Kako obisk bazilike svetega Petra v Vatikanu

Posted on

Kako obisk bazilike svetega Petra v Vatikanu
Kot eden izmed najpomembnejših cerkva katoliške vere in drugo največje cerkve na svetu, Saint Peter bazilika, je ena izmed glavnih znamenitosti, da vidite v Vatikanu in v vseh Rimu. S svojo impresivno kupolo, osrednja točka Geografija Rima in njegovo bogato okrašen notranjosti, Saint Petra je, brez dvoma, prijeten za oko. Za mnoge je vrhunec obiska v Rimu, in to z dobrim razlogom.

Tako zunanjost in notranjost bazilike so namenjeni preplavijo, in jim uspe v tem. Masivni, ovalne oblike Piazza San Pietro (Trg svetega Petra) služi kot monumentalen vhod v veliko bazilike, s svojimi visokimi stropi in zapleteno podrobno marmorja, kamna, mozaika in pozlačeno okras na vsakem koraku.

Cerkev črpa milijone obiskovalcev letno, vključno s tistimi, ki so sestavljeni iz verskih razlogov, kot tudi tiste, zanima svoje zgodovinske, umetniške in arhitekturne pomena. To je tudi počivališče mnogih nekdanjih papežev vključno Janeza Pavla II in Saint Peter, prvi papež krščanstvu in ustanovitelj katoliške cerkve.

Romarjev, tudi Sveti Peter je v času verskih praznikov, kot so božič in velika noč, saj je papež opravlja posebne mase v baziliki v času teh časih. On daje blagoslove na božič in velika noč, kot tudi svoj prvi blagoslov, ko je bil izvoljen, z balkona osrednjem oknu nad vhodi v atrij.

Sveti Peter v Rimu

Christian teologija meni, da je bil Peter ribič iz Galileje, ki je postal eden od 12 apostolov Kristusa in še naprej spodbujati naukom Jezusa po njegovi smrti ga je križanju. Peter, skupaj z apostola Pavla, potoval v Rim in zgradili zbor privrženci Kristusa. V strahu pred preganjanjem po njegovih naukih, Peter naj bi pobegnil v Rim, le da naletijo vizijo Jezusa, ki je bil na poti iz mesta.

Ta ga je prepričal, da se vrne v Rim in se soočajo s svojo neizogibno mučeništvo. Tako Petra in Pavla so bile izvršene po ukazu rimskega cesarja Nerona, nekje po velikem požaru v Rimu v 64 AD, vendar pred Nero lastne smrti zaradi samomora v 68 AD. Sveti Peter je bil križan z glavo navzdol, naj bi na lastno zahtevo.

Peter je bil mučen na Circus of Nero, mesto za turnirje in igre na zahodni strani reke Tibere. Pokopan je bil v bližini, na pokopališču, ki se uporablja za krščanskih mučencev. Njegov grob je kmalu postala mesto češčenje, z drugimi krščanskimi grobnice zgrajene okoli njega, kot verniki naj bi bila interred bližini svetega Petra. Za katoličane, vloga Petra kot apostol, in njegovi nauki in mučeništvo v Rimu si je prislužil naziv prvega škofa v Rimu ali prvega katoliškega papeža.

Svetega Petra Bazilika Zgodovina

V 4. stoletju, cesar Konstantin, Rima prvi krščanski cesar, nadziral gradnjo bazilike na grobišče svetega Petra. Zdaj besedilu bazilike Old svetega Petra, ta cerkev stala že več kot 1000 let in je bil na pokopališče skoraj vsak papeža, od Petra sam do papežev iz leta 1400.

V hudi slabem stanju, ki ga v 15. stoletju, bazilika doživel vrsto sprememb v okviru različnih papežev. Ko je papež Julij II, ki je vladal od 1503 do 1513, je nadzor nad obnovo, je namenjen za ustvarjanje največje cerkve v vseh krščanstvu. Imel je prvotno cerkev 4. stoletja uničen in odredil gradnjo ambiciozen, čudoviti novi bazilike v svojem mestu.

Bramante izdelal prve načrte za glavno kupolo Saint Petra. s kupolo Panteona navdihnil, njegov načrt, imenovan za grškega križa (s 4 rokami enake dolžine) podpira osrednjo kupolo. Po Julius II je umrl leta 1513, je bil umetnik Raphael dal zadolžen za zasnovo. Z obliko latinskega križa, njegovi načrti podaljšali ladjo (del, kjer verniki zbrali) in dodal, kapelic na obeh straneh njo.

Raphael je umrl leta 1520, in različni konflikti v Rim in italijanski polotok ustavila napredek na bazilike. Nazadnje, leta 1547, je papež Pavel III nameščen Michelangelo, že šteje za glavni arhitekt in umetnik, za dokončanje projekta. Njegova oblika se uporablja Bramante je prvotni grškega križa načrt in vključuje veliko kupolo, ki je še vedno največje na svetu in eden največjih dosežkov renesančne arhitekture.

Michelangelo je umrl leta 1564, njegov projekt le delno končana. Kasnejši arhitekti čast svoje modele za dokončanje kupolo. Podolgovate ladja, fasada in stebrišče (v obokan vhod), so bili prispevki Carlo Maderno, pod vodstvom papeža Pavla V. Gradnja “New Saint Petra” -V bazilika vidimo danes, je bila končana leta 1626, več kot 120 let po njenem začetku.

Je Sveti Peter je najpomembnejša cerkev v Rimu? 

