Kako ostati varen, ko potujejo na Baliju v Indoneziji

Posted on

Kako ostati varen med hojo, vozil in plavanje okoli Baliju

Kako ostati varen, ko potujejo na Baliju v Indoneziji

Varno bivanje ob obisku Bali je popolnoma drugačen znanja in spretnosti, kot tistega, ki ga prihajajo z Zahoda. Bodite povprečno balijski cesti: ne obstajajo pravila za ravnanje s pešci (kolikor so motoristi zaskrbljeni), tako da boste morali pogledati v obe smeri in hitri ko prečkaš cesto.

Varnost je manj prepričan skupni posel okoli tega sicer popolni otoku: zagrabijo-kraje, avtomobilskih nesreč, in Štiga so zelo realne možnosti v Bali, vrsta stvari, potovalni agent običajno ne povedati.

  • Izogibanje ouches: Za druge opravke in ne-jev na Baliju , preberite članke o Etiquette Nasveti na Baliju in zdravje Nasveti na Baliju .

Vodenje svoje stvari Secure

Kraja je relativno nizko tveganje na Baliju, vendar snatch-tatvin in kraje iz hotelske sobe ni znan. Znanec tega pisatelja je bila nekoč žrtev, ki jih lomljenju tatov in vstopajo v svojem kraju sobi (ta znanec in njene sestre so bili srečni, da pobegniti relativno nepoškodovan, čeprav so bili oropani svojih stvari). Torej, Bali ni 100% varna; Zato je treba upoštevati naslednje ukrepe:

  • Naj vrata in okna varno zaklenjena, ko od svojega hotelski sobi, ali pa ponoči.
  • Carry le kopije potnih listih in potovalnih dokumentih; pusti originale zaklenjena v hotelski sobi.
  • Uporabite hotela varno ali varnostno polje če je na voljo.
  • Ko raziskovanje Bali, da vaše dragocenosti na sprednji torbico.
  • Uporabite svojo hotelsko varnostno okno, če je eden na voljo. Če ne, potem opravlja vse svoje dragocenosti v sprednji torbico. Ste varni na cesti, vendar je stvari, ki jih puščajo za sabo v nekaterih hotelih, ki so v nevarnosti.

Preberite ta roundup varnostnih hotel nasvete, če želite izvedeti več o ohranjanju sebe in svoje stvari varno ob prijavi v hotel.

Varnost na cesti na Baliju

Slavno kaotične prometne razmere Bali lahko povzroči težave, če niste pripravljeni za to. Ali ste pešca ali ambicioznimi motorist, lahko naslednja pravila pomenilo razliko med zabavno Bali oddih in teden dni v vleko ali slabše.

Na cesti: stop, poglej, poslušaj. Ni prometnih predpisov na Baliju, le predlogi. Tako crosswalks (če jih najdete) ne dobijo veliko spoštovanje, niti ne pešci stopa na njih.

Ne domnevamo, da bodo vozila ustavi, ko prečkamo – motorna kolesa bo delovalo okoli vas brez ustavljanja. Predpostavimo, da ima vozilo pravico do poti, vedno, in boste varni.

Ne vozite sami – dobili avtomobil z voznikom, namesto. Če nameravate dobiti okoli otoka sami, vas bo morda zamikalo, da najeti self-pogon avtomobila na Baliju (še posebej, če izpolnjujejo zahteve). Ampak, če ceniš svoje življenje, ne vozite svoj način.

Najem avtomobila z voznikom namesto; cene se ne da veliko dražji, in se lahko sprostite, medtem ko je voznik uporablja svojo intimno poznavanje ceste, da prideš okoli.

Recite ne za vožnjo s self-pogon motocikla. Ti si gotovo dovoljeno najem self-pogonski motor, ampak ali je to pametno odločitev je nekaj popolnoma drugega. Obstaja tudi veliko primerov turistov pridobivanje ranjenih ali ubitih vožnjo skuterjev na Baliju , tako da, če bi bilo odvisno od nas, vam toplo priporočamo, da se izognete najem samostojno voziti motorno kolo, če hočeš, da gremo ven iz Balija v enem kosu.

Izvedite več v našem povzetek stanja prevoza na Baliju.

Bivanje na desni strani zakona na Baliju

Večina turistov na Baliju ne mislim preveč o zakonu, vendar pa obstaja nekaj stvari, da v mislih, če želite, da izogniti na Balinese organov.

Ne nakup droge na Baliju. Zakoni drog na Baliju in ostali Indoneziji sledijo vzorcu ki ga je določil zakonodaje na področju drog v preostalem delu jugovzhodne Azije – oni strogo in pripravljeni na primer o vseh turističnih dovolj neumno, da ga lahko ulovi uživanjem prepovedanih drog, medtem ko na otok.

Kljub drakonske zakonodaje za boj proti drogam, turisti pogosto dobijo Manjka ponudbe drog med hojo po ulicah, s prikrito preprodajalci drog prebrisano šepeta ponudbe poceni marihuane ali gobe verjetno usmerjene potnike. Če se vam to zgodi, hoje . Ti si verjetno našli ujete v želo drog.

Ne kadite v javnih prostorih. Od 28. novembra 2011, je prišlo do “brez tobačnega dima” tudi akt stopil v veljavo po Baliju, ki prepoveduje kajenje na večini javnih mestih. Območja izven mej do kajenja vključujejo restavracije, hoteli, templje, turistične znamenitosti, bolnišnice in šole. Kadilci ujete krši zakon, lahko zaprli do šest mesecev in / ali denarno kazen do ZDA (v milijonih IDR 50) 5.500 $. ( Izvor )

Varnost na plaži na Baliju

Bali plaže štejejo med najboljših otoških znamenitosti, vendar pa še vedno ni 100% varna za turiste. Riptides, žgoče sonce, in celo cunamiji pripraviti konkretne nevarnosti za plavalce na Baliju, vendar po nekaj preprostimi ukrepi lahko vaše dvome o Bali plaž za počitek.

Mind rdeče zastave. Plaže na jugozahodnem delu Balija znano, da so nevarne rip plimovanja in undertows. Nevarne plaže so označene iz rdeče zastave. Ne poskušajte plavati na plažah z rdečimi zastavami, saj imajo te obale močne tokove, ki lahko dimnikar na morje.

Preberite cunami podatke v hotelu. Nepredvidljivi in uničujočih cunamijev doslej izogniti obisk Bali, vendar je bližina cunamiju povzroča Subdukcija območjih Indonezije, da tovrstne nesreče možnost. Vprašajte svojega hotela o evakuacijskih postopkov, povezanih s cunamijem; drugače, našli Prenočišča vsaj 150 metrov nad morsko gladino in 2 milj v notranjost. Več o tej temi tukaj: cunami na Baliju v Indoneziji.

Wear veliko pred soncem. Uporabi visoko-SPF zaščito pred soncem, da prepreči agonijo UV spali kožo; SPF (zaščitni faktor) z ne manj kot 40 bi morala biti primerna za Bali počitnice.

Pazite Monkeys Bali

Opice makaki so pogostejši po Baliju, vendar naj vas to ne zavede s svojim srčkan videz. Opice avtohtone na Baliju ne bo Skrupula krajo svetleče predmete in hrano iz nič hudega sluteče turiste. Veliko turistično so izgubili očala, nakit in MP3 predvajalniki teh Prevrtljiv zveri; in pozabi jesti ničesar v preprostem pogled na primatih, oni strokovne hrane tatovi preveč.

Večina blizu srečanja z makaki zgodilo okoli Pura Luhur Uluwatu in Ubud Monkey Forest v srednji Baliju. Nepoznavanje opicah vedenjskih vzorcev pogosto usedlin opica napade; turisti, ki nasmeh na opicah tvegati takojšen napad, kot razlagajo makaki razgalil zobe kot agresijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *