Kako potovati iz Bruslja v Pariz? Leti, Vlaki in Car Možnosti najem

Posted on

Kako potovati iz Bruslja v Pariz?  Leti, Vlaki in Car Možnosti najem

Ali načrtujete potovanje iz Bruslja v Pariz, vendar imajo težave sejanje skozi vaše možnosti, da se odloči, ali bi bilo bolj smiselno, da potovanje z vlakom, letalom ali avtomobilom? Če je tako, je ta priročnik namenjen vam neke pomaga skozi glavni options– in odločiti, ki je tako proračun prijazno in časovno učinkovito.

Oddaljenost od Pariza

Bruselj se nahaja borih 160 kilometrov od francoske prestolnice, ki pomeni, da če si lahko privoščite čas, z vlakom ali najem avtomobila lahko ponudi bolj slikovito, in potencialno bolj sproščujoče in prijetno, način potovanja iz Bruslja v Pariz kot leteči bi. Z visoke hitrosti Eurostar in Thalys vlaki servisiranje Pariz iz Bruslja dnevno v manj kot eni uri in pol (v povprečju), je to način, kako priti do tam je verjetno najboljša možnost. To je še posebej, če ste vzeli v račun časa potovanja od centra mesta do letališč.

Ob Train: Kakšne so možnosti?

Lahko dobite v Pariz iz osrednje Bruslju približno uro in 20 minut prek omrežja vlaka Thalys. Poleg tega je Eurostar vlaki vozijo iz Bruslja in povezati v Lillu v Franciji. Thalys in Eurostar vlaki prispeli v središču Pariza na postaji Gare du Nord, zmanjšuje stres. Prvovrstni karte so ponavadi ni veliko dražji od gospodarstva in vključuje celoten obrok in storitev pijačo.

Leti: Prevozniki in kako najti Deals

Mednarodni prevozniki, vključno s KLM Royal Dutch Airlines in Lufthansa in regionalnih nizkocenovnih letalskih prevoznikov, kot Brussels Airlines ponujajo dnevne lete iz bruseljske National v Pariz, ki prihajajo na letališču Roissy-Charles de Gaulle. Leti na letališču Beauvais se nahaja na skrajnem obrobju Pariza je lahko cenejša možnost, vendar boste morali načrt za vsaj eno dodatno uro in petnajst minut, da pridete do središča Pariza.

Bruselj v Pariz z avtom: Zakaj morda ne bo vredno

V gladkih prometnih razmer, lahko traja približno tri ure, da bi dobili iz Bruslja v Pariz z avtom. Vendar pa je pomembno, da ne pozabite, da v času gostega prometa (na primer v času praznikov in poletnih počitniških obdobij), lahko čas potovanja vrtoglavem vzponu.

Potrebovali boste tudi dejavnik pri cestnine za svoje potovanje: nekaj, kar potniki pogosto pozabimo, da v njihov proračun vključiti. Na koncu, je morda bolj smiselno, da se z vlakom namesto. Vse bo odvisno od tega, ali boste morali za prevoz velike količine opreme (morda za družinsko kampiranje) ali drugega blaga. Če tega ne storite, stres vožnje ne sme jamči za potovanje, tudi če je lahko cenejša možnost.

Prihod v Parizu z Letalom? Ground Transport Možnosti

Če ste prispeli v Pariz z letalom, morate ugotoviti, kako priti do centra mesta od letališča. Prav tako boste morda želeli razmisliti ob taksi od letališča, vendar je to, še enkrat, bo odvisno od tega, koliko ste pripravljeni porabiti, če potujete z majhnimi otroki ali starejše obiskovalce, ki lahko najdejo možnosti javnega prevoza neprijetno, itd .