Kako ugotoviti, če potrebujete UK Visa

Posted on

 Ali potrebujem vizum za Veliko Britanijo?
Ali ste potrebujejo vizuma na svoj potni list za vstop v Veliko Britanijo? Z vse trenutne skrbi za priseljevanje in Brexit grozila za Britanijo v ne preveč razdaljo prihodnosti, ne želite, da bi vse napake, ki bi lahko dobili ste poslali pakiranje, preden ste jo celo stopil na britanskem tleh. Brez panike. To ni res, da je težko tako dolgo, kot veste, kaj morate storiti pred časom.

Če potrebujete vizum za Združeno kraljestvo je odvisen od kod prihajaš in zakaj ste prišli. Tu so dejstva kot septembra 2018.

Turistična Vizumi

Če ste državljan Združenih državah Amerike, Kanadi in Avstraliji, ali zakonito živijo v teh državah, vam ni treba zaprositi za turistični vizum pred vstopom v Združeno kraljestvo. Vizumi, običajno za obiske do šest mesecev, se dodeli na začetku, ko ste predstavili svoj potni list, dokler izpolnjujejo častnika priseljevanja, da je namen vašega obiska izpolnjuje UK Immigration Rules.

Ni zadolžen za to vrsto vizuma, dodeljene na začetku.

Enaka pravila veljajo za državljane večino, vendar ne vse, Južne Amerike in Karibov, kot tudi na Japonskem.

Če imate kazensko evidenco, ali ste zavrnili vstop v Veliko Britanijo, preden, je to verjetno dobra ideja, da zaprosijo za vizum, preden se pokažejo tudi letališče ali pristanišče vpisa, samo, da je varna.

Študentski Vizumi

Če ste načrt za študij za največ šest mesecev, morate uporabiti vnaprej za študijski vizum kratkoročno. Leta 2018 je ta vizum stane 97 £ za kratek čas seveda za največ šest mesecev in 186 £ za 11 mesecev, če jemljete angleškega jezika tečaj.

Če ste stari 16 let ali več in so ob univerzitetni študij ali daljše specialko, morate zaprositi za Tier 4 Splošne Student Visa  pomočjo točkovnega sistema v Združenem kraljestvu. Ta vizum stane £ 348 (v letu 2018). Prav tako boste morali plačati Healthcare Doplačilo (150 £ na leto študija), ko se uporablja. Različna pravila veljajo za vizume študijskih otrok in vizumov za študente z vzdrževanimi družinskimi člani.

Izvedite več o upravičenosti in pravil za študentskih vizumov.

delo Vizumi

Pravila, ki veljajo za delovne vizume odvisna kakšno delo boste opravljali, svojo vlogo v organizaciji, in kako dolgo boste delali v Veliki Britaniji. Če prihajate iz države Commonwealtha in vsaj eden od vaših starih staršev je bil državljan Združenega kraljestva, ste lahko upravičeni do UK prednike Visa, ki je dobro za pet let. Zdravstveni Doplačilo bremeni ljudi, ki prihajajo v Veliko Britanijo na delo.

Izvedite več o delovnih vizumov.

Druge posebne Vizumi

Potrebovali boste poseben vizum, če:

  • Ti se bodo pridružili družinskega člana, ki je državljan Združenega kraljestva ali ki se stalno naselili v Veliki Britaniji, za daljše bivanje.
  • Ti prihajajo v Veliko Britanijo, da se poročita.

Ljudje, ki ne potrebujejo UK Vizumi

Če ste državljan države, ki je članica Evropske unije (EU) , The Evropskega gospodarskega prostora (EGP) ali Švici, ki jih ne potrebujejo vizuma za obisk, živi ali dela v Veliki Britaniji. Ampak to se bo kmalu spremenilo (glej shemo EU o poravnavi, spodaj), boste morali za prevoz potni list ali Evropske osebni dokument. Če pridete v Veliki Britaniji kot diplomat ali na uradni vladne posle za svojo državo ne boste potrebovali vizum. Družinski člani se vam pridružijo ali potuje z vami, verjetno bo potreboval, čeprav.

Vpliv Brexit

Od septembra 2018, pravila za izdajo vizumov, ki veljajo za državljane EU in EGP ni spremenilo, vendar so verjetno spremeniti ali prilagoditi v 2018. Preberite o sistemu EU o poravnavi

Shema EU poravnava

Če živite v Veliki Britaniji kot državljan EU, in želijo, da ostane za nedoločen čas, ki jih je treba uporabiti za ustaljeno stanje, da bi lahko še naprej normalno po Brexit.

Da bi ostale mimo decembra 2020, boste morali zaprositi za ustaljeno ali vnaprej poravnane statusa . Program za uporabo bo v celoti odprta do marca 2019 in boste ave uporabljati pred 30. junijem 2021.

Lahko se prijavite na e-obvestila , da bi našli, ko se odpre program registracija.

Stanje Shema Naselje ima (od septembra 2018) ni bilo odločeno za državljane Norveško, Švico, Islandijo in Liechtenstein.

Državljani Irske in njihove družinske člane, ki so dovoljenje za prebivanje v Združenem kraljestvu za nedoločen čas, in ni treba uporabiti za reševanje.

Zdravstveni Doplačilo
Aprila 2015 je britanska vlada izvajala nova pravila za preprečevanje zdravstvenih turistov, ki prihajajo v Veliko Britanijo, da uporabite brezplačno National Health Service (NHS). Če prihajate za dolgoročno študij ali na delo, del vašega postopku za izdajo vizuma je plačilo z doplačilom zdravja. Pristojbina vključuje vsako leto svojega bivanja v Veliki Britaniji. Čeprav se zdi drago, da je veliko cenejši od zasebnega zdravstvenega zavarovanja za isto obdobje in vam omogoča uporabo NZS na enak način, kot lahko britanski državljani in prebivalci uporabljati.

Ali UK Visa Give Me Dostop do drugod po Evropi?

Ne, to pa ne. Večina EU, skupaj z državami zunaj EU, ki so članice EGP, so člani mednarodne pogodbe, ki določa, da schengenski prostor. (Schengen je mesto v Luksemburgu, kjer je bila podpisana pogodba.)

V schengenskih mejah, obiskovalci z schengenski vizum, lahko prosto potujejo iz ene države v drugo, brez mejnih kontrol. Združeno kraljestvo in Irska odločila iz tega dela schengenskega pogodbe. Torej, če ste na obisku ali boste potrebovali poseben schengenski vizum za potovanje v Evropo in Islandijo ter vizum Veliki Britaniji.

Preverite tukaj za celoten seznam držav, ki so trenutno v schengenskem območju.

Kako lahko izvem več

Če še vedno niste prepričani, ali ste potrebujejo vizuma, obisk zelo priročen spletni vprašalnik Združenega kraljestva Ali moram UK Visa . To je vprašalnik korak za korakom, ki vas bo vodila do dokončnih odgovorov o vizumskih pogojih za državljane Slovenije in vrste vizumov, ki so na voljo.

Če se to ne izkaže, da boste potrebovali eno, bi morali dovoliti vsaj tri mesece za vašo prijavo, ki se obdelujejo. Lahko se uporabljajo za in običajno plačati, vizum na spletni strani Visa4UK . Morate biti zunaj Združenega kraljestva, ko pride. Druga možnost je, da lahko zaprosijo za vizum na vloge za izdajo vizuma centra Britanska v svoji državi.