Kako obisk Borghese muzej in Galerija: Popoln vodnik

Posted on

Kako obisk Borghese muzej in Galerija: Popoln vodnik
Nahaja se na Pincio Hill, je Borghese Galerija ali Galleria Borghese , je eden izmed najboljših muzejev v Rimu. Nastanjeni v lepo poslikanega, 17. stoletja Villa Borghese nepremičnin, galeriji je 20 sob kažejo neprecenljive marmorja skulpture in impresivno zbirko umetnin, ki jih nekateri izmed najvplivnejših slikarjev 16. stoletja in naprej. Točka za pojasnilo: Villa Borghese je ime velike javni park, v katerem različni Borghese palače sedijo. Dejanska Villa Borghese palača je zdaj znana kot Galleria Borghese ali Borghese Gallery.

Zgodovina

Kardinal Scipione Borghese, nečak papeža Pavla V., naročila gradnjo Villa Borghese in njenih vrtov v 1613. On se uporabljajo dvorec za zabaven kot tudi mesto za predstavitev svojega rastočega umetniških predmetov in starin zbirko. Pomembna pridobitev so tiste, ki jih baročni kipar Bernini in slikarjev Caravaggio, Raphael in Titan.

Leta 1808 je bil kardinal dedič Camillo Borghese (poročena Paolina Bonaparta) prisiljeni odpovedati večino klasičnih skulptur na njegov brat-v-zakon, Napoleon. To je zdaj mogoče najti v starinami krilu Louvre.

Bernini mojstrovine v zbirki

Galleria Borghese je impresivno zbirko skulptur se nahaja v pritličju in obsega kar se šteje nekaj Bernini je najboljši del. Prvi trije deli so navedeni spodaj, so bila zaključena, ko je bil Bernini še v zgodnjih 20-ih.

Apollo in Daphne (1624). To omamljanje upodobitev nimfo Daphne metamorphosing v lovor drevo, da bi ubežali ugrabitev Apollo dokazuje neverjetno gibanje v marmor.

Posilstvi Proserpina (1621). Prav tako veličasten, posilstva Proserpina je odličen primer genija Bernini je v izdelavo marmorja prikazani kot voljna kot kožo. V tem delu smo videli Had ‘prsti stisnjeni v mesu Proserpina kot ona bori osvoboditi svoje oprijem.

David (1624). Razlaga Bernini je svetopisemskega značaja David predstavlja mladega junaka v svoji vetra-up, o tem, da vrže svojo močno fračo na Goljatom. To je splošno prepričanje, da je obraz Davida avtoportret kiparja.

Bankrot Scipione Borghese (1632). Scipione Borghese je bil med prvimi pokroviteljev Bernini je. Po kiparskih doprsni za kardinala, pa Bernini odkril napako v marmor. Je izvedla drugi, enako doprsni kip, ki je izpolnjen v petnajstih dneh. Oba sta na ogled v muzeju.

Drugi dosežki v Galleria Borghese

Pauline Bonaparte kot Venus VICTRIX (1805-1808). Ta znameniti kip Antonio Canova predstavlja pokončen, napol gola Paolina Bonaparte gleda unabashedly na gledalca. Je naročil njen mož, Camillo Borghese, kot del oživitve rimske tradicije portretiranja smrtnike kot mitološki bogovi.

Veličina v olju. V prvem nadstropju galerije je namenjen slike. Obiskovalci si lahko ogledajo mojstrovine Raphael ( usedline in Marije z Unicorn ), Tizian ( The Scourging Kristusa , in sveto in profano ljubezni ) in veliko Caravaggia ( The Boy s košaro sadja , Young Sick Bacchus in Saint Jerome pisanje) .

Ljubitelji umetnosti je treba upoštevati naročilu zasebno, omejeno prostora obisk Deposito ali Prostor, kjer se hranijo več kot 250 dodatnih slike.

Starodavni zakladi Glavni nadstropju ima impresivno zbirko starin od 1. do 3. stoletja našega štetja, kakor tudi displays teh zakladov kot rimski bron iz 150 pred našim štetjem in antičnih mozaikov iz 4. stoletja.

Kako obisk Galleria Borghese

Dostop do muzeja je omejena na 360 obiskovalcev naenkrat, z obiski omejeni na dve uri. Morate rezervirati vnaprej na spletni strani Galleria BorgheseČe nameravate obiskati Rim med zaseden sezone in si želite ogledati zbirko, pridržujemo tudi pred potovanjem, da se prepričajte, da ne zamudite. Za bolj realistično izkušnjo, menijo rezervaciji zasebno voden ogled od  The Roman Guy , zveza potovanje  ali izberite Italijo .

Roma Pass  imetniki lahko dostop do muzeja na prostem ali znižani obrestni meri, vendar pa še vedno morali rezervirati čas vnosa po telefonu +39 06 32810. 

Delovni čas:  torek-nedelja, 09:00 do 7 PM (zadnji vnos 5 PM). Zaprto ob ponedeljkih, 25. december in 1. januar.

Vstopnina:  Odrasli: 15 €; Državljani EU, mlajši od 18 let: € 8.50. Invalidne obiskovalci plačali samo 2 € naboj rezervacijo; Otroci 5 ali manj, so brezplačni. (Cene so od leta 2018 in vključuje obvezno 2 € pristojbine za rezervacije.) Cene se lahko med posebne razstave povečala.

Lokacija: Galerija Borghese, Piazzale Scipione Borghese 5, v Villa Borghese Gardens.

Kako priti do tja: Z avtobusom: 5, 19, 52, 63, 86, 88, 92, 95, 116, 204, 217, 231, 360,490, 491, 495, 630, 910, 926; Z Metro: Line (rdeče) na Spagna postaje.

V bližini Znamenitosti

Villa Borghese vrt je mesto skoraj 200-acre park nizajo jezera, travniki, vile, templji, kot tudi otroško igrišče, živalski vrt, amfiteater, kino in jahanje hlevi.

Galleria Nazionale d’Arte Moderna, ki se nahajajo na podlagi Villa Borghese ima zbirko 19th- in 20. stoletja slik poudarjajo italijanskih umetnikov.

Muse Nazionale di Villa Giulia,  določene v drugem palače Borghese vili, ki ima največji Italije zbirko etruščanskih starine in lope sijočo svetlobo na to skrivnostno pre-rimske civilizacije.

Piazza del Popolo , ki se nahaja pod Pincio Hill, je ena izmed največjih in najpomembnejših mestnih trgov v Rimu.