Kako Iz Chiang Mai na Koh Phangan

Posted on

Kako Iz Chiang Mai na Koh Phangan
Da bi dobili od Chiang Mai na Koh Phangan, boste dejansko morali potovati po celotni dolžini Tajske. S tem bo potrebna dva čez noč avtobusi ali vlaki, nato pa s trajektom na otok. Druga možnost je, da lahko letijo razdaljo v manj kot dveh urah, nato pa dobil čoln.

flying Nonstop

Letenje je najhitrejši in najpreprostejši način za pridobivanje od Chiang Mai na Koh Phangan, vendar ne preseneča, da je tudi najdražji. Ni letališče na otoku Koh Phangan, tako da boste morali, da se odločijo za letenje v obeh Surat Thani ali Koh Samui. Leti med Chiang Mai in skok-off točk na Koh Phangan ponavadi traja manj kot dve uri.

Možnosti za plujejo direktno iz Chiang Mai na Koh Phangan:

 • Tajski AirAsia je direktnih letov med mestoma Chiang Mai in Surat Thani: Surat Thani je najbolj obremenjenih pristaniško mesto za lov ladje Koh Phangan in okoliške otoke.
 • Bangkok Airways direktnih letov med mestoma Chiang Mai in Koh Samui: A velik otok južno od Koh Phangan. Letenje v Koh Phangan na velikem otoku soseda je najdražja možnost, vendar pa boste le približno eno uro z ladjo iz Haad Rin plaže v Koh Phangan.

Leti na Koh Phangan s postankom v Bangkoku

Tajska Nok Air deluje veliko poceni dnevne lete med Chiang Mai in Bangkoku, nato pa od Bangkoka do Surat Thani-dve ločeni rezervacije poletov so potrebne. Boste morali narediti dve različni rezervacije in pustimo kratek čas buffer med. Leti pridejo in odhod na Don Mueang Airport-starega letališča v Bangkoku, ki ga nizkocenovnih prevoznikov zdaj uporablja.

V ščepec, druga možnost za pridobivanje Koh Phangan, je za letenje v Chumphon, pristaniškem mestu severno od Surat Thani. Ni direktnih letov med Chiang Mai in Chumphon. Majhno letališče v Chumphon je vzdrževati le Nok Air leti iz letališča Don Mueang v Bangkoku.

Uporabne Letališče kode na Tajskem

 • Don Mueang Airport Bangkok: DMK
 • Chiang Mai: CNX
 • Koh Samui: USM
 • Surat Thani: URT
 • Chumphon: CJM

Getting Obstaja avtobusom in vlakom

Najcenejša in najpočasnejši možnost za pridobivanje Koh Phangan iz Chiang Mai, je z avtobusom, čeprav bodo vsi avtobusi in vlaki ustavili v Bangkoku. Boste verjetno prisiljeni prekiniti potovanje z bivanjem v Bangkoku. Z dodano čas in stroške za pridobivanje tla prevoz in hotel v Bangkoku, ki letijo neposredno Surat Thani pogosto deluje, da je boljši posel.

Stroški rezervacije čez noč vlakom iz Chiang Mai v Bangkok, nato pa še od Bangkoka do Surat Thani, pogosto dodate do skoraj stroškov poleta. Plus, boste prihranili več kot 24 ur časa potovanja z letalom! To je na splošno zelo enostavno priti iz Chiang Mai Bangkok.

Kako s trajekti iz Surat Thani

Različne trajektnih družb deluje od terminalov raztresene zunaj Surat Thani, vsi so precej daleč (približno eno uro ali več z avtobusom), od letališča. Boste morali zagotoviti, da imate čas, da se od letališča do terminala ladjo pred zadnjimi trajektnih listov.

Kombinirane karte, ki vključujejo avtobusni prevoz do trajektne terminalov in vstopnice ladjo lahko rezervirate na spletu ob istem času, ko si rezervirajte let. V nasprotnem primeru boste morali pristopiti eno pest števcev v prodajnih vozovnic na letališču, ki vključujejo charter avtobusom do trajektnega terminala in vstopnico čoln.

Getting kombinirano vozovnico na števec na letališču je veliko varnejše (in ceneje) kot poskus, da bi svojo pot do trajektne sponke-zelo drago prizadevanj s taksijem.

Različne trajektne družbe delujejo na seznamih, ki se razlikujejo glede na sezono; boste morali preveriti svoje spletne strani za čas odhoda. Vsako podjetje se razlikuje raven udobja in časa, potrebnega za dosego Koh Phangan.

Nekateri trajekti družbe vključujejo:

 • Raja
 • Lomprayah
 • Seatran Discovery
 • Songserm (od Chumphon)

Prihod v Koh Phangan

Razen ob trajektom čez iz Big Buddha Piera na Koh Samui, boste prispeli v Thong Sala, glavno pristaniško mesto na zahodni strani Koh Phangan. Songthaew (pickup taksijem), od pristanišča do večjih krajev in plaž na otoku naj bi znašala približno 100 baht, ne glede na destinacijo.

Trajekti iz Big Buddha Piera na Koh Samui na Koh Phangan prispejo na Sunset Beach na zahodni strani Haad Rin.

Potovanje času polne lune

Mesečni Full Moon Party v Haad Rin na Koh Phangan dejansko vpliva na migracije potnikov po vsej Tajske. Prevoz Koh Phangan se lahko pogosto razprodani v tednu pred in po ljudski beach party v času visoke sezone mesecev.

Če nameravate uživati ​​Moon Party poln, priti na otok zgodaj. V nasprotnem primeru preverite rok za zabavo in bivanje stran od otoka, ko je luna skoraj polna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *