Kako obisk Sikstinska kapela in kaj videti

Posted on

 Kako obisk Sikstinska kapela in kaj videti
Sikstinska kapela je ena izmed glavnih atrakcij na obisk v Vatikan. Vrhunec obiska Vatikan Muzeji, znana kapela vsebuje strop in oltarne freske Michelangela in velja za eno umetnikovih največjih dosežkov. Toda kapela vsebuje več kot le dela Michelangelo; je urejena od tal do stropa, ki ga nekateri izmed najbolj znanih imen v renesančnem slikarstvu.

Obisk Sikstinska kapela

Sikstinska kapela je zadnja soba, da obiskovalci vidijo, ko turneji Vatikan Muzeji. Vedno je zelo natrpan in jih je težko videti vsa dela znotraj njega na blizu. Obiskovalci lahko najamete avdio vodniki ali knjiga ena redkih vodeni ogled vatikanskih muzejev, da izveste več o zgodovini in umetniških Sikstinski kapeli je. Lahko bi se izognili ogromne množice ob privilegiran vhod turnejo ali  zasebno po urah turnejo .

Pomembno je opozoriti, da je, medtem ko je Sikstinska kapela je del turneje Vatikanski muzeji, je ob cerkvi še vedno uporabljajo za pomembne funkcije, najslavnejši pa na mestu, kjer Conclave, da izvoli novega papeža sklicuje.

Sikstinska kapela Zgodovina

Veliki kapela, ki je znana po vsem svetu, saj je bila Sikstinska kapela zgrajena od 1475-1481 na ukaz papeža Siksta IV (latinsko ime Sikst, ali Sisto [italijansko], prispeva svoje ime “Sikstinska”). Monumentalna soba meri dolge s 13,40 metra širokimi (134 s 44 metrov), 40.23 metrov in doseže 20,7 metrov (približno 67,9 čevljev) nad tlemi na najvišji točki. Tla so se z vložkom večbarvnega marmorja in prostor vsebuje oltar, galerijo majhen pevci in pevke “, in šest-kaseta marmorja zaslon, ki ločuje prostor v območjih za duhovščino in congregants.

Obstaja osem okna obloge zgornjem toku sten.

freske Michelangelo je na stropu in oltarjem so najbolj znane slike v Sikstinski kapeli. Papež Julij II naročila glavnega izvajalca za barve teh delov kapeli leta 1508, približno 25 let po tem, ko so stene poslikane jih rad Sandro Botticelli, Ghirlandaio, Perugino, Pinturrichio, in drugi.

Kaj Poglej v Sikstinski kapeli

Sikstinska kapela Ceiling Strop je razdeljen na 9 osrednjih plošče, ki prikazujejo , da je oblikovanje sveta , izgon Adama in Eve , in The Story of Noah . Morda najbolj znana od teh devetih plošč so Stvarjenje Adama , ki prikazuje sliko Boga dotikajo prsta Adama, da bi ga prinese v življenje, in padec iz Grace in izgon iz rajskem vrtu , ki prikazuje Adama in Evo vzamemo prepovedano jabolko v rajskem vrtu, nato pa zapusti vrt v sramoto.

S strani centralnih plošč in v lunetah, Michelangelo naslikal veličastne podobe prerokov in sibyls.

Zadnja sodba oltar Fresco:  Painted leta 1535, ta velikan freska nad Sikstinski kapeli oltar prikazuje nekatere grozljive prizore iz poslednje sodbe. Sestava prikazuje pekel, kot je opisal pesnik Dante v svoji Božanski komediji. V središču slike je obsojajoč, maščevalni Kristus in je obdan z vseh strani z golih številk, vključno z apostoli in svetniki. Freska je razdeljen na blagoslovljenih duše, na levi, in prekleti, na desni strani. Opomba podobo odirajo telesa svetega Jerneja, na katerem je Michelangelo naslikal svoj obraz.

Severni steni Sikstinski kapeli:  Stena na desni strani oltarja vsebuje prizore iz Kristusovega življenja. Plošče in umetniki tu zastopane, so (od leve proti desni, začenši od oltarja):

 • Jezusov krst s Perugino
 • Skušnjavo Jezusu Botticelli
 • Calling prve učenci, ki ga Ghirlandaio
 • Govor na gori, ki ga Rosselli
 • Izročitev od ključev do svetega Petra, ki Perugino (zelo omeniti delo med stenskimi freskami)
 • Zadnja večerja, ki Rosselli

Južni zid Sikstinski kapeli:  Jug (ali levo) stene vsebuje prizore iz življenja Mojzesa. Plošče in umetniki, zastopane v južni steni so (od desne proti levi, od oltarja):

 • Mojzesov Journey Through Egipta Perugino
 • Prizori iz življenja Mojzesa pred svojim Popotovanju po Egiptu, ki ga Botticelli
 • Prečkajo Rdeče morje s Rosselli in d’Antonio
 • Deset zapovedi, ki jih Rosselli
 • Kazen Korahova, Datan in Abirama jih Botticelli
 • Moses “sklepnih listin in smrt Luca Signorelli

Sikstinska kapela Vstopnice

Vstop v Sikstinski kapeli je vključena vstopnica v vatikanskih muzejev. Vrstice vstopnica za Vatikanske muzeje lahko zelo dolgo. Lahko prihranite čas z nakupom vatikanski muzej vstopnic na spletu pred časom.