Kako Iz Chiang Mai v Laos

Posted on

Možnosti Kako do Laos Iz Chiang Mai

Obstaja več načinov, da se od Chiang Mai v Laosu; Vse imajo svoje prednosti in slabosti. Spodaj so najbolj priljubljenih možnosti, ki vam bodo pomagali izbrati na podlagi tega, koliko časa imate in če želite začeti vaš obisk v Laosu.

Kako Iz Chiang Mai na Laos z Letalom

V bistvu ima dve možnosti za letijo v Laosu: Vientiane (letališče kode: VTE) ali Luang Prabang (koda letališča: LPQ). Letenje v prestolnici Vientiane je običajno cenejše, pa boste imeli dolgo, gorato avtobusom prenašati, če je vaš Končni cilj je, da vidim, Luang Prabang.

Najdete lahko tudi poceni letov v Udon Thani na Tajskem, nato žogico neposredno od letališča do Nong Khai in čez prijateljstva most v Laosu.

Visa na objektih prihodom so na voljo na letališčih v Vientiane in Luang Prabang.

Iz Chiang Mai na Laos z avtobusom

Če se ob dvodnevnem čoln vam ne ustreza, enoprostorci teči čez noč od Chiang Mai na Vientiane v Laosu; potovanje traja približno 14 ur. Cene se zelo razlikujejo med potovalnimi agencijami in penzioni v Chiang Mai; izbirali najboljšo ponudbo.

Boste odhod Chiang Mai na približno 7 uri in bo prispel na meji okoli 6. ure zjutraj Nekatere turistične agencije vam lahko zelo preprost zajtrk zjutraj, ko ste končali obrazce priseljevanja Laos za pospešitev prestopila mejo.

Prestopila mejo

Potem ko so vtisnjena iz Tajske, boste vkrcati na vaše enoprostorec, ki se vozi po prijateljstva most do Laosa priseljevanja. Morali boste za eno fotografijo, potni list in pristojbino za obdelavo vizo ob prihodu. Cene Visa so navedene v ameriških dolarjih, pa je provizija se lahko plačajo v tajski baht ali evrov. Če je mogoče, plačati v ameriških dolarjih za sprejem najboljšo mero; boste verjetno prejeli nobene spremembe v tajski baht.

pristojbine za vizum in omejitve pogosto spreminjajo. Državljani ZDA lahko preverite s Laos strani ameriškega State Departmenta za vpisnimi up-to-datum.

Prevara Opozorilo: Ignore vsako agencijo ali individualno prosi za denar, da vam pomaga pri Laos papirologije vizuma ob prihodu. Obrazci se lahko konča z lahkoto dovolj na meji brez pomoči. Ne skrbite preveč o določenih informacij, kot so naslov vašega prvega gostišču ali stik v Laosu. Dokler boste plačali pristojbine za predelavo, ki jih najverjetneje ne bo zavrnjen vstop temelji na dokumentiranja odstopanj.

Plačate lahko voznik v tajski baht, dokler ne boste dobili priložnost, da Laos Kip – lokalno valuto – od bankomata. Če boste dobili priložnost, si oglejte bizarno, vendar zanimiv Buddha Park v Vientiane takoj po prečkanju meje.

Greš na tajskem veleposlaništvu

Ker veliko ljudi se enoprostorec iz Chiang Mai v Laos na vizuma traja, da zaprosi za daljše bivanje na Tajskem, bo vožnja dejansko prekine pred tajskem veleposlaništvu.

Če se nameravate vrniti na Tajsko po Laos, ne pozabite, da boste prejeli le vizum za dva tedna pri prehodu po kopnem, če ne letijo v ali zaprosi za daljše vizum na tajskem veleposlaništvu v Vientiane.

Nasvet: Ignore nikomur ustanovljena pred tajskega veleposlaništva ponudbo za obdelavo vizo, ki vam pomaga z oblikami, ali da fotokopije; vse je mogoče storiti sami, ko ste v ambasadi.

Kako Iz tajskega veleposlaništva v Vientiane

Boste morali naprej organizira prevoz iz tajskega veleposlaništva v mestu. Prezreti precenjeno ponudbe pri voznike čaka zunaj veleposlaništva. Pogaja z voznikom, preden bo v notranjosti: Lahko dobite taksi za manj kot 100 tajski baht na Rue Francois Ngin – potnika območja v Vientiane.

Iz Chiang Mai na Laos z ladjo

Imate tri možnosti za pridobivanje iz Chiang Mai, da Luang Prabang z ladjo: počasi čoln, hitri čoln, ali luksuzno križarjenje. Čolni odstopati od obmejnega mesta Huay Xai v Laosu in potovanja ob reki Mekong v Luang Prabang.

Za eno od ladij do Luang Prabang, boste najprej morali priti do Chiang Khong na severu Tajske, jasno tajski priseljevanja, nato pa čez reko, da Huay Xai, kjer vam bodo z žigom v Laosu. Čolni odhod v zgodnjih jutranjih urah, tako da boste verjetno morali narediti čez noč v Chiang Khong, potem pustite za Laos naslednje jutro. Potovalne agencije v Chiang Mai bo združeval vse potrebne prevoz v enem paketu, ko ste knjigo.

Počasne Plovila Laosu

Najbolj priljubljen in poceni možnost, da počasne ladje iz Chiang Mai do Luang Prabang traja dve polni dni in čez noč v ne tako prijetni vasici Pak Beng. Medtem ko boste dobili, da uživajo v reko in vasi pokrajine, kot ste vložkom ob reki Mekong so počasne čolni manj kot razkošno. Boste zaljubljen z isto skupino potnikov gnetejo na preobremenjene čolnu, tako da malo sreče je potrebno za dobro izkušnjo. Številni potniki – tako domačini in tujci – uporabite čoln kot izgovor za zabavo za dva dni.

Prihod zgodaj, da se zagotovi boljše mesto na ladji – po možnosti stran od glasnih motorjev. Vzemite veliko prigrizkov z vami; hrana na ladji, je slabše kakovosti in razmeroma draga. Lahko kupite takeaway kosila v Pak Beng za drugo polovico poti.

Hitro Plovila Laosu

Zloglasni “hitri čoln” od Tajske do Luang Prabang je glasen, kosti rožljanje, potencialno nevaren izkušnje, ki jih morda nikoli ne pozabi. Medtem ko je zelo kaotično in neprijetno, bučanje gliserji cut dvodnevno pot navzdol, le šest ali osem ur, odvisno od nivoja vode! Vozniki strokovno dodge skale in whirlpooli, pa je vidna razbitine drugih gliserji na poti manj kot zagotavlja.

Boste opremljen z rešilni jopič in čelade, ko sedite na leseni klopi v ožjem kanu. Nepremočljiva svoje torbe in dragocenosti kot dež in spray iz reke običajno umijte vse. Boste morali za zaščito pred soncem – čolni niso pokriti – in zamaške za ušesa, da zaščitijo ušesa iz oglušujoč motorja.

Luksuzni Križarjenja

Več novih podjetij zdaj ponujajo luksuzne alternative tipičnih počasi čolne. Medtem ko je vožnja še vedno potrebna dva polna dneva in čez noč v Pak Beng, boste uživali veliko bolj udobno vožnjo in boljšo hrano. Luksuzni čolni so najdražja možnost za pridobivanje iz Chiang Mai v Laos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *