Kako naročiti kavo v francoski ali pariški kavarni

Posted on

Govorica Café au lait, Espresso, Café Americain, Café Deca in Več

Kako naročiti kavo v francoski ali pariški kavarni

Francoski kavarne služijo nekatere od najboljših svetovnih kavo, vendar vsak od nas ima svoje preference in jezikovna prepreka, morda ne boste mogli naročanje prave kave na meniju. Če ne moreš imeti kofeina, bi to še bolj pomembno.

Ugotovite, kako naročiti kavo v Franciji, je to kavarno au lait ali espresso. Tukaj je potek osnovnih kave stilov v Franciji, kot se običajno uporabljajo za pripravo kave pogoji.

Francoski kavne napitke

Un kavarni  ( KAF-ay ) je majhna skodelica močne črne kave z dodatkom nič, vendar je močna kot se varijo kot espresso. Če ste bili v Franciji za nekaj časa, boste morda slišali ljudi, ki odrejajo un petit cafeun kavarno preprostaun kavarno noirun petit noirun café izraziti , ali  un Express . Ali lahko natakar rekel, eno od teh izrazov, če on ali ona želi pojasniti, kaj hočeš.

Un kavarni Serre (KAF-ay SE-ray) je močnejši espresso.

Un café au lait (KAF-ay oh-lay) je francoska kava slog, ki je bil popularen v Ameriki, saj je služil v New Orleansu ”  Café du Monde . V Franciji, to je preprosto velika skodelica ekspresno kavo s paro mleko, in to je skoraj vedno čudovito. Včasih boste dobili kavo služil v skodelico, z vrč paro mleka pour kot vi prosim.

Če želite več kave ali ste pomotoma naročili le petit café , bi morali vprašati za du lait, s’il vous Pletenica (zaradi-lay, glej voo igre) .

Francoski konvencije: Francoska bo v kavarno au lait  pri zajtrku, vendar ne po kosilu ali večerji, ko bodo vedno piti un kavarno. Razen, če si vprašal posebej, bo kavarna prišel po sladico.

Francozi bodo tudi pogosto navaden rogljiček in dunk v kavi pri zajtrku.

Drugi pogoji za to so kavarno crème  ( ka-Fay kremm ), ali pa samo un crème , ki prihajajo s smetano, čeprav je krema zelo tanka.

Un kavarni allongé (KAF-ay a-lon-Jay)  je izrecna razredčimo z vodo.

Un café décafféiné  ( KAF-ay dan KAF-ay-nay ) je brez kofeina kava. Še vedno boste morali, da jim povem, da želite mleka (Lait) ali kremo (creme) s kavo. To je včasih skrajša na un Deca

Un kavarni Noisette  ( KAF-ay nwah-zett ) je bistro s črtico smetane v njej. To se imenuje “noisette,” Francozi za lešnik, zaradi bogate, temne barve kave. Lahko tudi prosite za une Noisette.

Un café Américain  ( KAF-ay ah-lahko-ree-kan ) je filtrirana kava, podobno kot tradicionalne ameriške kave. Prav tako je pozval c AFE filtre (  ( KAF-ay občutek-pladenj)

Un kavarni Léger  ( KAF-ay lay-Jay ) se espresso z dvojno količino vode.

Un café Glace (Kay-Ay  glas-ay) je ledeno kavo, ampak to je nenavadno, da bi našli v tradicionalnih francoskih kavarn.

Drugi francoski kave pogoji

Tu so drugi pogoji, ki bodo prišli v koristno pri naročanju kave ali obisk francoskega kavarno:

Sucre  ( Soo-kreh ) – sladkor. Caf é i bodo morali sladkor na mizi ali bi dve kubikov zaviti sladkorjev na krožnik s svojo kavo. Ker je francoska kava močna, boste morda želeli, da zahteva več, da zaprosi za plus de Sucre, s’il vous Kikaploo duh soo-khruh glej voo igre .)

Francoski konvencija: Francoska pogosto na koščke narezano sladkor in ga pomočite v skodelico, počakajte, da se napolnite s kavo, nato jo jedo.

Édulcorant  – ( AY-doohl-ko-Ronn ) – sladilo

Chocolat CHAUD  – ( shoh-ko-Lah predstava) – vroča čokolada

ZN  (Tay) – črni čaj

ZN vert  (Tay verr) – zeleni čaj

Une tisane (tee-zan)une infuzijo  (an-Fuj-zee-o) – zeliščni čaj

Kje piti kavo

Obstajajo določene konvencije v Franciji, da bi morali slediti. Če ste v naglici, ali želijo cenejšo pijačo, nato pa popij petit cafe baru z domačini, ki to želijo. Prav tako se zaveda, da bi lahko bila cena za kavo na zunanji mizi več; Konec koncev ste verjetno, da je sedel za dolgo časa.

In na koncu še beseda previdnosti:  Un café Liégeois  ni pijača, ampak sladica: kava sladoled sladoled.