzi: piazze