Kako potovati okoli Pariza kot Local

Posted on

 Kako potovati okoli Pariza kot Local

Obstajata dve vrsti železnico potovanje poteka, da lahko obiskovalci Pariza zanima. Več o podrobnostih teh prehodov in odločijo, kateri je pravi za vas.

Pariška Visite Pass

Če se želite izogniti težav in nakup pariško prevoz iz ZDA, lahko dobite Paris visite Pass, ki je posebej zasnovan za turiste in ponuja tudi popuste za muzeje in ture. Pariška Visite Pass je na voljo na spletu.

Čeprav je Paris Visite akcije ni tako dobra vrednost kot Navigo Découverte, da ima tri glavne prednosti:

  1. Pariška Visite karta velja kateri koli dan v tednu (v Navigo Découverte velja samo od ponedeljka)
  2. Pariška Visite akcije je mogoče kupiti na spletu iz katere koli države
  3. Pariška Visite ponuja tudi muzejske in potovanj popusti

Pariška Visite je na voljo v 1-, 2-, 3- in 5-dnevne različic za cone 1 do 6.

Passe Navigo Découverte

Navigo je ime zamenjavo za Carte Orange prevoz glavo. Zajema prevoz na vlakih, RER in metro na območju Pariza, ki ga je prejemnik izbere. Sedanje akcije vključuje prevoz v Parizu in predmestjih, letališča Charles de Gaulle (CDG) in Orly (ORY), Chateau Versailles, Fontainebleau in Parc Disney.

Turisti lahko kupite Navigo Découverte prenese na skoraj vsako okno vlaka vozovnice Metro, RER ali Transilien ki običajno prodaja vstopnic in poteka v Parizu.

Trenutno dve različici Navigo glavo, standard Navigo in Navigo Découverte. Navigo akcije je rezerviran za domačine, ampak kdo lahko kupite Navigo Découverte, čeprav, kot s Carte Orange, lahko prodajalci priljubljenega prevoz glavo poskušali odvrniti tuje turiste iz nakupu Navigo Découverte, ki jih vodi v dražje, vendar bolj prilagodljiv Paris Visite Pass.

Getting passe Navigo Découverte

Za Navigo enotedensko vozovnico boste plačali € 5 pristojbino ($ 6 USD) za samo kartico. Potem boste morali dodati stroške kritja prevoza, ki jih potrebujete.

Potrebovali boste sliko sebe za glavo, 3 cm visoko s 2,5 cm širok, ki je manjša od velikosti potnega lista. Lahko jih kupite v foto kioskih v bližini okna vstopnic, ki prodajajo vstopnice na Metro, RER in Ile-de-France vlakov.

Lahko kupite Navigo na oknih vozovnic iz podzemne železnice ali RER postaje ali pooblaščenih prodajalcev (kot so nekatere lokalne TABACS). Obstajajo naprave na postajah, kot tudi, vendar ne sprejema kreditnih kartic v apoenih brez evra, nekateri potniki pritožujejo.

Trajanje passe Navigo Découverte

Prelaz se začne v ponedeljek zjutraj s prvimi avtomobili in se konča v nedeljo. To lahko vpliva na turisti, ki ne prihajajo v Parizu v ponedeljek.

Hassled pri nakupu Pass?

Kljub temu, kar bi lahko prodajalec vozovnic ti povedati, da ste  storili  imajo pravico do nakupa in uporabljati passe Navigo Découverte. “Elle est Ouverte à tous (Franciliens et non Franciliens)” navaja dokument, bo moral odprt za vse.