Kako priti od Chiang Mai do Pai, Tajska

Posted on

 Kako priti od Chiang Mai do Pai, Tajska

Odločanje o tem, kako priti od Chiang Mai na Pai na Tajskem odvisna od tega, ali želite, da se enostavno, vendar-gabi možnost (minibus) ali pa malo avanturo ven potovanja z vožnjo skuterja / motocikla tam.

se vožnja Pai je zelo nepozabno doživetje, ob predpostavki, da ne pridružijo sto potnikov, ki dodaj treskav – in plačujejo za – motocikla na Tajskem v njihovem repertoarju cestnih zgodb.

Ob minibus vse prepušča naključju. Vaš-Redbull ponorelih voznik lahko ali ne sme določiti, da bi vsi potniki tako bolan, kot je mogoče, medtem ko je v skoku skozi 762 ovinkov in krčenja na poti v Pai. Prinesi plastično vrečko. Tudi če niste nagnjeni k slabosti, lahko vaš seatmate biti!

Little O Pai, Tajska

Nahaja se v provinci Mae Hong Son severne Tajske, se je ob reki mesto Pai postal vodilna turistična stop na Tajskem. Dolgo ni več, je ugled Pai kot miren umik za izseljenci, ki so prišli na Tajskem leta 1990 in nikoli zapustili.

Zelo izboljšalo v cestnem prometu in slavni 2009 tajski film Pai v ljubezni se spremenili, kaj vodiči uporabljajo za prodajo kot “zaspano, hipi vasi” v prometni mestu. Dejstvo je, nočno življenje v Pai je verjetno divji in bolj dostopna, kot je nočno življenje v Chiang Mai. Pai je stalni del backpacker Banana palačinka pot, in kitajski turisti pridejo v številkah dovolj veliki, da povzročijo krajevne podjetnikom za učenje Mandarin.

Kljub pritok obiskovalcev, Pai, je še vedno odličen kraj ujeti dih za nekaj dni, jarku promet-jarka obkroži v Chiang Mai, jesti zdravo hrano in se sprostite v nekaj zelo prijetnih lokalih.

Pot v Pai

Čeprav je bilo repaved in močno izboljšala v zadnjih petih letih, je strma in ovinkasta pot (Route 1095) med tajskega severni kapitala Chiang Mai in Pai slavno zagotovljeno, da bo vsaj nekaj od potnikov na vašem avtobusne bolnih. V domnevni 762 preobrati so mučenje za ljudi, ki trpijo zaradi prometne bolezni.

Če ste eden izmed nesrečnih tiste, prosi, da bi sedel v bližini sprednji del avtobusa, kjer si lahko ogledate ven. Izogibajte se bere ali gledamo na telefonu na poti. Korenina ingverja in poprove mete so naravna izbira za preprečevanje bolezni gibanja. Nakup in Zmanjšati dol košček ingverja koren sesati na med potjo, ali zgrabi nekaj ingver sladkarije iz lekarne v Chiang Mai.

V minibusses običajno na hitro odmor na pol poti do Pai. Izkoristite nekaj svežega zraka, vendar ne jedo, če se ne počutite dobro. Western-style stranišča so na voljo na počivališčih

Pot do Pai je nekoliko ugled kiča razvit, nekako tako, kot Route 66 je praznoval v Združenih državah Amerike.

Getting Obstaja jih Minibus

Minibus je najbolj priljubljen način prevoza v Pai. Vožnja traja od tri do štiri ure, odvisno od nepremišljenosti vašega voznik na ovinkasti, gorati cesti. Nekateri vozniki se zdi, da imajo zelo malo glede za varnost sebe in potnikov. Kljub nešteto pritožb več kot desetletje, vse od podjetij, ki ponujajo prevoz so zelo dobro enaki v smislu varnosti – dobili lepo voznik je preprosto sreča v žrebu.

Minibusses do Pai stalo okoli 180 bahtov (150 bahtov, če rezervirate neposredno Aya) in pusti na uro skozi ves dan. Prtljaga se lahko hranijo v notranjosti ali privezan na vrhu, je odvisno od tega, kako poln minibus.

Glede na nizko komisija doda vstopnic (ponavadi samo 30 bahtov ali tako), lahko pa tudi shranite trud in se dogovorite za minibus do Pai s katerim koli od potovalnih agencij nizajo okoli Chiang Mai. Vaš hotel ali gostišče lahko rezervirate vozovnico za majhno dajatev storitev.

Za večje skupine, rezervacije neposredno bolj smiselno. Vstopnice lahko rezervirate neposredno pri Aya – najbolj priljubljen prevoz podjetje za pridobivanje Pai. Rezervacije so narejeni po telefonu; boste plačali voznika, ko ste pobrali v vašem hotelu.

Minibusses do Pai običajno odstopiti vsako uro od 7.30 do 5:30 ure opoldne in popoldne čas lahko napolni v zaseden sezone tajskega.

Zaradi obsega minibusses izdelavo pot, lahko običajno priti do Pai, na isti dan, ki ste knjigo. Rezervirajte vsaj en dan naprej v času velikih dogodkov, kot so Songkran in Loi Krathong.

Getting Obstaja z javnim avtobusom

Počasnejše, večji javni avtobusi med Chiang Mai in Pai traja približno štiri ure ali več, odvisno od prometa. Vožnja stane približno 90 baht vsak način. Avtobusi nimajo klimatsko napravo, vendar je manj verjetno, da si bolan, saj klade skupaj.