Čeprav mnogi mislijo svetega Petra je kot materni cerkvi katolicizma, da razlikovanje dejansko pripada Saint John Laterana (bazilika di San Giovanni v Laterano), katedrala škofa Rimu (papežem) in je zato najbolj posvetil cerkev za katoliki . Toda zaradi svoje zgodovine, relikvije, bližina bivanja papeške v Vatikanu in samo velikost, Saint Petra je cerkev, ki privablja droves turistov in vernikov. Poleg Saint Petra in Saint John Laterana, drugi 2 Papeževe Cerkve v Rimu so Bazilika Santa Maria Maggiore in svetega Pavla izven obzidja.

Poudarki obisk Saint Petra

Preučiti vsak grob in spomenik, prebral vsak napis (ob predpostavki, da si lahko preberete latinsko), in občudovali vsak neprecenljiv relikvij v Saint Petra bi trajalo dni, če ne tednov. Če imate le nekaj ur nameniti za obisk, poglej za te izpostavlja:

 • Ladji. Ob vstopu v baziliko, boste presenečen s dimenzije ladje, dolge, glavni del katedrale, kjer so verniki sedijo v maso. To je več kot 600 metrov dolgo (skoraj dolžina 2 nogomet področjih) in skoraj 90 metrov široko in bogato okrašeno na vsaki površini.
 • Pieta. Tekmovanjem Davida kot Michelangelovo najbolj znano skulpturo, to bridki podoba Marije, ki ima telo mrtvim Kristusom v prvi kapeli na desni strani, ko vstopite v baziliko. Umetnik je vklesan na delo, ko je bil star le 24 let.
 • Bronasti kip svetega Petra. V bližini desni pomol ali množične podpore za prečne, stoji bronast kip svetega Petra, mislili doslej v 1200s. Njegova desna noga je bila obrabljena sijoča in gladka stoletij vernikov, ki drgnite ali celo poljubiti, ko gredo.
 • Baldacchino. Masivni varnostni lok, delo kiparja in arhitekta Gian Lorenzo Bernini, so izdelane iz brona, vzetega iz Pantheon. Zajema glavni oltar bazilike je, kjer je le papež dovoljeno povedati maso. Oltar je zgrajena v grobu svetega Petra in je simbolno in duhovno srce bazilike.
 • Dome. Za 16 oken obdanih in vpisana s črkami več kot 6 metrov visok, Michelangelovo kupolo, ki jo je videl nikoli dokončanih, je skoraj 400 metrov visok od svojega nadstropja na svoji luči, ali kupolo.
 • Spomenik Alexander VII.  Od številnih veličastnih papeških grobnic v Saint Petra, spomenik Bernini za papeža Aleksandra VII je morda najbolj preganja. Pobožna Papež moli, medtem ko okostja figura smrti izhaja iz pod odejo izklesan iz Jasper kamna. Ima peščene ure, kot spomin na papeža (in do gledalcev), ki je opravil njegov čas.
 • Zakristija in muzej zakladnica. Če si želite ogledati nekatere od mnogih zakladov Vatikana, vključno s križi, papeških Liturgična oblačila (oblačila), dragulje in relikviariji, obiščite zakristiji in muzej Treasury. Cena je 5 EUR za odrasle in 3 EUR za otroke 12 in pod.
 • Vatikanski Grottoes. Kot izhod v baziliko, sledite oznakam za vatikanskih Grottoes in kupolo (kupola). Podzemne Grottoes vsebujejo grobnice deset papežev, tudi Janeza Pavla II. Izdelano pozlačeni oltar je zgrajen nad tem, kaj se šteje za grob svetega Petra. Glavni oltar in Baldacchino so neposredno nad tem mestu. Vstop v Grottoes je prost.
 • Plezanje na kupoli.  Če imate občutek, energična, lahko povzpnete na 551 korakov (ali pa samo 320, če ste vzeli del poti dvigalo) na kupoli, ali vrhu kupole svetega Petra, je treba nagraditi z omamljanjem poglede v Rimu. Cena je 10 evrov, če se z dvigalom ali 8 evrov, če se povzpnemo celotno pot.

Svetega Petra Bazilika Obisk Informacije

Tudi, ko ne obstajajo papeški občinstvo ali drugih posebnih dogodkih, je bazilika skoraj vedno gneča. Najboljši čas za obisk brez gneče je običajno v zgodnjih jutranjih urah, od 7. do 9. ure.

 • Informacije: Bazilika se odpre ob 7. uri in zapre ob 7. uri v poletnih mesecih in 6:30 uro v zimskem času. Preden greš, to je dobra ideja, da preverite na  spletni strani Svetega Petra Bazilika  za tekoče ure in druge informacije.
 • Lokacija:  Piazza San Pietro (Trg svetega Petra). Priti z javnim prevozom, prevzeti Metropolitana Line A do Ottaviano “San Pietro” stop.
 • Vstopnina:  je brezplačna za vstop v baziliko in Grottoes, s pristojbine (glej zgoraj), za zakristijo in zakladnice muzej, in vzpon na kupolo. Kupoli je odprt od 7.30 do 6. ure od aprila do septembra, in 5:00 oktobra do marca. Zakristija in zakladnica muzej je odprt od 9. zjutraj do 6:15 ure aprila do septembra in 5:15 uro oktobra do marca.
 • Dress code:  Obiskovalci, ki niso oblečeni v ustrezno obleko ne bo dovoljen vstop v baziliko. Vzdržite se nosijo kratke hlače, kratka krila, ali brez rokavov majice, ko ste na obisku Saint Petra in / ali bi šal ali drugo prikrivanju. Ta pravila gre za vse obiskovalce, moški ali ženska.

Kaj naj Glej bližini svetega Petra baziliko

Obiskovalci pogosto obiščejo svetega Petra baziliko in Vatikan Muzeji, vključno Sikstinski kapeli, na isti dan. Angelski grad v različnih obdobjih v zgodovini mavzolej, trdnjava, zaporu in zdaj, muzeja, je tudi v bližini Vatikana.