Kako se izogniti obnaša kot turist v Franciji

Posted on

Sprejemanje francoske kulture in obnaša kot lokalni

Kako se izogniti obnaša kot turist v Franciji - V objemu francoske kulture in obnaša kot lokalni

Ko je v Franciji, če vam kot Francozi, boste verjetno imeli veliko bolj prijetno izkušnjo. Nekaj ​​lekcij iz francoske kulture bo pomagal razumeti, zakaj so stvari na določen način v Franciji, in kako so se izkazale manj kot turist.

Poleg tega, ali je res tako slabo, da uživajo dolgo kosilo? Ali pa si kavo v prekrasni pločnik kavarni namesto po okoli s to-go skodelico za? Ne boj francoski sistem, objemu kulture in boste videti precej manj kot turist.

Tukaj je nekaj načinov, da izgledajo kot lokalni in ne delujejo kot turist:

Uživajte svoje obroke, ne hitenja jih

Kaj je mudi? Ali niste na počitnicah? Če ste ameriški, je morda kulturni šok, da bi jedli obrok v francoski restavraciji. Čeprav je možno, da bi našli uvoznika (iti) znaki restavracijah, to je res v nasprotju z francoskem slogu.

Če vaš natakar ne mudi več, da bi vam ček bi v trenutku, ko ješ svoj zadnji ugriz (on ali ona verjetno ne bo, ker ne želijo, da se počutite planila), ne bodite presenečeni. Uživajte malo več pogovora, SIPS vina in, če ste v kavarni, opazovanje ljudi.

Morda ste se odločili, da se bo predaleč objemu francosko ljubezen drobovino, polži, žabji kraki in podobno. Ampak samo v primeru, da razmišljate, da bi šel dol tej poti, si oglejte nagnusno francoske jedi, da bi se izognili, razen če so francoski, in se nato odloči.

Govori Little French

Saj ni treba, da se intenzivno šest tednov tečaj francoščine, vendar boste izkazale kot turist veliko manj, če lahko vsaj izraziti nekaj preciznost, kot je “zdravo” in “ne govorite angleško?” v francoščini.

To ni težko in se boste ustvarili resnično dober vtis od začetka. In francoski verjetno bodo spoznali, da niste tekoče in preklopite na angleščino enostavno.

Ne pustite velike Nasveti

Čeprav se morda zdi vljudno pustiti velik namig za veliko uslugo, to ni zelo francoski. Če ste v restavraciji, je tip že vključen vseeno.

Tam je eden prepričan ogenj način, da so se izkazale kot turist v Franciji, ki naj bi nato pa pustimo še 15 do 20 odstotkov na vrhu, da. To je bolj običajno, da zapustijo spremembo ali kakšno drugo majhno količino nad vključeno konico.

Če sedite ob kavi v baru ali kavarni, še enkrat bi morali pustiti zelo malo; Mogoče ga zaokrožiti na najbližji euro.

Obleka kot Francozi

Če nosite Yankees majico s kratkimi rokavi in ​​površne športni čevlji, boste hitro izkazale kot turist. Medtem ko Francozi so vedno nosil oblačila, kot so kavbojke in superge (predvsem mladi francoski), je njihova športna obleka je še svečane kot ameriški priložnostne obleko. Boste umestitev v francoščini več, če greš z nečim, priložnostno, vendar elegantno.

Pojdi z francoski listi

Če ste zadeli znamenitosti na kosila in okrepčevalnice ob 3 uri, boste morda ugotovili, oba zaprta in izgledajo kot turist. Francozi jedo hrano v obrokih, pri čemer lagodno obrok med poldnevom in 2 uri. In boste ugotovili, da je veliko trgovin traja dolgo kosilo ur. V vročem jugu in na podeželju, boste našli trgovine odprte od nekaj podobnega 7.30 do 1 ure, potem 4 do 7 ure, zato poskrbite, da ne boste ujeli ven. Nekatere zanimivosti lahko tudi zapre za kosilo, a le manjše zanimivosti in v vaseh.

Imeli boste veliko boljše izkušnje, če si to veš, preden greš in načrtovati svoje dneve ustrezno. Prav tako ne bo ambicioznih nakupovalne načrte za nedeljo, ko je vlada pooblastila, da se skoraj vse trgovine zaprte.

Trgovine z živili lahko ujeli, kot tudi z zaprtjem ob ponedeljkih. Spet bo malo pred načrtovanje vam pomaga in se lahko vedno vprašajte na turistični urad (čeprav so tisti, ki pogosto zaprta za kosilo, pa tudi!)