Kaj jesti na Chulia Street Night Market v Penang, Malezija

Posted on

Kaj jesti na Chulia Street Night Market v Penang, Malezija

Prvi postanek vsakega backpacker je po prihodu na barvitem otoku Penang, Malezija , je Chulia Street (Lebuh Chulia) za vzorčenje jugovzhodne Azije ulične hrane sceni. Ponoči, to dvopasovne ulice, ki kosi zahoda proti vzhodu čez zgodovinsko George Town zaživi. Območje ima preobilice hotelih, kavarnah, knjigarnah, turističnih agencijah, trgovinah z živili, in karkoli drugega backpacker bi potrebovali.

Lebuh Chulia cvetovi po temi, ko kramarjev iz svoje vozove in ponujajo pester meni Malezijski ulične hrane priljubljene : Assam laksa, nasi kandar, lok lok, in še več.

Kaj pričakovati

Medtem ko je odsek Chulia ulici, ki je obložena s hrano stojnicah, v glavnem osredotočena med Lorong Ljubezen na zahodu in Lorong Seckchuan na vzhodu, ni zelo dolgo (približno eno mesto blok), je džemu zapakirane z krošnjarjev in vsak lokalni okus a lačen turist lahko sanja.

To pa ni, če greš za fine dining izkušenj. prizor na ulici hrana je grdo po naravi. Naročanje hrane lahko kaotično in stresno, še posebej, če tekmuje z ducat drugih diners za pozornost Hawker je. To bo test za vašega območja udobja, ampak Mark Ng, soustanovitelj in partner na turnejo živilskem podjetju Preprosto Enak, pravi, da bo odprt um.

“Bodite drzni o tem,” pravi foodie s sedežem v Penang. “Hrano, ki je pečen v visoki temperaturi in kuhamo v juhi, je na splošno v redu”.

Kaj naj Naročilo

Saj veš, hrana je dobra za Chulia ulici, koliko domačini tja jesti, preveč. Prav gotovo je ne le turisti borijo med seboj za streetside večerjo na pločniku. “Domačini tja za curry rezanci je wan tan mee , [in] v kway TEOW juho,” pravi Ng.

  • Wan tan mee : To je nejasen, tanke jajčni rezanci utonil v juho zalogi in obložen z wan tan (cmoki) in cha Siu (žaru svinjine). Juha ni obvezna; lahko naročite rezanci suha, preveč.
  • Curry rezanci: To so jajčne rezance namočene v curry, kokosovo mleko in morsels krvi žele, sipe, školjke in tau pok (pečen tofu).
  • Kway TEOW juha: Penang klasična, to testenin juha združuje svinjsko parka, rezanci, in niz garnishes-mletega mesa, rib kroglice, opečen česen in rezine mesa.
  • Hainanese Satay : Za razliko od Satay boste našli v preostalem delu Malezije in Indonezije, Hainanese Satay uporablja svinjine, kot tudi piščančje meso. Kosi so skewered na bambusovo palico in žaru nad ogljem. Vaš kuhano Satay treba nato dunked v skledo sladkega arašidovo omako.
  • Char kway TEOW : Ti-mešamo pečen riž torto trakovi so na voljo po vsej jugovzhodni Aziji, ampak način, kako so si kuhano v Maleziji je drugačna. Skrivnost je v temperaturi vok: “Večja kot je plamen, sušilec tekstura,” Ng pojasnjuje. Zato je Malezijski različica Izkazalo se je, manj mastno in pikanten okus (v nasprotju z slajše pecivo kuhajo v Singapurju).