Javni avtobusi s preveč praznih sedežev se lahko odloži, dokler več potniki prispejo. Vsi avtobusi izvirajo na avtobusni postaji Arcade v Chiang Mai – imenovano tudi “nov terminal” – s časom odhoda ob 7. uri, 8:30, 10:30, 12:30 in 16:00

Avtobusna postaja Arcade se nahaja v severovzhodnem delu Chiang Mai, tudi izven starega mestnega jedra. Boste potrebovali taksi ali tuk-tuk, da bi dosegli avtobusno postajo. Plačajte za avtobus na postaji; če kdo ponuja Rezervirajte si vstopnico vnaprej, je to verjetno prevara žep razliko v ceni vozovnice.

Letenje

Ena stvar deluje nekoliko zadušila out-of-nadzor razvoja v Pai je pomanjkanje “prave” letališča. Leti so nepravilni, v najboljšem primeru, in so včasih odloži za nedoločen čas.

Da bi prišli do Pai iz Chiang Mai, boste morali sami voziti ali careen prek gorskih ovinkov, kot vsi ostali! Za zdaj, nekako.

Vožnja z motorjem

Veliko popotnike, ki želijo, da bi stranski avanturo in ustavili v številnih manjših znamenitosti ob poti se odločijo za najem motornih koles v Chiang Mai in vožnja do Pai pod svojimi pogoji. Pokrajina je neverjetno, in imajo svoj prevoz omogoča stranske dogodivščine kot ustavljanje na nekaj kavarn, slapov in scensko gleda na poti.

Veliko popotnikov uživajo ob motorno kolo priročen v Pai vseeno, vendar vam ni treba, da bi jo od Chiang Mai! Najemnine so dejansko cenejši v Pai kot Chiang Mai, je pogosto tako nizko, kot je 100 bahtov na dan. Veliko je “čar” v Pai je samo zunaj mesta v obliki kanjoni, slapovi, zdravstvenih duhovne vaje, ogromen bel kip Bude in druge zanimivosti. Ob skuter voljo ni obvezna, vendar je res odpira več mest, da uživajo.

Če želite, da je disk iz Chiang Mai Pai priložnost, vendar niso povsem prepričani, menijo, pridobivanje enosmerni najem. Možnost je dražje, vendar pa omogoča nekaj prožnosti, da ne vozite nazaj kasneje. Aya je edina agencija, ki najame motorna kolesa, ki se lahko vozijo v eno smer in se vrnil v Pai. Ti bom vaše prtljage za vas na enem od minibusses.

Navodila za vožnjo

  • Vožnja na levi strani na Tajskem.
  • samo poskus pogon, če ste zadovoljni z vožnjo na strmih, zavitih cestah.
  • Pred “zabavno” gorski del pogona začne, boste morali mišice svojo pot skozi strašno mestnega prometa v Chiang Mai in je zaseden, visoke hitrosti arterija skozi predmestje.
  • Ne pozabite, da je vožnja na Tajskem sledi preprosto na vrstni red: Ne glede na okoliščine, vozila, večje, kot si (precej vse večji kot kolo) imajo vedno pravico do poti! Donos na avtobuse in tovornjake, ostanejo tako daleč, da na levi strani, kot je mogoče, in pričakujejo, večja vozila, da prenese – tudi v slepih zavojih.
  • Začnite s polnim rezervoarjem in pazi na merilniku. Morda boste morali ustaviti za gorivo na poti v enem od malih sodih roko ročice goriva. Pai je samo zunaj največjega dosega za večino najem skuterjev.
  • Čeprav pogosto goriva se proda iz steklenice na Tajskem, ni vse zlato obarvano stvari vidite za prodajo v barake na tej poti je gorivo: to je lokalni draga! Ne čakajte do zadnjega trenutka, da si za gorivo.
  • Niso vsi najem agencije omogočajo voznikom, da se skuter izven Chiang Mai. Pozorno preberite najemno pogodbo. Nihče ne bo prišel, da vam pomaga, če je motor pokvari ali ste imeli nesrečo. Če kršite najemno pogodbo s polic do kilometrov, lahko agencija zahtevati dodatno obrabo na kolesu kot izgovor, da prosi za več denarja.
  • Čeprav je vreme v Chiang Mai in Pai je pogosto zelo vroče, se lahko vožnja dobili precej hladno na najvišji točki v gorah. Prinesite jakna za zaščito pred soncem in vetrom.
  • Tajska ima strogo čelado zakon; ni nosil eno je hiter način, da bi dobili globo. Ne glede na to, kaj domačini počnejo, nosijo tvoje tako, da policija ne bo izgovor, da nehate!
  • Vsaj eno, včasih dve, policijske kontrolne točke so med Chiang Mai in Pai. iskanja drog so pogoste. Sodelujte, in vedo, kako ravnati interakcije z lokalno policijo, če bi bilo to potrebno.

Navodila za vožnjo

Pri vožnji na Pai, boste naleteli na najtežje promet okoli predmestju Chiang Mai in Mae Rim. Ko mimo zastojev, pogon postane zelo prijetno.

Izhod Chiang Mai prek Severnega vrata in vožnje severno od Chang Phuak cesti (pot 107). Med Mae Rim in Mae Taeng bo zavijemo levo na pot 1095. Poglej za velik znak, ki kaže levo zavije v Pai. Pravzaprav je to edini vrsti, da boste morali, da bi na poti do Pai!

Sledite poti 1095 po gorah vse do Pai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *