Kako potovati po Franciji z vlakom

Posted on

Kako potovati po Franciji z vlakom

Francija je največja država v zahodni Evropi, potovanje vlak smiselno. Srečno, Francija je hiter in učinkovit sistem vlaka in francoska vlada se je močno vlagala v vlakih za visoke hitrosti (s TGV vlak ali vlaka na Grande Vitesse ), in na progah za visoke hitrosti (LGV ali ligne Grande Vitesse) .

Na voljo je več kot 1700 km (1056 milj) namenskih prog za visoke hitrosti in na tisoče več glavnih linij in manjših linij tako skoraj povsod je dostopna z vlakom potovanje v Franciji.

Francoska železniško omrežje povezuje vse večjih mest na pa tudi povezovanje veliko majhnih mest v francoskem podeželju. S skrbnim načrtovanjem, lahko dobite okoli samo z uporabo potovanje z vlakom v času počitnic. Na splošno, vlaki so v času, udoben in relativno poceni.

Vendar pa so nekateri vlaki vozijo le ob določenih urah v določenih dnevih, tako da boste morali zelo skrbno načrtovati, če potujete v francoskem podeželju z vlakom.

Getting Around Franciji From Paris

Kot veliko prestolnic, Pariz trpi nimajo osrednjo železniško vozlišče, ampak število glavnih plinovodov koncev. Tu so nekatere od glavnih ciljev služili od glavnih postaj.

 • Gare du Nord: Severovzhodno France, London (Eurostar), Bruselj, Amsterdam (Thalys), Lille, Valenciennes, Calais
 • Gare de l’Est: Nancy, Metz, Reims, Strasbourg, Luksemburg, Nemčija
 • Gare de Lyon: Lyon, Dijon, Besançon, Ženeva, Mulhouse, Zürich, Clermont-Ferrand, Marseille, Nica, Nimes, Montpellier, Perpignan; Italija in vzhodno od Španije
 • Gare d’Austerlitz: Tours, Poitiers, Limoges, Bordeaux, Toulouse, Biarritz, zahodni Španiji
 • Gare Montparnasse: Vse zahodni Visokohitrostni vlaki, Brittany, Brest, Rennes, Nantes
 • Gare St Lazare: Caen, Cherbourg, Rouen, Le Havre

Vrst vlakov v Franciji

Vse vrste vlakov vodijo v Franciji, z impresivno TGV vlak in druge vlake za visoke hitrosti za manjše tirov.

Medtem ko še vedno obstajajo nekatere linije delujejo stare kočije, večina vlakov so zdaj prijetno, moderno in imajo visoke tehnologije dodatke, kot so Wi-Fi. Mnogi imajo velike okna slike vzdolž obeh straneh; drugi imajo paluba, ki vam daje čudovit pogled na francoskem podeželju, ki ga poganja skozi.

Glavne vrste vlakov v Franciji, so:

 • TGV omrežje Vlak ( Train a Grande Vitesse ) vodi do večjih mest v Franciji in Evropi.
 • Intercites vlaki pokrivajo veliko srednjih razdaljah med mesti, kot so Amiens, Orleans, Bordeaux, Caen, Lyon, Reims, Troyes, Toulousu in Parizu. Povezujejo mesta v francoskih regijah, kot so Nantes, Bordeaux, in Lyons-Nantes-Tours.
 • TER je francoski regionalna služba teče iz mest in vasi nad 21 regionalnih omrežij v Franciji.
 • AutoTrain spalna služba traja od Bercy postaje v Parizu dol na jugu Francije vas in vaš avto ob.

Mednarodni vlak Storitve

Tehnologija vlak TGV je uporabljena v drugih nacionalnih železniških prevoznikov v Evropi

 • TGV Lyria vlakov preko Francije v Švico
 • Eurostar teče med Veliko Britanijo, Lille, Pariz in Bruselj
 • Thalys vozijo vlaki do Belgiji, na Nizozemskem in v Nemčiji

Kako in kje kupiti vstopnice

Tako kot večina držav, cene vozovnic zelo razlikujejo.

Če lahko rezervirate zgodaj, boste dobili dobre kupčije, vendar pa lahko tudi, da se držijo za določen čas. Če ste knjigo, ki in zamudili vlak, ne boste dobili povračila.

Cene vstopnic ni več na TGV ali hitri vlak kot pri normalni lokalni liniji. In da tekmujejo z letalskimi prevozniki poceni, TGV vlaki ponujajo ugodne cene za zgodnje rezervacije in za manj priljubljene časih vlakov. Internet rumen je vedno dobra ideja.

Vsi francoski vlak vstopnice lahko naročite tudi na spletu in jih lahko nato natisnete na vašem računalniku kot e-vozovnice, točno tako, kot so letalske družbe storiti.

Obiskovalci iz ZDA lahko kupite na spletu z Rail Evropi in obiskovalci iz Velike Britanije je mogoče kupiti na spletu s  plovbi SNCF (prej Rail Europe UK).

Železniška postaja nasveti

 • Prihod zgodaj , da bi ugotovili, katere platforma vlak gre iz. Železniške postaje Paris lahko precej zmedeno.
 • Ni nujno, da bodo dobri okrepčila na vlaku; preveriti vnaprej in če je potrebno kupiti svoje lastne prigrizki / lahka kosila na postaji.
 • Ti bodo morali potrditi svojo vstopnico . Poglej za rumene stroje ( “compostage de gredice” ) ponavadi tik preden dosežejo platformo. Vstavite vstopnice v režo in ga pridobiti. Inšpektorji vstopnic bo preveril vozovnico na vlaku, in če se to ne potrdi boste verjetno našli.