Kaj Poglej v rimski forum – Obisk starodavne foruma v Rimu

Posted on

Kaj Poglej v rimski forum - Obisk starodavne foruma v Rimu

Top znamenitosti na rimski forum

Rimski Forum je eden od najpomembnejših znamenitosti Rima. Ampak to je packarije marmorja fragmentov, slavoloki, tempelj ruševine, in razne druge antične arhitekturne elemente iz različnih časovnih obdobij. Ta izčrpane nekaterih najpomembnejših znamenitosti foruma poteka od vzhoda proti zahodu, z začetkom ob Koloseja. Oglejte si ta zemljevid rimskega foruma , da bi dobili idejo o postavitvi ruševin.

Konstantinov slavolok – Ta ogromen slavolok sedi na Piazza del Colosseo desno izven antičnega amfiteatra. Lok je bil posvečen Konstantina v 315 AD v spomin njegovo zmago nad co-cesar Maxentiusom na Milvian mostu v 312 AD

Via Sacra – Veliko stavb foruma so določena po Via Sacra, starodavne zmagovitega “sveto” cesti.

Tempelj Venere in Rim – največji rimski tempelj, posvečen boginje Venere in Rimu, je zgradil cesar Hadrijan leta 135 AD To sedi na visokem hribu ob vhodu foruma in ni dostopen za turiste. Najboljši pogled na tempelj ruševine so od znotraj Koloseja.

Titov slavolok – Vgrajen v 82 AD v spomin zmage storil je nad Jeruzalemu v 70 AD, lok vsebuje upodobitve izkopi osvajanja Rimu, vključno z Menorah in oltarjem. Lok je bila tudi obnovljena leta 1821 Giuseppe Valadier; Valadier vključen napis podrobno to obnovo, kot tudi temnejšo travertin marmorja razlikovanja med antičnimi in modernimi delih loka.

Bazilika Maxentiusom – Enkrat velikanski bazilika je predvsem lupina, od katerih je samo še severni prehode. Cesar Maxentiusom začel gradnjo bazilike, vendar je bil Konstantin, ki je videl dokončanje bazilike je. Tako je ta stavba znana tudi kot bazilike Konstantina. Tukaj je, kjer je ogromen kip Konstantina, ki je zdaj v Kapitolu Muzeji, sprva stal. Ogromen zunanjost bazilike del zidu, ki teče vzdolž Via dei Fori Imperiali. Na njem so zemljevidi, ki prikazujejo širitev rimskega imperija.

Temple of Vesta – majhno svetišče boginji Vesta, zgrajena v 4. stoletju našega štetja in delno obnovljena v začetku 20. stoletja. Znotraj svetišča je bil večni plamen boginji ognjišča, Vesta, in je bil večinoma s strani vestalke, ki so živeli zraven.

Hiša na vestalke – Ta prostor vsebuje ostanke hiše na priestesses, ki so pasli na ogenj v templju Vesta. Okolica nekaj pravokotnih ribnikov približno en ducat kipi, mnogi od njih brez glave, ki prikazujejo nekaj visokih priestesses v Vestal kulta.

Tempelj Castor in Pollux – Dvojni sinovi boga Jupitra so častili iz templja na tem mestu iz 5. stoletja pred našim štetjem ruševine, ki se še dan danes od 6. AD

Tempelj Juliju Cezarju – Nekaj ruševine tega templja, ki je bil zgrajen s Avgusta v spomin na mesto, kjer je bil cremated telo njegovega velikega strica.

Bazilika Julia – Nekateri stopnice, stebri in podstavki ostajajo od Julija Cezarja je veliko bazilike, ki je bila zgrajena do dokumentov hiša prava.

Bazilika Aemiia – Ta stavba stoji tik znotraj enega od vhodov foruma, na stičišču Via dei Fori Imperiali in Largo Romolo e Remu. Bazilika je bila zgrajena leta 179 pred našim štetjem in je bila uporabljena za denar posojil in kot zbirališče politikov in cestninarji. Porušen so jo Ostrogoti med Sack Rima v 410 AD

Curia – Rim je Senatorji srečali v kuriji, ki je eden izmed najstarejših stavb, zgrajenih v forumu. Prvotni Curia je bil uničen in obnovili večkrat, in tisti, ki stoji še danes, je replika tistega, ki ga Domicijan zgrajena v 3. stoletje

Kostra – Mark Antonij je govor, ki se je začela “Prijatelji, Rimljani, rojaki” iz tega starih odru po umoru Julija Cezarja v 44 pred našim štetjem

Slavolok Septimija Severa – Ta osupljiva slavolok na zahodnem delu foruma je bila zgrajena leta 203 AD v spomin cesarja Septimij Sever je 10 let na oblasti.

Temple of Saturn – Osem stolpci preživi iz tega velikega templja boga Saturna, ki se nahaja v bližini Kapitolu Hill strani foruma. Arheologi menijo, da je svetišče boga obstajala v tem prostoru že od pr 5. stoletja, vendar so ti ikona ruševine segajo od 4. stoletja Niz treh stebrov, ki praktično plava ob Temple of Saturn so iz templja Vespazijana.

Steber Phocas – Postavljen v 608 AD v čast bizantinskega cesarja Phocas, ta enotni stolpec je eden zadnjih spomenikov, ki se dajejo v