Kaj morate vedeti pred Go: Vodnik popotnik k UK valuti

Posted on

Kaj morate vedeti pred Go: Vodnik popotnik k UK valuti
Preden ste prišli v Veliki Britaniji, to je dobra ideja, da se seznanite z lokalno valuto. Uradna valuta Angliji, Walesu, na Škotskem in Severnem Irskem, je britanski funt (£), pogosto skrajšano GBP. Gotovina v Veliki Britaniji ostaja Evropska referendumu leta 2017. nespremenjene Če načrtujete potovanje okoli Irske, vendar pa se morate zavedati, da je Republika Slovenija uporablja evro (EUR), ne funt.

Funtov in Pence

Ena britanski funt (£) je sestavljen iz 100 penijev (p). Apoenov kovancev so: 1P, 2P, 5p, 10p, 20p, 50p, £ 1 in 2 £. Opombe so na voljo v £ 5, £ 10, 20 £ in £ 50 apoene, vsak s svojo izrazito barvo. Vse britanska valuta ima podobo kraljičine glave na eni strani. Na drugi strani običajno kaže opazno zgodovinsko sliko, zgodovinsko ali nacionalni simbol .

Britanski sleng ima veliko različnih imen za različne elemente valute. Boste skoraj vedno slišati penijev besedilu “lulat”, medtem ko je 5 € in 10 £ opombe se pogosto imenujejo fivers in tenners. Na mnogih področjih v Veliki Britaniji, je £ 1 kovanec imenuje “funtov”. To je mislil, da je ta izraz prvotno izhaja iz latinske fraze quid pro quo , ki se nanašajo na izmenjavo eno stvar za drugo.

Pravna Valute v Veliki Britaniji

Medtem ko je Škotska in Severna Irska sta uporaba funta, njihovi bankovci so drugačni od tistih, izdana v Angliji in Walesu. Zamenjati, so škotski in irski bankovci ne dobijo uradnega zakonito plačilno sredstvo v Angliji in Walesu, vendar se lahko zakonito uporablja v kateri koli britanski državi. Večina prodajaln jih bodo sprejeli brez pritožb, vendar jih ni dolžan, da to storijo. Glavni razlog za njih, da zavrne svoje škotske in irske zapiskov je, če niso prepričani o tem, kako preveriti njihovo pristnost.

Če imate kakršne koli težave, se bo večina bank izmenjavo Škot ali irskim zapiske za angleški tiste brezplačno. Standardne English bankovci so skoraj vedno sprejeta po vsej Veliki Britaniji.

Številni obiskovalci delajo napako, misleč, da je evro na splošno sprejeto kot alternativne valute v Veliki Britaniji. Medtem ko prodajalne na nekaterih večjih železniških postajah in letališčih sprejemamo evrov, večina drugih mestih ne. Izjema je ikona veleblagovnice, kot so Harrods, Selfridges in Marks & Spencer, ki bodo sprejeti evrov, vendar dovoljuje spremembo britanskega funta. Končno, lahko nekatere večje trgovine na Severnem Irskem sprejeli evro kot koncesijo za obiskovalce iz juga, vendar niso pravno zavezani, da to storijo.

Izmenjava Valuta v Veliki Britaniji

Na voljo imate več različnih možnosti, ko gre za zamenjavo valute v Veliki Britaniji. Zasebno menjalnice v lasti družb, kot so Travelex  je mogoče najti na odprtem ulicah večini mest, in v večjih železniških postajah, trajekti terminalih in letališčih. Popular veleblagovnica Marks & Spencer je tudi menjalnica mizo v mnogih svojih nationwide mestih. Druga možnost je, da lahko izmenjujejo denar v večini bančnih poslovalnic in poštnih uradih.

To je dobra ideja, da prodajalna okrog, saj lahko menjalni tečaji in provizij zelo razlikujejo od enega kraja do drugega. Najlažji način, da ugotovite, katera možnost je najboljša je vprašati, koliko kilogramov, boste prejeli za svoj denar, potem ko so bili odšteti vsi stroški. Če ste namenjeni na podeželska območja, to je tudi dobra ideja za izmenjavo denarja na svojem prvem vstopnem mestu. Večji kot je mesto, več možnosti boste imeli, in bolje stopnja boste verjetno dobili.

Uporaba kartice na bankomatih in Point of Sale

Druga možnost je, da je mogoče uporabiti tudi svoje redne bančno kartico pripraviti lokalno valuto iz ATM (pogosto imenuje cashpoint v Veliki Britaniji). Vsak mednarodni kartico s čipom in PIN je treba sprejeti na večini bankomatov – čeprav tiste z Visa, Mastercard, Maestro, Cirrus ali simbol Plus so vaš najvarnejši stavo. Stroški so skoraj vedno nastanejo za račune, ki niso v Združenem kraljestvu, čeprav so to ponavadi minimalna in pogosto cenejši od provizije, ki jo menjalnic zaračuna.

Prenosni cashpoints, ki se nahajajo znotraj priročno trgovin, bencinskih črpalk in majhnih trgovinah običajno zaračunajo več kot bankomatih, ki se nahajajo znotraj bančne podružnice. Vaša banka je verjetno, da zaračuna pristojbino za čezmorske umike in point-of-prodaje (POS) plačila tudi. To je dobra ideja, da preverite, kaj ti stroški so, preden greš, tako da lahko načrt ustrezno svoj odstop od pogodbe strategijo.

Medtem ko so Visa in Mastercard kartic široko sprejeta povsod, je treba spomniti, da so American Express in Diners Club kartice, da takoj ne sprejme za plačila POS (predvsem zunaj Londona). Če imate eno od teh kartic, morate imeti alternativno obliko plačila, kot dobro. Plačila brezkontaktnih kartic postajajo vedno bolj priljubljena v Veliki Britaniji. Uporabite lahko brezkontaktne Visa, Mastercard in American Express kartice za plačilo za javni prevoz v Londonu, in za plačila POS pod 30 £ v mnogih trgovinah in restavracijah.